Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

105 ΠΡΟΤΨ – ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΨΙΜΥΘΙΩΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "105 ΠΡΟΤΨ – ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΨΙΜΥΘΙΩΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 105 ΠΡΟΤΨ – ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΨΙΜΥΘΙΩΣΗΣ
ΜΑΘΗΜΑ 2)

2 Για να είναι επιτυχημένο ένα μακιγιάζ, πρέπει κατ’ αρχάς να μελετηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου και οι αναλογίες του, ώστε αυτά να αξιοποιηθούν ή να μετριασθούν. Το μακιγιάζ μπορεί να είναι διακριτικό, να εναρμονίζεται με τη μόδα, την προσωπικότητα, την ηλικία, το σκοπό και την ώρα εμφάνισης του ατόμου, ακόμη και με την εποχή του χρόνου. Το σωστό μακιγιάζ αξιοποιεί ένα υγιές δέρμα, δίνει λάμψη στο βλέμμα και γοητεία σ΄ένα γυναικείο πρόσωπο, χωρίς να αλλοιώνει τη γλυκιά φυσικότητα των χαρακτηριστικών του και, ταυτόχρονα, υποτονίζει τα μη όμορφα χαρακτηριστικά του.

3 Το μακιγιάζ περιλαμβάνει βασικά:
Χρώμα στα μάγουλα, που προσδίδει στο πρόσωπο <<όψη υγείας>>, τροποποιεί όταν χρειάζεται, επιδιώκοντας τη φυσιολογική απόχρωση. Πούδρα ή fond de teint, που απαλείφουν τη <<γυαλάδα>>, τη λιπαρή όψη και καλύπτουν τις μικροατέλειες. Μακιγιάζ των ματιών και μακιγιάζ των φρυδιών, με σκοπό τον τονισμό των χαρακτηριστικών και την οπτική αίσθηση αλλαγής του σχήματός τους.

4 Μακιγιάζ των χειλιών, που τροποποιεί το σχήμα του στόματος, δημιουργεί αντίθεση με τη λευκότητα των δοντιών, βελτιώνοντας το χαμόγελο και προστατεύοντας από τις κλιματολογικές επιρροές.

5 Ακολουθεί ένας κατάλογος εργαλείων και προϊόντων, απαραιτήτων στην εφαρμογή του μακιγιάζ.
Χαρτομάντιλα - βαμβάκι - σπάτουλες – μπατονέτες. Τσιμπιδάκι για αποτρίχωση φρυδιών και τσιμπιδάκι για γύρισμα βλεφαρίδων. Βουρτσάκι για χτένισμα και μακιγιάζ φρυδιών, λεπτό με τρίχες αρκετά σκληρές και φουντωτές. Χτενάκι για χτένισμα των βλεφαρίδων και βουρτσάκι λεπτό με μικρό χεράκι για το μακιγιάζ τους.

6 Χοντρό πινέλο, στρογγυλό, φουντωτό και σφικτό, για τοποθέτηση της πούδρας και αφαίρεση στη συνέχεια του περισσεύματός της. Μέτριο πινέλο, πλατύ, αρκετά φουντωτό, για την τοποθέτηση του ρουζ στα μάγουλα σε μορφή πούδρας. Σφουγγαράκι μαλακό (φυσικό) για την τοποθέτηση του f.d.t. Σε μορφή cake. Πινέλο πολύ μικρό, με κοντές τρίχες και φουντωτές, για την τοποθέτηση της σκιάς στα βλέφαρα, που αλλάζεται για κάθε απόχρωση.

7 Πολύ λεπτό πινελάκι, με μακρύ σχετικά χερούλι, για την εφαρμογή του eye-liner.
Ειδικές ξύστρες για τα μολύβια. Πινέλο μικρό, πλατύ για το μακιγιάζ των χειλιών.

8 Τα απαραίτητα προϊόντα είναι:
Fond de teint, σε μορφή στερεή, υγρή και κρέμας. Ρουζ για τα μάγουλα σε μορφή πάστας, κρέμας, στερεής και ρευστής. Πούδρα σε μορφή σκόνης, συμπαγής (compact). Μολύβια φρυδιών και μολύβια ματιών. Σκιές βλεφάρων. Eye-liner.

9 Μάσκαρα Δερματογράφοι για το περίγραμμα του στόματος. Αντισέρν. Κραγιόν, lip gloss. Ψεύτικες βλεφαρίδες.

10 ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ BLUSH: Το ρουζ σε μορφή πούδρας κόμπακτ και κατ΄επέκταση κάθε προιον που εφαρμόζεται με πινέλο. CAKΕ: Προϊόν σε συμπαγή μορφή που απλώνεται με βρεγμένο σφουγγάρι. COMPACT: Ονομάζεται κάθε πούδρα ή χρώμα κατασκευασμένο σε συμπαγή μορφή, που τοποθετείται με πινέλο. KOHL: Παμπάλαιο προϊόν, που χρησιμοποιούσαν οι Ανατολίτισσες για να υπογραμμίσουν έντονα τα μάτια. Υπάρχει ακόμη το προϊόν, αλλά είναι τόσο μουντό και παχύρρευστο στη σύνθεσή του, που προσδίδει πάρα πολύ τονισμένο και <<χτυπητό>> μακιγιάζ.

11 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΣΕΙΡΑ:
Προπαρασκευή. 2. Διάγνωση τύπου δέρματος και εκλογή καλλυντικών. 3. Καθαρισμός δέρματος (ντεμακιγιάζ). 4. Προσωπολογία (μορφολογία μελέτη). 5. Αποτρίχωση φρυδιών (αν χρειάζεται). 6. Τοποθέτηση προστατευτικής κρέμας. 7. Εφαρμογή f.d.t.

12 8. Άπλωμα ρουζ στα μάτια. 9. Πουδράρισμα. 10. Μακιγιάζ ματιών. 11
8. Άπλωμα ρουζ στα μάτια. 9. Πουδράρισμα. 10. Μακιγιάζ ματιών. 11. Εφαρμογή μάσκαρα. 12. Μακιγιάζ φρυδιών. 13. Μακιγιάζ χειλιών. 14. Τελικός έλεγχος μακιγιάζ.

13 ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Το δωμάτιο όπου θα γίνει η περιποίηση, πρέπει να έχει πρωταρχικά χαρακτηριστικά την τάξη και την καθαριότητα. Η στάση της αισθητικού πρέπει να είναι φιλική, ζεστή και διακριτική. Εάν ζητηθεί ένα μακιγιάζ που δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του ατόμου, πρέπει να εξηγήσουμε, χωρίς να θίξουμε, τους λόγους αποφυγής τους. Να δίνουμε προσοχή στο χτένισμα, επειδή είναι δυνατόν να προκαλέσει τη λανθασμένη ανάγνωση του προσώπου.

14 ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:
- Βασικό βήμα για την εκλογή των κατάλληλων προϊόντων του μακιγιάζ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ): - Τo δέρμα που θα δεχτεί το μακιγιάζ πρέπει να εφαρμόζεται σε δέρμα εντελώς καθαρό και υγιές και γι’ αυτό αρχίζουμε πάντα με ένα καλό και σωστό ντεμακιγιάζ. - Αφαίρεση σμήγματος, ιδρώτα, σκόνης, ρύπων και υπολείμματα προηγούμενου μακιγιάζ.

15 Κρέμες – σαπούνια με βάση ειδικά λιπαρά οξέα.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ Γαλακτώματα ρευστής, σχεδόν ρευστής και παχύρρευστης μορφής, με βάση κυρίως διάφορα φυτά. Κρέμες καθαρισμού. Κρέμες – σαπούνια με βάση ειδικά λιπαρά οξέα. Προϊόντα μελετημένα για δερματικές παθήσεις. Ειδικά προϊόντα για τα βλέφαρα και τα χείλη.

16 ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΣ:
Γεμίζουμε ένα μπολ με λίγη ποσότητα γαλακτώματος, απ’ όπου και το παίρνουμε για να το εναποθέσουμε στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού. Στη συνέχεια, το απλώνουμε με ανοδικές κινήσεις και σκουπίζουμε την περιοχή μ’ ένα βαμβάκι ή χαρτομάντιλο, ώσπου αυτή να καθαρίσει τελείως. Το γαλάκτωμα, συνήθως, τοποθετείται απευθείας στο χέρι για προθέρμανση και στη συνέχεια εναποτίθεται στο πρόσωπο και στο λαιμό.

17 ΒΑΣΙΚΟ ΕΊΝΑΙ, ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΌΠΩΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ.

18 ΤΟ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ: A) ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ, ΧΕΙΛΙΩΝ. Β) ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ.

19 ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ: A) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΜΑΤΙΑ, ΧΕΙΛΗ). B) ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΣΙΟΝ (ΜΙΓΜΑ ΝΕΡΟΥ, ΟΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΑΝΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ PH ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ.

20 ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ.
1) Το σχήμα του 2) Τον όγκο του 3) Αν υπάρχει συμμετρία 4) Ποια από τις τρεις ζώνες υπερέχει 5) Το σχήμα των φρυδιών 6) Το σχήμα και χρώμα ματιών 7) Το σχήμα της μύτης

21 8) Το σχήμα των χειλιών 9) Το σχήμα του πηγουνιού 10) Το χρώμα του δέρματος 11) Το χρώμα των μαλλιών

22 FOND DE TEINT (F.D.T.) ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ: ΤΑ ΠΑΧΙΑ F.D.T ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ: F.D.T. ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ‘ΑΟΡΑΤΑ’ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΖΩΗΡΕΥΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

23 ΕΙΔΗ F.D.T. Α) Κρέμα σε σωληνάριο Β) Ρευστό f.d.t. Γ) F.d.t. Σε cake,
Δ) Σχεδόν διαφανής ζελές

24 ΣΥΣΤΑΣΗ F.D.T. ΟΡΥΚΤΑ ΛΙΠΗ (ΒΑΖΕΛΙΝΗ- ΛΑΔΙ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ)
ΦΥΤΙΚΑ ΛΙΠΗ (ΑΒΟΚΑΝΤΟ) ΖΩΙΚΑ ΛΙΠΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΛΙΠΗ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΙΓΜΕΝΤΑ (ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΙΤΑΝΙΟΥ Ή ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ) ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑ

25 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ F.D.T. ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΟΨΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΣΚΙΑΣΕΙΣ) ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΑΕΡΑ, ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)

26 ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ F.D.T. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΙΝΗΤΟ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΡΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΔΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ‘ΣΠΑΕΙ’

27 ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ F.D.T. ΤΡΕΙΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΔΥΟ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ ΤΡΕΙΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΟΥΛΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ ΣΤΟ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΗΛΙΔΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ ΤΡΕΙΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΕΡΝ ΠΡΙΝ Ή ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ F.D.T. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

28 ΠΟΥΔΡΕΣ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ: - ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΛΕΠΤΗ ΟΨΗ ΚΑΙ ΜΑΤ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ) ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΩΝ, ΩΧΡΟΤΗΤΑ, ΜΙΚΡΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ)

29 ΕΙΔΗ ΠΟΥΔΡΑΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΥΔΡΑ- ΣΚΟΝΗ Η ΚΟΜΠΑΚΤ ΠΟΥΔΡΑ- ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΠΟΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΣΠΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ Η ΚΟΜΠΑΚΤ ΠΟΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΛΙΠΑΡΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΘΕΙ.

30 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥΔΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΥΓΙΣΤΗ ΝΑ ΜΗ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ F.D.T.

31 ΠΟΥΔΡΑΡΙΣΜΑ Το πουδράρισμα γίνεται με το πινέλο της πούδρας, τα πον- πον ή ένα κομμάτι βαμβάκι. Η πούδρα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο σε ελαφριά στρώση, διαφορετικά θα φαίνεται άσχημα, εκτός από την περίπτωση λιπαρού δέρματος, όπου χρειάζεται παχύτερο στρώμα. Η πούδρα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αντικαταστήσει το f.d.t. Όπως σε μια πρωινή έξοδο ή σε μακιγιάζ νεανικού προσώπου. Αφού πουδραριστεί όλο το πρόσωπο, αφαιρούμε το περίσσευμα πούδρας με ένα μαλακό πινέλο ή με ένα χαρτομάντιλο, πιέζοντας ελαφρά χωρίς τριβή το δέρμα.

32 ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Όταν έχουμε πια ολοκληρώσει το μακιγιάζ, είναι η ώρα να ελέγξουμε κατά πόσο το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στο σκοπό μας: στα χαρακτηριστικά δηλαδή που επιδιώκαμε να αποκαλύψουμε και σ’ εκείνα που επιθυμούσαμε να αποκρύψουμε. Ελέγχουμε επίσης, κατά πόσο το αποτέλεσμα αυτό έχει αλλοιώσει τη φυσικότητα του προσώπου ή όχι.


Κατέβασμα ppt "105 ΠΡΟΤΨ – ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΨΙΜΥΘΙΩΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google