Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ν.Π.Δ.Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι ΡΕΝΤΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ν.Π.Δ.Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι ΡΕΝΤΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ν.Π.Δ.Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι ΡΕΝΤΗ

2 ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, αποτελούν ιατρο-κοινωνικές υπηρεσίες εξωιδρωματικής περίθαλψης. Στην εδαφική περιφέρεια Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη λειτουργούν 11 ΚΑΠΗ εκ των οποίων τα οχτώ ανήκουν στην Δημοτική Ενότητα Νίκαιας και τρία στην Δημοτική Ενότητα Ρέντη.

3 Κ. Α. Π. Η Τα ΚΑΠΗ Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη είναι κοινωνικές δομές ανοικτής προστασίας που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Δήμου και ανήκουν στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης & Τρίτης ηλικίας.

4 ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός είναι η παροχή Ιατρο-κοινωνικής φροντίδας στα μέλη ώστε να παραμείνουν αυτόνομοι και ενεργοί πολίτες στο οικείο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων εξασφαλίζοντας τους αξιοπρεπή διαβίωση.

5 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Άνδρες και γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο και έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους προσκομίζοντας την Αστυνομική Ταυτότητα, το ΑΜΚΑ και το αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας Καταβάλλοντας συμβολική ετήσια συνδρομή.

6 ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η  Λειτουργία κυλικείου-εντευκτηρίου με συμβολικές τιμές  Παροχή φυσιοθεραπευτικών υπηρεσιών πρόληψης, συντήρησης, αποκατάστασης και προγράμματα θεραπευτικής γυμναστικής σε μέλη και ανασφάλιστα άτομα με ειδικές ανάγκες.

7 ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η  Παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών και Αγωγής Υγείας (σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο), τις ημέρες και ώρες που βρίσκεται ο νοσηλευτής/τρια στο χώρο του ΚΑΠΗ Ηλεκτροκαρδιογράφημα Εμβολιασμοί Προληπτική ιατρική- συνεργασία με δημόσια νοσοκομεία και φορείς Διαχείριση άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ Διαχείριση Σακχαρώδους Διαβήτη (μηνιαία μέτρηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, συνεργασία με Διαβητολογικές ομάδες Γενικού Κρατικού Νικαίας και Τζανείου Νοσοκομείου) Συνεργασία με εξωτερικό ιατρό (συνταγογράφηση)

8 ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η  Εκδρομές - Περίπατοι  Επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα κλπ  Εορταστικές εκδηλώσεις – Συνεστιάσεις  Λειτουργία ομάδων δραστηριοτήτων (χειροτεχνίας,σκάκι, πλεξίματος, γυμναστικής, κινησιοθεραπείας,χορού, δραστηριότητες νοητικής ενδυνάμωσης, χορωδία, bowling, εκμάθηση ξένων γλωσσών και υπολογιστών)  Θαλάσσια μπάνια  Κατασκηνωτικά προγράμματα

9 ΡΟΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ  Λήψη κοινωνικού ιστορικού  Ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και Συνεργασία με υπηρεσίες του δήμου και άλλων φορέων  Συμβουλευτική ( στα μέλη και τις οικογένειές τους)  Ψυχολογική - Συναισθηματική στήριξη  Αξιολόγηση ικανοτήτων/ αναγκών/ πόρων  Παραπομπή σε άλλους φορείς  Κοινωνική έρευνα  Κατ’ οίκον επισκέψεις  Εκπαίδευση σπουδαστών

10 ΡΟΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ  Διαδραστικά προγράμματα με την κοινότητα Προγράμματα διασύνδεσης γενεών ( συνεργασία με σχολεία, φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους) Διαλέξεις Ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου και των ειδικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των ηλικιωμένων Προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

11 ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Η επαναδραστηριοποίηση και κοινωνική επανένταξη των ηλικιωμένων  Η ανάπτυξη ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων  Η δημιουργία του αισθήματος της ικανοποίησης και της προσφοράς  Η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων  Η δημιουργία συντροφικότητας και συνεργασίας  Η παροχή ψυχολογικής και συναισθηματικής στήριξης

12 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΟΙΝ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΟ ΚΕΑ ΚΕΚ

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ν.Π.Δ.Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι ΡΕΝΤΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google