Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χρύσα Βαχτσεβάνου «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Το οικονομικό και κοινωνικό προφίλ της Θεσσαλονίκης την εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη, μέσα από τις μικρές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χρύσα Βαχτσεβάνου «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Το οικονομικό και κοινωνικό προφίλ της Θεσσαλονίκης την εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη, μέσα από τις μικρές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χρύσα Βαχτσεβάνου «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Το οικονομικό και κοινωνικό προφίλ της Θεσσαλονίκης την εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη, μέσα από τις μικρές αγγελίες της εφημερίδας «Ελληνικός Βορράς»

2 Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μικρές αγγελίες και lifestyle μιας εποχής Η δεκαετία του 1960 και η έννοια της μεσολάβησης που εκπροσωπείται από τον Τύπο Αναγνώστες, πολιτικές επιλογές και εφημερίδες στη δεκαετία του 1960

3 Β. ΤΟ ΠΕΔΙΟ καταχωρημένες στην εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς» μικρές αγγελίες, κατά την περίοδο από τις 18 Μαΐου μέχρι τις 18 Ιουνίου του 1963 άφιξη του Ντε Γκωλ στην πόλη της Θεσσαλονίκης - δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη – παραίτηση Κωνσταντίνου Καραμανλή

4 Γ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ η αναζήτηση των κοινωνικών προτύπων που επηρεάζονται ασφαλώς από τις ευρύτερες τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής, καθώς επίσης και από μια βαριά άρρωστη πολιτικά κοινωνία, που θέτει φραγμούς σε κάθε φιλελεύθερης μορφής έκφραση, ενώ συνάμα προσπαθεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στο διεθνές ψυχροπολεμικό πεδίο.

5 Δ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Ο ελληνικός Τύπος, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’60 Ο Ελληνικός Βορράς στην εφημεριδογραφία της Θεσσαλονίκης Η δεκαετία του 1960: ο κόσμος, η Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη

6 Ε. ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ Ενοικιαστήρια – πωλητήρια και οικοδομική ανάπτυξη

7 πωλήσεις επιχειρήσεων και μετανάστευση

8 στη Δύση φτάνεις μόνο με αυτοκίνητο…

9 Επιχειρήσεις, παραγιοί και γραμματείς…

10 νταντάδες και ντεντέκτιβ

11 διατίθεται οπτικοακουστικό υλικό για εκμάθηση γλωσσών στο σπίτι

12 κινηματογραφικά καθίσματα, ελαφρώς μεταχειρισμένα ή καινούργια και ραδιοπικάπ

13 «τόποι συνάθροισης», «εντευκτήρια», «ταβέρνες» και μπιλιάρδα

14 Απωλέσθη πορτοφόλιον

15 ΣΤ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ τα προσαρμοσμένα στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας «Sixties». ένα αναγνωστικό κοινό που εκτός από τη θέληση για ένταξη σε έναν δυτικό τρόπο ζωής, συχνά έχει και τη δυνατότητα να την πετύχει. ένα αναγνωστικό κοινό που αναζητά και διαμορφώνει την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας ως πρότυπα τις ανεπτυγμένες χώρες που βρίσκονται στα δυτικά του «Παραπετάσματος».

16 Ζ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ «Η επίσημη ιστορία γράφεται τόσο στις μικρές αγγελίες της εφημερίδας των συνοικεσίων, όσο και στα πεδία των μαχών και στα ημερήσια δελτία των χρηματιστηρίων.» Ηλίας Πετρόπουλος


Κατέβασμα ppt "Χρύσα Βαχτσεβάνου «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Το οικονομικό και κοινωνικό προφίλ της Θεσσαλονίκης την εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη, μέσα από τις μικρές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google