Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ε.Ρ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ Για την εργασία εργάστηκαν οι φοιτητές:Καρκάτσα Νικολίτσα Χατζηονησιφόρου Χριστίνα Χαρτοφίλης Θάνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ε.Ρ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ Για την εργασία εργάστηκαν οι φοιτητές:Καρκάτσα Νικολίτσα Χατζηονησιφόρου Χριστίνα Χαρτοφίλης Θάνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ε.Ρ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ Για την εργασία εργάστηκαν οι φοιτητές:Καρκάτσα Νικολίτσα Χατζηονησιφόρου Χριστίνα Χαρτοφίλης Θάνος

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ψηφιακός κατάλογος της Ε.Ρ.Α Κέρκυρας δημιουργήθηκε από φοιτητές του τμήματός μας κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.Θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας του,τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα τα οποία έχει.

3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ Οι φοιτητές για να δημιουργήσουν τον κατάλογο αυτόν, χώρισαν το υλικό που είχαν μπροστά τους σε 17 κατηγορίες(π.χ Ηχογραφήσεις,Ηπειρώτικα δημοτικά τραγούδια κ.τ.λ.)των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να προβληθεί με 20 διαφορετικούς τρόπους(π.χ Acoustica MP3Audio Mixer κ.τ.λ.)

4 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ  Διευκόλυνση προσωπικού και χρηστών.  Ευκολότερη,γρηγορότερη και με λιγότερο κόπο πρόσβαση στις πληροφορίες.  Καλύτερη δομή και οργάνωση του υλικού.  Πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποσότητα πληροφοριών με μικρότερο κόστος.  Δυνατότητα ενσωμάτωσης νέων μορφών στο μέλλον.  Ανάγνωση και αναπαράσταση με ακρίβεια  Δημιουργία «πρωτοτύπων»

5 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ  Δεν διαθέτει προς το παρόν περιεχόμενα,έτσι δεν παρέχει τις δυνατότητες που παρέχουν όλοι οι ψηφιακοί κατάλογοι παγκοσμίως.  Δεν καλύπτει όλο το αρχειακό υλικό της Ε.Ρ.Α.  Διαθέτει τους περιορισμούς των ψηφιακών αντικειμένων, εξαρτάται δηλαδή από το πρόγραμμα στο οποίο είναι φτιαγμένο να λειτουργεί, την εφαρμογή που χρησιμοποιεί και τέλος το αντικείμενο στο οποίο είναι αποθηκευμένο.

6 `


Κατέβασμα ppt "ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ε.Ρ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ Για την εργασία εργάστηκαν οι φοιτητές:Καρκάτσα Νικολίτσα Χατζηονησιφόρου Χριστίνα Χαρτοφίλης Θάνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google