Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Τότε, έρχονται κοντά στον Ιησού οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι από τα Ιεροσόλυμα, λέγοντας: Γιατί οι μαθητές σου ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Τότε, έρχονται κοντά στον Ιησού οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι από τα Ιεροσόλυμα, λέγοντας: Γιατί οι μαθητές σου ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

2 Τότε, έρχονται κοντά στον Ιησού οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι από τα Ιεροσόλυμα, λέγοντας: Γιατί οι μαθητές σου ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΆΔΟΣΗ των πρεσβυτέρων; …Κι εκείνος(ο Ιησούς), απαντώντας, είπε σ΄ αυτούς: Γιατί κι εσείς ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ του Θεού ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΑΣ; …Και ΑΚΥΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ εξαιτίας της παράδοσή σας…διδάσκοντας διδασκαλίες, εντάλματα ανθρώπων.(Ματθαίος 15:1-9) Οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι ΤΗΡΟΥΣΑΝ την παράδοση των πρεσβυτέρων και ενοχλήθηκαν γιατί οι μαθητές του Χριστού ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ. Από την απάντηση του Ιησού έχουμε τα εξής μηνύματα: 1)Την ανθρώπινη παράδοση την χρησιμοποιεί ο διάβολος για να παραμερίσει το γραπτό Λόγο του Θεού. 2)Η ανθρώπινη παράδοση είναι θρησκεία αγγέλων, αλλά δεν έχει σχέση με το Θεό. 3)Την παράδοση την χαρακτηρίζει με τη φράση: ¨εντάλματα ανθρώπων¨ Ο Θεός δεν θέλει από τον άνθρωπο να προσθέσει ή να αφαιρέσει από το λόγο του, ούτε μια κεραία.

3 …ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ τον ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ λόγω ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΑΣ, που παραδώσατε, και κάνετε πολλά τέτοια παρόμοια. (Μάρκος 7:3-13) Και ο Ευαγγελιστής Μάρκος πάνω στην ίδια συζήτηση αναφέρει τα παραπάνω λόγια του Ιησού. Αυτό είναι το κατάντημα της ανθρώπινης παράδοσης. Καταδικάστηκε από τον ίδιο το Χριστό, σαν καταστροφική. Όταν ο Θεός μας δίνει τη δική του παράδοση, που είναι ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, αυτόν που έδωσε ΜΟΝΟ στους αποστόλους του, εμείς δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε την δική μας παράδοση και αυτή να τηρούμε. Ο Θεός ζητά από τους δικούς του να τηρούν το γραπτό του Λόγο. Όποιος δεν τον τηρεί, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Μ΄ ΑΥΤΟΝ.

4 Ερευνάτε τις ΓΡΑΦΕΣ (όχι τις παραδόσεις), διότι σεις νομίζετε ότι σ΄ αυτές έχετε ζωή αιώνια, ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. (Ιωάννης 5:39) Οι Γραφές (ο γραπτός λόγος του θεού) λοιπόν, είναι αυτές που μαρτυρούν για το πρόσωπο του Χριστού και όχι οι ανθρώπινες παραδόσεις.

5 Και όταν τελείωσαν όλα ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΝ, αφού τον κατέβασαν από το ξύλο, τον έβαλαν σε μνήμα.. (Πράξεις 13:29) Ο Χριστός με τα έργα του και τη θυσία του, ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ (όχι παράδοση).

6 Τώρα πήγαινε, ΓΡΑΨΕ τούτο μπροστά τους πάνω σε πινακίδα, και σημείωσε αυτό ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ, για να σώζεται στον μέλλοντα καιρό μέχρι αιώνος. (Ησαϊας 30:8) Έτσι είπε Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, λέγοντας, ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ όλους αυτούς τους λόγους που λάλησα προς εσένα. (Ιερεμίας 30:2) Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων, ο Θεός του Ισραήλ. Πάρε τα συμφωνητικά(ΓΡΑΠΤΑ) αυτά, το συμφωνητικό αυτό της αγοράς και το σφραγισμένο, και το συμφωνητικό αυτό το ανοιχτό, και βάλλε αυτά σε πήλινο αγγείο, για να διατηρηθούν πολλές ημέρες. (Ιερεμίας 32:14) Και είπε Κύριος προς τον Μωϋσή, ΓΡΑΨΕ για σένα τους λόγους αυτούς, διότι κατά τους λόγους αυτούς έκανα διαθήκη με σένα και με το λαό Ισραήλ.. (Έξοδος 34:27) Και είπε Κύριος προς τον Μωϋσή, ΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ για ενθύμηση, και παράδωσε το στον Ιησού…(Έξοδος 17:14) Σε όλα τα παραπάνω εδάφια βλέπουμε πως ο Θεός επιμένει ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ.

7 Αυτοί, όμως, ήσαν ευγενέστεροι από εκείνους στη Θεσσαλονίκη, επειδή δέχτηκαν το λόγο με κάθε προθυμία, εξετάζοντες καθημερινά ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ, αν έτσι έχουν αυτά. (Πράξεις 17:11) Ο έλεγχος των πνευματικών αληθειών γίνεται ΔΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ, και όχι δια των παραδόσεων. Ό,τι έρχεται σε αντίθεση με τις ΓΡΑΦΕΣ ( τον γραπτό λόγο του Θεού), απορρίπτεται ΣΑΝ ΠΛΑΝΗ. Αυτό έκαναν οι πιστοί στη Βέροια για να μην πλανηθούν. Ας τους μιμηθούμε.

8 Ολόκληρη Η ΓΡΑΦΗ είναι θεόπνευστη, και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη, για να είναι ο άνθρωπος του Θεού τέλειος, ετοιμασμένος για κάθε έργο αγαθό. (2 Τιμοθέου 3:16) Όλη η ΓΡΑΦΗ είναι θεόπνευστη, ενώ η ανθρώπινη ΠΑΡΑΔΟΣΗ είναι αγνώστου προελεύσεως. Όταν η ΓΡΑΦΗ κάνει τέλειο τον άνθρωπο του Θεού, τι θα προσθέσει η δική μας ΠΑΡΑΔΟΣΗ; Ο Θεός έχει ολοκληρωμένο το λόγο του και το σχέδιό του. Εμείς απλώς καλούμεθα να τον υπακούσουμε και να τον υπηρετήσουμε.

9 Βλέπετε μη σας εξαπατήσει κάποιος δια μέσου της φιλοσοφίας και της μάταιης απάτης, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, σύμφωνα με τα στοιχεία του κόσμου, και όχι σύμφωνα με το Χριστό. (Κολοσσαείς 2:8) …γιατί…υποβάλλετε τον εαυτό σας σε διατάγματα: (Μη πιάσεις, μη γευθείς, μη αγγίξεις, τα οποία όλα φθείρονται με τη χρήση), σύμφωνα με ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; Τα οποία έχουν μονάχα μια φαινομενική πλευρά σοφίας, σε εθελοθρησκεία και ταπεινοφροσύνη και σκληραγώγηση του σώματος, χωρίς να έχουν σε καμιά τιμή την ευχαρίστηση της σάρκας. (Κολοσσαείς 2:20-23) Οι κατασκευασμένες από τον διάβολο θρησκείες(εθελοθρησκείες): α)Δεν έχουν ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ. β)Έχουν ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΑΡΚΙΚΕΣ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ.

10 Εκείνοι, λοιπόν, αφού με χαρά δέχθηκαν το λόγο του, βαπτίστηκαν και προστέθηκαν εκείνη την ημέρα περίπου τρεις χιλιάδες ψυχές. Και έμεναν σταθερά ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, και στην κοινωνία, και στο κόψιμο του ψωμιού και στις προσευχές. (Πράξεις 2:41-42) Διδασκαλία των αποστόλων είναι Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ που έχουμε στα χέρια μας σήμερα. Αυτήν τηρούσε η πρώτη Εκκλησία, την ίδια πρέπει να τηρούμε και εμείς σήμερα. Με οδηγό την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ο μετανοημένος και ελεημένος από το Θεό άνθρωπος, θα φθάσει στη παρουσία του Θεού. Με οδηγό οποιαδήποτε ανθρώπινη παράδοση, θα καταλήξει στον αιώνιο θάνατο.

11 Επειδή, έλεγχε δημόσια τους Ιουδαίους με έντονο τρόπο, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός. (Πράξεις 18:28) Και ο Φίλιππος, ανοίγοντας το στόμα του, και αρχίζοντας ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ευαγγελίστηκε σ΄ αυτόν τον Ιησού. (Πράξεις 8:35) Τα επιχειρήματα και οι αποδείξεις, για όλα τα πνευματικά θέματα, παίρνονται ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΗ. Αυτό έκανε η πρώτη εκκλησία, αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς,αν θέλουμε να είμαστε σωστοί.

12 Λοιπόν, αδελφοί, μένετε σταθεροί, και κρατάτε τις παραδόσεις, που διδαχθήκατε, είτε με λόγο είτε με επιστολή ΜΑΣ. (2 Θεσσαλονικείς 2:15) Σας παραγγέλλουμε μάλιστα, αδελφοί, στο όνομα του Χριστού, να απομακρύνεστε από κάθε ένα αδελφό, που περπατάει άτακτα, και όχι σύμφωνα με την παράδοση που παρέλαβε ΑΠΟ ΜΑΣ. (2 Θεσσαλονικείς 3:6) Το ¨ΜΑΣ¨ και το ¨ΑΠΟ ΜΑΣ¨ σημαίνουν ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, που είναι η ¨ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ¨ που πήραν οι απόστολοι από τον Θεό (Γαλάτας 1:11). Από κει και πέρα πλέον έχουμε παράδοση ανθρώπων. Δεν μας ωφελεί να αλλοιώσουμε την αποστολική παράδοση δηλαδή την θεϊκή παράδοση, με δική μας παράδοση, με ανθρώπινη παράδοση. Δεν μας επιτρέπει ο Θεός να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε από το Λόγο Του. Το κράμα θεϊκής και ανθρώπινης παράδοσης δημιουργεί ΑΛΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Γαλάτας 1:6-8), που απλώς θα μας εξαπατήσουν, θα μας αποκοιμίσουν και όταν ξυπνήσουμε θα είναι αργά πλέον.

13 Αδελφοί, σας επαινώ, μάλιστα, ότι πάντοτε με θυμάστε, και κρατάτε τις παραδόσεις, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑ. (1 Κορινθίους 11:2) Οι αποστολικές παραδόσεις δεν πρέπει να αλλοιωθούν, γιατί δεν μας ωφελεί !

14 Ομολογώ, μάλιστα, τούτο σε σένα, ότι σύμφωνα με το δρόμο που αυτοί λένε αίρεση, έτσι λατρεύω τον Θεό των πατέρων μου, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ(και όχι την παράδοση) μέσα στο νόμο και τους προφήτες,..(Πράξεις 24:14) Ο Παύλος πίστευε στα γραμμένα και όχι την παράδοση των πρεσβυτέρων.

15 Ερευνάτε ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ, ….εκείνες είναι που δίνουν μαρτυρία για μένα..(Ιωάννης 5:39) Οι γραφές λοιπόν δίνουν μαρτυρία για το πρόσωπο του Χριστού και όχι οι παραδόσεις των ανθρώπων.

16 κατά την ημέρα, όταν ο Θεός θα κρίνει τα κρυφά των ανθρώπων διαμέσου του Ιησού Χριστού, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΟΥ.(Ρωμαίους 2:16) Ο Θεός λοιπόν θα κρίνει τον κόσμο, σύμφωνα με το ευαγγέλιο δηλαδή τον Γραπτό Λόγο Του και όχι με τις ανθρώπινες παραδόσεις.

17 Και απαντώντας ο Ιησούς, τους είπε: Δεν πλανάστε σε τούτο, ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ούτε τη δύναμη του Θεού; (Μάρκος 12:24) Όσοι δεν γνωρίζουν τις Γραφές (τον γραπτό λόγο του Θεού) και τηρούν την ανθρώπινη παράδοση, ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ!

18 εξεύροντες ότι δεν ελυτρώθητε από της ματαίας πατροπαράδοτου διαγωγής υμών δια φθαρτών, αργυρίου ή χρυσίου, αλλά δια του τιμίου αίματος του Χριστού, ως αμνού αμώμου και ασπίλου, 1Πέτ. 1:18-19

19 Συμπέρασμα: Πρέπει να μένουμε και εμείς στην αποστολική διδαχή, που είναι ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ( Καινή Διαθήκη). Η παράδοση είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, καταστροφικό, γιατί εξουδετερώνει το Λόγο του Θεού. Όσοι τηρούν την παράδοση των ανθρώπων, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ!.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Τότε, έρχονται κοντά στον Ιησού οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι από τα Ιεροσόλυμα, λέγοντας: Γιατί οι μαθητές σου ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google