Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Πέτρος Ντοκόπουλος, Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Καταναλωτών Μέσης και Χαμηλής Τάσης Νίκος Κιμουλάκης, Κτιριακές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Φίλιππος Δημόπουλος, Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Τόμος Α Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Τόμος Β, Φωτισμός-Κίνηση-Αυτοματισμός Μωυσής Μόσχοβιτς, Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Βιβλίο του αντίστοιχου εργαστηρίου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Εξετάσεις στο τέλος του Εξαμήνου

2 ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Κανονισμοί και Πρότυπα Επίδραση του Ηλεκτρικού Ρεύματος στον Άνθρωπο

3 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Η ηλεκτρική ισχύς από την παραγωγή της έως και την κατάληξή της στα σημεία ρευματοληψίας σε κάθε καταναλωτή ακολουθεί χονδρικά τις εξής φάσεις: Παραγωγή Μεταφορά Διανομή Χρησιμοποίηση Παραγωγή: Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται στα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας όπου χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες ορυκτά καύσιμα, πυρηνικά καύσιμα, υδατοπτώσεις, ηλιακή ακτινοβολία, άνεμος, γεωθερμικά ρευστά κ.α. σε κατάλληλες μηχανές. Η όλη διαδικασία παραγωγής καταλήγει στην κίνηση (μέσω άτμο/αέριο/ύδρο στροβίλων) παραλληλισμένων τριφασικών σύγχρονων γεννητριών 50Hz με πολική τάση εξόδου μέχρι 20kV περίπου. Κατόπιν η τάση των 20kV ανυψώνεται μέσω των μετασχηματιστών γεννήτριας στην υψηλή τάση των 150 kV και στη συνέχεια αρχίζει η διανομή της. Συμπληρωματικά υπάρχουν συστήματα ελέγχου τάσεως, προστασίας κ.α.

4 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Μεταφορά: Στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ΣΗΕ η παραγωγή και η μεταφορά γινόταν με DC τάση. Με την ανάπτυξη των μετασχηματιστών και των τριφασικών κινητήρων καθιερώθηκε η τριφασική AC μορφή των δικτύων των ΣΗΕ. Η μεταφορά της ηλεκτρικής ισχύος γίνεται με υψηλή τάση (150 kV ή 400 kV στην Ελλάδα) αφού οι απώλειες μέσω γραμμών μεταφοράς είναι αντιστρόφως ανάλογες του τετραγώνου της υψηλής τάσης. Οι γραμμές και τα δίκτυα μεταφοράς διακρίνονται με κριτήριο: Α) το μήκος: γραμμές μικρού μήκους 80 Km max, γραμμές μέσου μήκους 80 Km min έως 250 km max, γραμμές μεγάλου μήκους άνω των 250 km Β) το είδος της διαδρομής: εναέρια δίκτυα, υπόγεια δίκτυα, υποβρύχια δίκτυα. Γ) την τιμή της τάσεως: δίκτυα υψηλής τάσης (ΥΤ) 150 kV, δίκτυα υπέρ-υψηλής τάσης (ΥΥΤ) 400 kV Δ) το υλικό και τον τρόπο κατασκευής των υλικών: αγωγοί αλουμινίου ή χαλκού, μονόκλωνοι ή πολύκλωνοι, απλού κυκλώματος, διπλού κυκλώματος. Όταν ένας καταναλωτής επιθυμεί πολύ μεγάλη ισχύ, της τάξεως των 5-10 ΜVA συνδέεται στο δίκτυο υψηλής τάσης.

5 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Διανομή: Από τους υποσταθμούς (ΥΣ) ΥΤ/ΜΤ (150/20 kV) αναχωρούν οι γραμμές, εναέριες ή υπόγειες του δικτύου διανομής ΜΤ 20 kV των οποίων το μήκος δεν υπερβαίνει τα 50 km. Όταν ένας καταναλωτής επιθυμεί μεγάλη ισχύ, μεγαλύτερη των 250 kVA συνδέεται στο δίκτυο ΜΤ. Οι γραμμές των 20 kV καταλήγουν σε εναέριους ή επίγειους ή υπόγειους ΥΣ ΜΤ/ΧΤ (20/0.4 kV) από όπου αναχωρούν ακτινικά οι γραμμές ΧΤ των οποίων το μήκος δεν υπερβαίνει τα 500m. Κατά μήκος αυτού του δικτύου διακλαδίζονται ακτινικά εναέρια ή υπόγεια οι παροχετεύσεις των καταναλωτών ΧΤ και οδηγείται η ηλεκτρική ενέργεια στα όρια της ιδιοκτησίας του καταναλωτή όπου και εγκαθίσταται ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας και στο σημείο αυτό σταματά η ευθύνη του Πάροχου Ηλεκτρικής Ενέργειας. Οι καταναλωτές ΧΤ είναι είτε τριφασικοί ή μονοφασικοί.

6 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Διανομή: Από τους υποσταθμούς (ΥΣ) ΥΤ/ΜΤ (150/20 kV) αναχωρούν οι γραμμές, εναέριες ή υπόγειες του δικτύου διανομής ΜΤ 20 kV των οποίων το μήκος δεν υπερβαίνει τα 50 km. Όταν ένας καταναλωτής επιθυμεί μεγάλη ισχύ, μεγαλύτερη των 250 kVA συνδέεται στο δίκτυο ΜΤ. Οι γραμμές των 20 kV καταλήγουν σε εναέριους ή επίγειους ή υπόγειους ΥΣ ΜΤ/ΧΤ (20/0.4 kV) από όπου αναχωρούν ακτινικά οι γραμμές ΧΤ των οποίων το μήκος δεν υπερβαίνει τα 500m. Κατά μήκος αυτού του δικτύου διακλαδίζονται ακτινικά εναέρια ή υπόγεια οι παροχετεύσεις των καταναλωτών ΧΤ και οδηγείται η ηλεκτρική ενέργεια στα όρια της ιδιοκτησίας του καταναλωτή όπου και εγκαθίσταται ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας και στο σημείο αυτό σταματά η ευθύνη του Πάροχου Ηλεκτρικής Ενέργειας. Οι καταναλωτές ΧΤ είναι είτε τριφασικοί ή μονοφασικοί.

7 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρησιμοποίηση: Άμεση γείωση εφαρμόζεται σε δίκτυα ΤΤ: Τ = γείωση ουδετέρου κόμβου (χωρίς την παρεμβολή πρόσθετων αντιστάσεων του) Τ = άμεση γείωση Ένας ιδιαίτερος αγωγός προστασίας, που βρίσκεται μαζί με τους αγωγούς των φάσεων και τον ουδέτερο στο γενικό πίνακα, Ο ιδιαίτερος αγωγός συνδέεται με ένα γειωμένο μεταλλικό αντικείμενο (ηλεκτρόδιο γείωσης = μεταλλικό δίκτυο ύδρευσης, μεταλλικές ράβδοι, σωλήνες, πλάκες ή ταινία (θεμελιακή γείωση)) μέσω χάλκινου αγωγού.

8 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρησιμοποίηση: Ουδετέρωση εφαρμόζεται σε δίκτυα ΤΝ: Τ = γείωση ουδετέρου κόμβου (χωρίς την παρεμβολή πρόσθετων αντιστάσεων του). Ν = σύνδεση ουδετέρου και μεταλλικών περιβλημάτων. Ο ιδιαίτερος αγωγός προστασίας συνδέεται στον πίνακα διανομής ή στο μετρητή με τον ουδέτερο αγωγό του δικτύου διανομής χαμηλής τάσης. Ο ουδέτερος αγωγός γειώνεται: Α) στον ουδέτερο κόβμο του μετασχηματιστή διανομής ΔΥg (γέιωση λειτουργίας) Β) κατά διαστήματα σε όλο του το μήκος στο δίκτυο διανομής χαμηλής τάσης (ανα 200m) Γ) στην είσοδο της παροχής στην εγκατάσταση του καταναλωτή.

9 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρησιμοποίηση: Παραλαβή της ηλεκτρικής ενέργειας και οδήγηση της μέχρι την κατανάλωση.

10 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρησιμοποίηση: Παραλαβή της ηλεκτρικής ενέργειας και οδήγηση της μέχρι την κατανάλωση. Η μεταφορά γίνεται με καλώδια και αγωγούς κατάλληλα υπολογισμένης διατομής και σχεδιασμού.

11 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρησιμοποίηση: Παραλαβή της ηλεκτρικής ενέργειας και οδήγηση της μέχρι την κατανάλωση. Η μεταφορά γίνεται με καλώδια και αγωγούς κατάλληλα υπολογισμένης διατομής και σχεδιασμού. Εάν έχουμε να τροφοδοτήσουμε περισσότερα της μίας κατανάλωσης (σχεδόν πάντα) πρέπει να γίνει εσωτερική διανομή. Αυτό επιτυγχάνεται με πίνακα ή πίνακες διανομής και κυκλώματα διακλαδώσεως αφού πρώτα γίνει μεταφορά της ενέργειας μέχρι το γενικό πίνακα με τη βοήθεια της γραμμής μετρητή-πίνακα.

12 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρησιμοποίηση: Παραλαβή της ηλεκτρικής ενέργειας και οδήγηση της μέχρι την κατανάλωση. Η μεταφορά γίνεται με καλώδια και αγωγούς κατάλληλα υπολογισμένης διατομής και σχεδιασμού. Εάν έχουμε να τροφοδοτήσουμε περισσότερα της μίας κατανάλωσης (σχεδόν πάντα) πρέπει να γίνει εσωτερική διανομή. Αυτό επιτυγχάνεται με πίνακα ή πίνακες διανομής και κυκλώματα διακλαδώσεως αφού πρώτα γίνει μεταφορά της ενέργειας μέχρι το γενικό πίνακα με τη βοήθεια της γραμμής μετρητή-πίνακα. Για τη σωστή λειτουργία, τον έλεγχο και την ασφαλή λειτουργία μιας εγκατάστασης απαιτούνται επίσης διακόπτες, όργανα προστασίας κ.α.

13 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή - Χρησιμοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρησιμοποίηση: Παραλαβή της ηλεκτρικής ενέργειας και οδήγηση της μέχρι την κατανάλωση. Η μεταφορά γίνεται με καλώδια και αγωγούς κατάλληλα υπολογισμένης διατομής και σχεδιασμού. Εάν έχουμε να τροφοδοτήσουμε περισσότερα της μίας κατανάλωσης (σχεδόν πάντα) πρέπει να γίνει εσωτερική διανομή. Αυτό επιτυγχάνεται με πίνακα ή πίνακες διανομής και κυκλώματα διακλαδώσεως αφού πρώτα γίνει μεταφορά της ενέργειας μέχρι το γενικό πίνακα με τη βοήθεια της γραμμής μετρητή-πίνακα. Για τη σωστή λειτουργία, τον έλεγχο και την ασφαλή λειτουργία μιας εγκατάστασης απαιτούνται επίσης διακόπτες, όργανα προστασίας κ.α. Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση εννοούμε το ηλεκτρικό δίκτυο που με φροντίδα του καταναλωτή κατασκευάζεται μέσα στην ιδιοκτησία του. Διάκριση των ΕΗΕ: Υπαίθριου – Κλειστού χώρου Οικιακές – Βιομηχανικές Υψηλής – Χαμηλής – Υποβιβασμένης τάσης Μόνιμες – Προσωρινές – Εν αχρηστία Ισχυρών ρευμάτων – Ασθενών ρευμάτων Ξηρών – Σκονισμένων – Υγρών – Αγροτικών χώρων

14 2. Κανονισμοί και Πρότυπα
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. Κανονισμοί και Πρότυπα Τυποποίηση: Η ανάγκη ύπαρξης κοινών, ισότιμων και καθολικής ισχύος νόμων και κανόνων οδήγησε στην έννοια της τυποποίησης. Τυποποίηση είναι η εργασία της συστηματικής διαμόρφωσης νόμων και κανόνων, οι οποίοι οργανώνουν με απόλυτα ορισμένο και σταθερό τρόπο μια συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής ή παροχής υπηρεσιών. Αντικείμενο της τυποποίησης στον τεχνολογικό τομέα είναι οι μέθοδοι και οι χώροι παραγωγής, τα υλικά, τα εξαρτήματα, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις και άλλα ευρύτερα συστήματα. Όσον αφορά τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, το αποτέλεσμα της τυποποίησης είναι η εφαρμογή μιας κοινά αποδεκτής επιστημονικής βάσης η οποία παρέχει παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής υλικών και εξοπλισμού από διαφορετικούς προμηθευτές. Πρότυπα: Τα πρότυπα είναι έγγραφα τα οποία περιέχουν τεχνικές προδιαγραφές, ορισμούς ή άλλα ειδικά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως κανόνες ή άξονες αναφοράς. Χρησιμοποιούνται ώστε να διασφαλίζεται ότι τα υλικά, τα προϊόντα, οι εγκαταστάσεις, οι διαδικασίες παραγωγής είναι κατάλληλα για τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται και έχουν βέλτιστη απόδοση και έχουν τα κατάλληλα επίπεδα ασφαλείας.

15 2. Κανονισμοί και Πρότυπα
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. Κανονισμοί και Πρότυπα Φορείς τυποποίησης: Με βάση το πεδίο εφαρμογών τους: Πεδίο Εφαρμογών Ηλεκτροτεχνία Ηλεκτρονικά Τηλεπικοινωνίες Μηχανική Βιοτεχνολογία Ασφάλεια Διεθνής Φορέας IEC ITU ISO Ευρωπαϊκός Φορέας CENELEC ETSI CEN Ελληνικός Φορέας ΕΛΟΤ H IEC εκδίδει διεθνή πρότυπα ή τεχνικές που αποτελούν τη βάση για κάθε εθνική ή ευρωπαϊκή εργασία τυποποίησης. Η Ελλάδα είναι μέλος της IEC. Η CENELEC εκδίδει τα ευρωπαϊκά πρότυπα (European Norms - EN) και τα έγγραφα εναρμόνισης (Harmonization Documents – HD) τα οποία βασίζονται στα υπάρχοντα πρότυπα της IEC. Ο ΕΛΟΤ είναι το αποκλειστικό μέλος της Ελλάδας στις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές οργανώσεις τυποποίησης και εκδίδει πρότυπα που εκπονούνται από Τεχνικές Επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι φορείς της οικονομίας.

16 2. Κανονισμοί και Πρότυπα
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. Κανονισμοί και Πρότυπα Το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 ¨Απαιτήσεις για Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις¨ Βάσει των διεθνών προτύπων της σειράς της IEC , η CENELEC εξέδωσε τα έγγραφα εναρμόνισης HD 384. Τα έγγραφα εναρμόνισης HD 384 τα προσάρμοσε η Τεχνική Επιτροπή ΕΛΟΤ/ΤΕ82 και εξέδωσε το πρότυπο ΕΛΟΤ ΗD 384 με τίτλο ¨Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις¨ και αφορά τις μελέτες, τις κατασκευές, τις αλλαγές, τις προσθήκες και τους ελέγχους των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα. Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΗΔ 384 περιλαμβάνει τα εξής μέρη: Μέρος 1 Γενικά Μέρος 2 Ορισμοί Μέρος 3 Προσδιορισμός των γενικών χαρακτηριστικών των εγκαταστάσεων Μέρος 4 Μέτρα προστασίας για ασφάλεια Μέρος 5 Επιλογή και εγκατάσταση ηλεκτρολογικού υλικού Μέρος 6 Έλεγχος εγκαταστάσεων Μέρος 7 Εγκαταστάσεις σε χώρους με ειδικές απαιτήσεις

17 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο Θανατηφόρα ατυχήματα από ηλεκτροπληξία στην Ελλάδα κατά την περίοδο ανά βαθμίδα ηλικίας.

18 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο Θανατηφόρα ατυχήματα από ηλεκτροπληξία στην Ελλάδα, ανά έτος κατά την περίοδο και σύγκριση με τα θανατηφόρα ατυχήματα από σεισμούς, κατολισθήσεις και χιονοστιβάδες.

19 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο Θανατηφόρα ατυχήματα από ηλεκτροπληξία στην Δυτική Γερμανία και στην Ελλάδα ανά 10 εκατ. κατοίκους και έτος. Πηγές: VDE (Ένωση Γερμανών Ηλεκτρολόγων). BAU (Ομοσπονδιακή υπηρεσία διερεύνησης ατυχημάτων). Γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας.

20 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο Επίδραση εναλλασσομένου ρεύματος συχνότητας 15 Hz έως 100 Hz στον ανθρώπινο οργανισμό. Ζώνη 1 : Συνήθως καμία αντίδραση οργανισμού. Ζώνη 2 : Συνήθως καμία επιβλαβής φυσιοπαθολογική επίδραση. Ζώνη 3 : Συνήθως δεν αναμένεται καμία οργανική βλάβη. Μυϊκή συστολή και δυσκολίες στην αναπνοή. Παροδικές διαταραχές των καρδιακών παλμών. Ζώνη 4: Πιθανότητα καρδιακής μαρμαρυγής: Κατώφλι μαρμαρυγής καμπύλη c1 αύξηση πιθανότητας μέχρι περίπου 5% καμπύλη c2, μέχρι 50% καμπύλη c3 και πάνω από 50% πέραν της καμπύλης c3. Με την αύξηση του ρεύματος και του χρόνου μπορούν να εμφανισθούν καρδιακή ανακοπή, αναπνευστική ανακοπή και σοβαρά εγκαύματα.

21 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο Επίδραση συνεχούς ρεύματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Ζώνη 1 : Συνήθως καμία αντίδραση. Ζώνη 2 : Συνήθως καμία επιβλαβής φυσιολογική επίδραση. Ζώνη 3 : Συνήθως δεν αναμένεται καμία οργανική βλάβη. Με την αύξηση του ρεύματος και του χρόνου είναι πιθανές παροδικές διαταραχές των καρδιακών παλμών. Ζώνη 4: Πιθανότητα καρδιακής μαρμαρυγής: Κατώφλι μαρμαρυγής καμπύλη c1 αύξηση πιθανότητας μέχρι περίπου 5% καμπύλη c2, μέχρι 50% καμπύλη c3 και πάνω από 50% πέραν της καμπύλης c3. Με την αύξηση του ρεύματος και του χρόνου είναι δυνατά σοβαρά εγκαύματα.

22 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο
ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3. Επίδραση του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο Μέγιστη επιτρεπόμενη χρονική διάρκεια για δεδομένη τάση επαφής.

23 ΜΑΘΗΜΑ 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΛΟΣ

24 Λίγα λόγια για την Εργαστηριακή Άσκηση 1: ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Σχεδιάσατε σε πολυγραμμικό σχέδιο και περιγράψατε τα στοιχεία του κυκλώματος φωτισμού διαδρόμου οικίας, που αποτελείται από δύο λυχνίες πυράκτωσης και διακόπτες αλε ρετούρ ενεργοποιούμενους από τέσσερεις (4) θέσεις (χρησιμοποιήσατε διαφορετικούς μεσαίους αλε-ρετούρ διακόπτες). - Δυο ακραίοι αλε-ρετουρ διακόπτες - Δυο μεσαίοι αλε-ρετουρ διακόπτες - Τέσσερα κουτιά Διακλάδωσης - Τέσσερα κουτιά Διακοπτών


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google