Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2

2 Ελλάδα – Παρθενώνας Ιταλία – Κολοσσαίο Αυστρία – Ανάκτορα Μπελβεντέρε Ρωσία – Μουσείο Ερμιτάζ Μεγάλη Βρετανία – Αβαείο Γουέστ Μίνστερ Γαλλία – Πύργος του Άιφελ Περιεχόμενα

3 Ελλάδα – Παρθενώνας Ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Οι κατασκευές του, άρχισαν το 447 π.Χ. και λειτούργησε για πρώτη φορά το 432 π.Χ. Έχει ύψος 14 μ. και αρχιτέκτονές του είναι ο Φειδίας, ο Ικτίνος και ο Καλικράτης. Είναι κτίσμα δωρικού ρυθμού.

4 Ιταλία – Κολοσσαίο Το Κολοσσαίο ήταν ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη. Βρίσκεται στη Νότιο - ανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς. Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τίτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι. Πήρε το όνομά του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα (Ο Κολοσσός), που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε. Μπορούσε να χωρέσει 45.000 θεατές.

5 Αυστρία – Ανάκτορα Μπελβεντέρε Το Μπελβεντέρε είναι οικοδομικό σύμπλεγμα στο Βατικανό που στεγάζει και το ομώνυμο μουσείο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Είναι έργο του περίφημου αρχιτέκτονα της Αναγέννησης Ντονάτο Μπραμάντε και χτίστηκε την εποχή του Πάπα Ιννοκέντιου Η' (1484-1492).

6 Ρωσία – Μουσείο Ερμιτάζ Το Ερμιτάζ ιδρύθηκε ουσιαστικά από την Μεγάλη Αικατερίνη στα 1764, επί σχεδίων του Γάλλου αρχιτέκτονα Βαλλέν ντε λα Μοντ όταν απέκτησε μαζικά 200 έργα ζωγραφικής. Ρώσοι πρέσβεις έλαβαν στη συνέχεια εντολή να αγοράσουν τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης που προσφέρονταν προς πώληση. Αρχικά, τα έργα αποτελούσαν ιδιωτική συλλογή της αυτοκράτειρας και διατηρούνταν στα Χειμερινά Ανάκτορα.

7 Μεγάλη Βρετανία – Αβαείο Γουέστ Μίνστερ Το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι εκκλησία στο Λονδίνο. Είναι ανεξάρτητη εκκλησία η οποία αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους. Η εκκλησία είναι κυρίως γοτθικού ρυθμού. Ο ναός βρίσκεται υπό τον έλεγχο του βασιλικού οίκου της Αγγλίας και από το 1450 μέχρι το 1550 υπήρξε καθεδρικός ναός. Ο ναός βρισκόταν υπό κατασκευή από το 1245 μέχρι το 1517.

8 Γαλλία – Πύργος του Άιφελ Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι το 1931. Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.

9 Πηγές https://el.wikipedia.org https://commons.wikimedia.org http://parallaximag.gr/

10 Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2


Κατέβασμα ppt "Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google