Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΠΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΠΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΠΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση

2 2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Π.Ε.Σ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Π.Ε.Σ. Η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών & Εμπόρων Σπόρων (Ε.Ε.Π.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1983.Η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών & Εμπόρων Σπόρων (Ε.Ε.Π.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1983. Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ εκπροσωπεί 35 βιομηχανίες και εταιρίες σπόρων, που ασχολούνται με την σποροπαραγωγή, εξαγωγές, εισαγωγές και το εμπόριο πιστοποιημένων σπόρων.Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ εκπροσωπεί 35 βιομηχανίες και εταιρίες σπόρων, που ασχολούνται με την σποροπαραγωγή, εξαγωγές, εισαγωγές και το εμπόριο πιστοποιημένων σπόρων. Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% της ελληνικής αγοράς σπόρων σποράς, η οποία εκτιμάται σε 250 εκατ. €.Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% της ελληνικής αγοράς σπόρων σποράς, η οποία εκτιμάται σε 250 εκατ. €. Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ είναι μέλος στις:Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ είναι μέλος στις: –Παγκόσμια Ομοσπονδία Σπόρων - The International Seed Federation (ISF) –Ευρωπαϊκή Ένωση Σπόρων - The European Seed Association (ESA) Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ είναι ενεργός εκπρόσωπος του Κλάδου στη Τ.Ε.Π.Υ. (Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού), η οποία έχει συσταθεί και διοικείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.).Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ είναι ενεργός εκπρόσωπος του Κλάδου στη Τ.Ε.Π.Υ. (Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού), η οποία έχει συσταθεί και διοικείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.). Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ είναι ενεργό μέλος στις Ομάδες Εργασίας για το Βαμβάκι & τα Δημητριακά, οι οποίες έχουν συσταθεί και διοικούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.).Η Ε.Ε.Π.Ε.Σ είναι ενεργό μέλος στις Ομάδες Εργασίας για το Βαμβάκι & τα Δημητριακά, οι οποίες έχουν συσταθεί και διοικούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.).

3 3 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Διοικητικό Συμβούλιο Μόνιμες Ομάδες Εργασίας/Κλαδικές Επιτροπές Γεν. Δ/νση Γραμματεία

4 4 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Το παρόν Δ.Σ. της E.E.Π.E.Σ αποτελείται ως εξής: Το παρόν Δ.Σ. της E.E.Π.E.Σ αποτελείται ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ (και μέλος Δ.Σ. I.S.F.)ΠΡΟΕΔΡΟΣ (και μέλος Δ.Σ. I.S.F.) Γ. Δ. Ποντίκας (Syngenta Hellas A.E.B.E.) Γ. Δ. Ποντίκας (Syngenta Hellas A.E.B.E.) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε. N. Ευθυμιάδης (Bios Agrosystems A.B.E.E.)ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε. N. Ευθυμιάδης (Bios Agrosystems A.B.E.E.) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β. Σ. Ανδριώτης (Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε.)ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β. Σ. Ανδριώτης (Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε.) ΤΑΜΙΑΣ Α. Τσούτσας (Bayer Hellas A.B.E.E.)ΤΑΜΙΑΣ Α. Τσούτσας (Bayer Hellas A.B.E.E.) ΜΕΛΗ Π. A. Kοταρέλας (Γεανέτ Α.Ε.)ΜΕΛΗ Π. A. Kοταρέλας (Γεανέτ Α.Ε.) Β. E. Παΐσιος (Άλφα Γεωργικά Εφόδια Α.Ε.Β.Ε.) Β. E. Παΐσιος (Άλφα Γεωργικά Εφόδια Α.Ε.Β.Ε.) N. Γ. Σταυριδάκης (ΦυτροΣπόροι Α.Ε.) N. Γ. Σταυριδάκης (ΦυτροΣπόροι Α.Ε.)

5 5 ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Τρεις (3) Μόνιμες Ομάδες Εργασίας/Κλαδικές Επιτροπές:Τρεις (3) Μόνιμες Ομάδες Εργασίας/Κλαδικές Επιτροπές: 1.Μεγάλης Καλλιέργειας & Σποροπαραγωγής (Κ.Ε.Μ.ΚΑ.Σ.)/Συντονιστής: A. Τσούτσας(BayerCropScience). 2.Λαχανοκομίας, Φυτωρίων, Σποροφύτων & Ανθοκομικών Καλλωπιστικών (Κ.Ε.Λ.ΦΥ.Σ.Α.)/ Συντονιστής: N. Σταυριδάκης (ΦυτροΣπόροι Α.Ε.) 3.Νέων Τεχνολογιών (Κ.Ε.Ν.Τ.)/Συντονιστής: Β. Παΐσιος (Άλφα Γεωργικά Εφόδια Α.Ε.).

6 6 ΤΟ ΟΡΑΜΑ E.E.Π.E.Σ. Να είναι η κύρια οργάνωση, που εκπροσωπεί τα ενδιαφέροντα της Ελληνικής βιομηχανίας σπόρου. Να είναι η κύρια οργάνωση, που εκπροσωπεί τα ενδιαφέροντα της Ελληνικής βιομηχανίας σπόρου. Να μετεξελιχθεί η Αγροτική Οικονομία σε κύριο πυλώνα της Ελληνικής Εθνικής Οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι κατασκευές. Να μετεξελιχθεί η Αγροτική Οικονομία σε κύριο πυλώνα της Ελληνικής Εθνικής Οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι κατασκευές.

7 7 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.E.Π.E.Σ Να διευκολύνει και να επεκτείνει τη διάδοση των νέων τεχνολογιών σπόρων και σχετικού know-how προς τους Έλληνες παραγωγούς.Να διευκολύνει και να επεκτείνει τη διάδοση των νέων τεχνολογιών σπόρων και σχετικού know-how προς τους Έλληνες παραγωγούς. Να ενεργοποιεί και να εκπροσωπεί τη βιομηχανία σπόρων σε εθνικό επίπεδο.Να ενεργοποιεί και να εκπροσωπεί τη βιομηχανία σπόρων σε εθνικό επίπεδο. Να προωθεί, για λογαριασμό των μελών της, τα ενδιαφέροντα και την εικόνα της Ελληνικής βιομηχανίας σπόρων.Να προωθεί, για λογαριασμό των μελών της, τα ενδιαφέροντα και την εικόνα της Ελληνικής βιομηχανίας σπόρων. Τα μέλη της να τροφοδοτούν σταθερά & αδιάλειπτα τον πρωτογενή τομέα γεωργικής παραγωγής στη χώρα με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό (Φ.Π.Υ.) υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών για να παράγει ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίαςΤα μέλη της να τροφοδοτούν σταθερά & αδιάλειπτα τον πρωτογενή τομέα γεωργικής παραγωγής στη χώρα με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό (Φ.Π.Υ.) υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών για να παράγει ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας

8 8 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΠΟΡΩΝ 2013 ΕΛΛΑΔΑ Η E.E.Π.E.Σ έχει λάβει το «χρίσμα» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (I.S.F.) για την όλη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνέδριου Σπόρων 2013 (ISF WSC) στην Αθήνα.Η E.E.Π.E.Σ έχει λάβει το «χρίσμα» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (I.S.F.) για την όλη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνέδριου Σπόρων 2013 (ISF WSC) στην Αθήνα. Η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (National Organizing Committee – N.O.C.) έχει συσταθεί και απαρτίζεται από 6 μέλη, ως εξής:Η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (National Organizing Committee – N.O.C.) έχει συσταθεί και απαρτίζεται από 6 μέλη, ως εξής: 1.Β. Παΐσιος/Πρόεδρος E.O.E./Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Π.Ε.Σ./ Άλφα Γεωργικά Εφόδια Α.Ε.Β.Ε. 2.Γ. Ποντίκας/Μέλος E.O.E./Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ε.Π.Ε.Σ./Syngenta Hellas Α.Ε.B.E. 3.Ε. Εθυμιάδης/Μέλος Ε.Ο.Ε./Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ε.Π.Ε.Σ./Bios Agrosystems A.B.E.E. 4.B. Ανδριώτης/Μέλος E.O.E./Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. Ε.Ε.Π.Ε.Σ./Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε. 5.A. Tσούτσας/Μέλος E.O.E./Ταμίας Δ.Σ. Ε.Ε.Π.Ε.Σ./Bayer Hellas A.B.E.E. 6.Α. Κατσίβας/Μέλος E.O.E./Μέλος E.E.Π.E.Σ./Monsanto Hellas

9 9 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "1 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΠΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google