Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

2 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων. Τα παλαιότερα γνωστά έργα τέχνης ανακαλύφθηκαν σε σπηλιές στην Γαλλία, και παρίσταναν ζώα και κυνηγούς κι ήταν χρωματισμένα με κόκκινη ώχρα και μαύρο.

3 ΜΕΣΑ Υπάρχουν δύο μέσα ζωγραφικής :  Η φυσική που είναι όταν κάποιος χρησιμοποιεί τα σχήματα και τα χρώματα και δημιουργεί επάνω σε χαρτί ή ύφασμα με τη βοήθεια μολυβιών, κάρβουνου κ. λπ.  Και η ηλεκτρονική χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με την βοήθεια των περιφερειακών μονάδων, όπως το ποντίκι, και της πινακίδας σχεδίασης (drawing pad ).

4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Οι πιο βασικές τεχνικές ζωγραφικής είναι : ΝωπογραφίαΤέμπερα ΧαρακτικήΧαλκογραφία ΕλαιογραφίαΕγκαυστική ΥδατογραφίαΞυλογραφία ΚεραμικήΖωγραφική με κάρβουνο Τσιγκογραφία

5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Φωτογραφία ονομάζεται η καταγραφή και αποτύπωση μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, με την βοήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού ( φωτογραφική μηχανή ).

6 ΙΣΤΟΡΙΑ Υπήρξαν πολλές προσπάθειες για την δημιουργία της μόνιμης φωτογραφίας, όμως η μέθοδος που αποτέλεσε τη βάση ήταν εκείνη του βρομιούχου αργύρου και της ζελατίνας το 1871 από τον Βρετανό γιατρό Ρ. Μάντος.

7 ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Οι σπουδαιότεροι τομείς της φωτογραφίας είναι :  Φωτοειδησεογραφία  Διαφημιστική φωτογραφία – φωτογραφία στούντιο  Αρχιτεκτονική φωτογραφία – Εσωτερικών χώρων  Φωτογραφία τέχνης

8 ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Αυτές οι δύο τέχνες θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται στα σχολεία γιατί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα εάν ένα παιδί έχει ταλέντο στην φωτογραφία και ένα άλλο στη ζωγραφική μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Ο ένας τραβώντας φωτογραφίες και ο άλλος μετατρέποντάς τες σε διάφορα είδη ζωγραφικής.

9 ΤΕΛΟΣ  Ηλιάδου Χριστίνα  Καρκαλέτσου Κατερίνα  Κρεμμύδας Βαγγέλης  Νικολαΐδης Άκης


Κατέβασμα ppt "ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Η ζωγραφική είναι η δημιουργία, μέσω προσωπικής εργασίας, μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας με την βοήθεια φυσικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google