Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Στα πλαίσια της διερευνητικής εργασίας μας χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και ασχοληθήκαμε με την αρχιτεκτονική της Λάρισας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Στα πλαίσια της διερευνητικής εργασίας μας χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και ασχοληθήκαμε με την αρχιτεκτονική της Λάρισας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Στα πλαίσια της διερευνητικής εργασίας μας χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και ασχοληθήκαμε με την αρχιτεκτονική της Λάρισας μέσω του φωτογραφικού φακού. Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα ασχολήθηκε με την Αρχαιότητα στην Λάρισα, η δεύτερη με την Τουρκοκρατία- Βυζαντινή εποχή που ανήκουν στην Λάρισα του χθες. Η Τρίτη ομάδα με την τέταρτη ασχολήθηκαν με τα νεοκλασικά και τα σύγχρονα κτήρια αντίστοιχα της Λάρισας του σήμερα.

2 Οι τέσσερις ομάδες ασχολήθηκαν με την φωτογράφιση των αρχιτεκτονικών μνημείων της Λάρισας, εκτός ωραρίου του σχολείου και τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας έχουν ως εξής : Η πρώτη ομάδα που αποτελείται από την ΣταΪνού Δήμητρα, Μπούτλα Δέσποινα, Ξύτσα Ευαγγελία, Παπανικολάου Δομνίκη, Πούλιος Χρήστος συγκέντρωσε το ακόλουθο υλικό

3 Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

4

5

6 Η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από την Κρίτσα Ελβίρα, Τεμπέλη Βασιλική, Καρανάσιου Κατερίνα και Πόσιου Εβελίνα οι οποίοι συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό από το Στενοπάζαρο, το Φρούριο και το Μύλο του Παπά καθώς και με την ιστορική οδό Βενιζέλου.

7 Ο Μύλος του Παπά

8

9 Η Τρίτη ομάδα αποτελούμενη από την Οικονόμου Μαρβίνα, Σαββίδη Σταυρούλα, Γκουγκουλία Χριστίνα, Δημοβέλη Μαρία, Μπαλογιάννη Ευαγγελία και τον Ντόνα Δημήτρη ασχολήθηκαν με τα Νεοκλασικά κτίσματα της πόλης μας.

10

11

12 Η τελευταία και σύγχρονη ομάδα προφανώς ασχολήθηκε με τα σύγχρονα και μοντέρνα κτήρια της νέας Λάρισας. Τα μέλη της Μάκριδου Δέσποινα, Προβίδας Κώνσταντινος, Τσιουτσιούμης Αδάμος, Ραχμάνης Δημήτρης και Δεληγιάννης Ηλίας φωτογράφησαν σύγχρονα οικίσματα της Νέας Πολιτείας και το μοντέρνο κτίσμα της Πινακοθήκης.

13

14

15

16

17 ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

18 Οι μαθητές που συμμετείχαν: Σταϊνού Δήμητρα Μπούτλα Δέσποινα Ξύτσα Ευαγγελία Παπανικολάου Δομνίκη Πούλιος Χρήστος Κρίτσα Ελβίρα Τεμπέλη Βάσω Καρανάσιου Κατερίνα Πόσιου Ευαγγελία Οικονόμου Μαρβίνα Σαββίδη Σταυρούλα Γκουγκουλιά Χριστίνα Δημοβέλη Μαρία Μπαλογιάννη Ευαγγελία Ντόνας Δημήτρης Μακρίδου Δέσποινα Προβίδας Κωνσταντίνος Τσιουτσιούμης Αδάμος Δεληγιάννης Ηλίας Ραχμάνης Δημήτρης

19 Επιμέλεια Project: Γαλατσίδα Ιωάννα 10 ο Γενικό Λύκειο Λάρισα σχολ.έτος:2014-2015


Κατέβασμα ppt "Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Στα πλαίσια της διερευνητικής εργασίας μας χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και ασχοληθήκαμε με την αρχιτεκτονική της Λάρισας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google