Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟ Σύνθημα Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟ Σύνθημα Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟ Σύνθημα Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΗΣ

2 ΚΡΑΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ COMENIUS REGIO 2013 – 2015: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Συνεργασία ανάμεσα σε δύο χώρες: Ελλάδα και Κύπρο.  Οι σημαίες των δύο χωρών, τα δύο «λιμάνια» του ταξιδιού του καραβιού.  Οι σημαίες των χωρών ανεμίζουν και χαιρετίζουν την επιτυχή κατάληξη του προγράμματος.

3 ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Συνεργασία ανάμεσα σε δύο Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:  Από την Ελλάδα η Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας  Από την Κύπρο το αντίστοιχο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου  Συνεργασία ανάμεσα σε δύο δημόσια σχολεία:  3 ο Γενικό Λύκειο Νέου Ηρακλείου Αττικής  Α’ Λύκειο Εθνάρχου Μακαρίου Γ’ Πάφου  Συνεργασία ανάμεσα σε φορείς:  Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» του Πανεπιστημίου Αθηνών  Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφου

4 ΚΑΡΑΒΙ =ΣΥΜΒΟΛΟ  Το καράβι δεν είναι ένα σύγχρονο πλεούμενο αλλά είναι εμπνευσμένο από τα αρχαία ελληνικά ναυπηγικά πρότυπα.  Συμβολίζει την επιστροφή και την ενασχόληση με την Παιδεία, κυρίως την Ανθρωπιστική: οι βάσεις βρίσκονται στην αρχαία ελληνική ανθρωπιστική παράδοση.

5 ΚΑΡΑΒΙ  Στις ανθρωπιστικές κλασικές σπουδές ενέσκηψε και η Αναγέννηση και ο Ανθρωπισμός να διαμορφώσει ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, βασισμένα στον Άνθρωπο και στα απαραβίαστα δικαιώματά του.

6 Ταξίδι της ζωής μας Του ταξιδιού και της αναζήτησης στο θέμα του εκφοβισμού των εφήβων Αντιπροσωπεύει Αποτελεί σύμβολο

7 ΚΑΡΑΒΙ =ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ= «ΙΘΑΚΗ»  Το καράβι δεν έχει «πιάσει λιμάνι», έχει ακόμη δρόμο να κάνει.  Το ταξίδι όμως θα είναι ευχάριστο, θα οδηγήσει στη σωστή ενημέρωση, την ευρεία γνώση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού.

8 ΜΗΝΥΜΑ = ΠΥΞΙΔΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ  Παιδιά το πρόβλημα θα λυθεί μέσα από την σωστή παιδεία. Η βία σε καμιά περίπτωση δεν είναι λύση. Ποτέ δεν απαντάμε στη βία με βία.

9 ΘΑΛΑΣΣΑ = ΣΥΜΒΟΛΟ  Η «μήτρα» της μητέρας προστασία.  Το νερό μάς θυμίζει ότι η Ελλάδα ήταν μεγάλη ναυτική δύναμη και συνδετικό στοιχείο με τον έξω κόσμο.  Το ταξίδι προς τη γνώση.  Η περιπέτεια της αναζήτησης.  Δεν είναι τελείως ήρεμα νερά αλλά καλοτάξιδα (παρά τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις θα βρεθεί λύση).  Η απεραντοσύνη της θάλασσας το μέγεθος του προβλήματος.

10 ΠΑΝΙ = ΒΙΒΛΙΟ  Tο πανί του καραβιού έχει αντικατασταθεί από ένα ανοιχτό βιβλίο.  Η γνώση και η αναζήτησή της μάς οδηγεί σε αυτό το ταξίδι.  Το άγραφο βιβλίο μάς θυμίζει την ανωνυμία που αναζητούν τα θύματα ή και οι θύτες (κρύβουν την πραγματική ταυτότητά τους πίσω από ψεύτικα profiles).  Το βιβλίο περιμένει τις ιδέες μας να εμπλουτιστεί.

11 ΚΟΥΠΙ = ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Το καράβι μας για να ταξιδέψει πρέπει όλοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς) πάνω σε αυτό να «κάνουμε κουπί».  Συντονισμένη προσπάθεια όλων μας για να προχωρήσει η πλεύση και να πιάσουμε λιμάνι.  Η δουλειά δεν είναι χαλαρή. Απαιτεί κόπο, ένωση δυνάμεων και συντονισμό.

12 ΗΛΙΟΣ = ΕΛΠΙΔΑ  Το ταξίδι μας δεν κινδυνεύει από «κακοκαιρία».  Η προσπάθεια θα είναι λουσμένη στο «φως».  Παρά τα λίγα «σύννεφα» στον ορίζοντα, όλα θα πάνε καλά.  Δεν έχουμε να ανησυχούμε για τον καιρό αλλά για τον συντονισμό των «κουπιών».

13 ΜΑΤΙ = ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ  Το μάτι που βλέπουμε στο σκαρί του καραβιού μάς λέει ότι πρέπει να έχουμε τα «μάτια μας ανοιχτά», γιατί το πρόβλημα είναι δίπλα μας.  Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και έτοιμοι να δράσουμε.  Δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Δεν είμαστε απαθείς ούτε αδρανείς.

14 ΕΜΒΟΛΟ = ΟΠΛΟ  Το έμβολο που υπάρχει πάνω στο καράβι συμβολίζει το όπλο μας ενάντια στις δυσκολίες που θα συναντήσουμε.  Η γνώση, η επιμόρφωση και ο συντονισμός των προσπαθειών μας θα είναι τα όπλα μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού.

15 ΚΑΜΠΥΛΕΣ - ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  Οι καμπύλες του σχεδίου δείχνουν συγκίνηση, σκίρτημα, συναίσθημα όλων των εμπλεκόμενων.  Η κατεύθυνση του σχεδίου προς τον ήλιο δείχνει το πέρασμα σε άλλο, ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας και στη διεύρυνση της αντίληψης μας.

16 Ο νταής της παρέας δεν είναι καθόλου μάγκας. Μάγκες είμαστε εμείς που αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αντιδρούμε και προσπαθούμε να ενημερωθούμε για να είμαστε ικανοί να στηρίξουμε και να δώσουμε λύσεις όταν χρειαστεί.


Κατέβασμα ppt "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟ Σύνθημα Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google