Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΕΝΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΕΝΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΕΝΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΑΠ.

2 Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι Μητροπολιτικός Δήμος και με τον νέο ΟΕΥ (ΦΕΚ 126 τ.Β’ 28/01/2013) έχει δημιουργήσει νεοσύστατη Διευθ/νση Κοινωνικής Πολιτικής με το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν το δημότη από την βρεφική ηλικία μέχρι τα γηρατειά του εστιάζοντας κυρίως στα παιδιά, τους νέους, τις γυναίκες, τα ΑμεΑ και την τρίτη ηλικία.

3 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η δομή της ανωτέρω Διευθ/νσης έχει ως εξής: α) Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης β) Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας γ) Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού δ) Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών και Αρωγής

4 Το Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας & Αλληλεγγύης επιδιώκει την δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικών παροχών με στόχο την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική δράση για την προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν : Δυο Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Τρία Προγράμματα «Βοήθειας στο Σπίτι». Μουσικοκινητικό εργαστήρι για Άτομα με Αναπηρίες όπου προσφέρεται η σύνθετη εκείνη εκπαιδευτική και παιδαγωγική δραστηριότητα που αφορά όλους τους ανθρώπους με αναπηρίες χρησιμοποιώντας συνυφασμένα τη μουσική (μελωδία, ρυθμό, αρμονία) και την προσαρμοσμένη κινητική αγωγή (Ειδική Φυσική Αγωγή). Παράλληλα, παρέχεται Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη των συμμετεχόντων ατόμων και των οικογενειών τους. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί το πρόγραμμα «Παιδικής Παιγνιοθήκης» για άτομα με Αναπηρίες σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Παιγνιοθηκών.

5 Ο Δήμος μας ενισχύοντας και διευρύνοντας τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές, προχώρησε σε σύμπραξη με τον Δήμο Γέρακα - Παλλήνη και με τη Μη Κυβερνητική Εθελοντική Οργάνωση «Δράσεις Εθελοντών» (ΔΡΑΣ.Ε), για την υλοποίηση του προγράμματος «ΔΡΑΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Μαζί με το ανωτέρω πρόγραμμα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής λειτουργεί έως και σήμερα και υποστηρίζει: το Γραφείο Διαμεσολάβησης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Μαγειρείο, το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο ειδών ένδυσης και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

6 Στο Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας & Αλληλεγγύης εργάζονται 6 μόνιμοι υπάλληλοι και 2 αορίστου χρόνου. Στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» απασχολούνται 3 Κοινωνικοί Λειτουργοί, 2 νοσηλεύτριες και 3 οικογενειακοί βοηθοί.

7 ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ενημέρωσης στους κατοίκους για τις υπάρχουσες κοινωνικές παροχές σε τοπικό και κρατικό επίπεδο και παράλληλα οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Συμβουλευτικής Κοινωνικής Εργασίας-Ψυχολογικής Στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες. Στήριξης των κακοποιημένων γυναικών και παραπομπή τους σε ξενώνες. Στήριξης παραμελημένων και κακοποιημένων παιδιών σε συνεργασία με τους άμεσους συγγενείς και την Εισαγγελία Ανηλίκων. Παροχής συμβουλευτικής από Κοινωνικό Λειτουργό σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας. Παροχής έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες ύστερα από εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγκριση από αυτό. Παροχής βοήθειας σε υπηρεσίες και είδος (ΤΕΒΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΠΕΠ)

8 Προσφοράς γευμάτων σε άπορους κατοίκους της πόλης μας. Παροχής δωροεπιταγών προς τους οικονομικά αδύνατους κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και του Πάσχα. Συνεργασίας με όλες τις εκκλησίες και τα φιλόπτωχα ταμεία του Δήμου μας, καθώς και με τα Κ.Α.Π.Η, τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» για την ένταξη των οικονομικά αδυνάτων στο πρόγραμμα χορήγησης δωροεπιταγών για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Φροντίδας για την συλλογή και αποστολή Ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και όποτε άλλοτε κρίνεται αναγκαίο. Στήριξης και ενίσχυσης Δήμων και Κοινοτήτων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης από φυσικές καταστροφές όπως τα Άνω Λιόσια που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από το σεισμό του 1999, πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το καλοκαίρι του 2007 κ.α. Συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής και τους Προϊστάμενους Καθαριότητας, Πρασίνου και Κοινωνικών Δομών για την εποπτεία ατόμων που παρέχουν κοινωφελή εργασία στον Δήμο μας. Μείωση δημοτικών τελών για Α.μεΑ., πολυτέκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες. Κοινωνική έρευνα συνθηκών διαβίωσης περιπτώσεων που γνωστοποιούνται στην Υπηρεσία μας από την Εισαγγελία. Κοινωνική έρευνα για απαλλαγή από έξοδα ταφής κι εκταφής. Κοινωνική έρευνα για απαλλαγή ή μείωση τροφείων σε παιδικούς σταθμούς.

9 Επίσης έχει την ευθύνη της οργάνωσης δικτύου κοινωνικού εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Προωθεί την επικοινωνία και συνεργασία για την δημιουργία δικτύου κοινωνικής υποστήριξης και αλληλοβοήθειας. Υλοποιεί προγράμματα για τις μετανάστριες γυναίκες και άνδρες.

10 ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Αξιοποίηση της τοπικής ΚΟΙΝΣΕΠ ΔΙΩΝΗ (αποτελούμενη από άνεργες γυναίκες της πόλης μας, μετά από συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ (FESTIVAL FACTORY 2013-2014 ) με ανάθεση εργασίας από τον Δήμο, για την λειτουργία του Κέντρου Γυναίκας.

11 Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανέργων και συνεργασία με τους εργασιακούς συμβούλους του τοπικού τμήματος του Ο.Α.Ε.Δ. στα πλαίσια των δράσεων υποστήριξής τους. Λειτουργεί γραφείο στήριξης ανέργων κάθε Δευτέρα απόγευμα στον χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ, κάθε Τρίτη απόγευμα στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου και κάθε Τετάρτη πρωί στο Κέντρο Γυναίκας. Συνεργασία με την ΕΝΕΒΑΠ (τοπική ένωση Επαγγελματο - βιοτεχνών του Δήμου μας)

12 Συμμετέχει και οργανώνει σεμινάρια: Κοινωνικής Πολιτικής, Ανεργίας, κοινωνικού αποκλεισμού και πραγματοποιεί ημερίδα στίβου για ΑμεΑ Διεξάγει έρευνες, μελετά προβλήματα, σχεδιάζει και εφαρμόζει νέα προγράμματα κοινωνικού, επιμορφωτικού, ενημερωτικού χαρακτήρα και πρόληψης σε θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης της παραβατικότητας, κτλ.

13 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΕΝΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google