Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ. Εισηγήτρια: Βασιλεία Κωνσταντινίδου Γραφείο Διαχείρισης Σταδιοδρομίας Ι.Ε.Κ. Περιστερίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ. Εισηγήτρια: Βασιλεία Κωνσταντινίδου Γραφείο Διαχείρισης Σταδιοδρομίας Ι.Ε.Κ. Περιστερίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ. Εισηγήτρια: Βασιλεία Κωνσταντινίδου Γραφείο Διαχείρισης Σταδιοδρομίας Ι.Ε.Κ. Περιστερίου

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ Γ.Ε.Α.Σ. ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.  ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

3 ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΝΕΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ Ή ΕΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑ/ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

4 Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ Γ.Ε.Α.Σ. ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ.  Ο Ο.Ε.Ε.Κ.,το 2005, αποφάσισε την ίδρυση Γ.Ε.Α.Σ. (σε πιλοτική βάση) με σκοπό:  Την αναβάθμιση της παρεχόμενης κατάρτισης  Τη σύνδεση ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  Παροχή κατάλληλης συμβουλευτικής υποστήριξης σε αποφοίτους - υποψηφίους εργαζόμενους.

5 ΣΤΟΧΟΙ & ΕΡΓΟ ΤΩΝ Γ.Ε.Α.Σ. ΕΙΝΑΙ: Διασύνδεση επιχειρήσεων και αποφοίτων με σκοπό την απορρόφηση των τελευταίων στην ελληνική αγορά εργασίας σε: α) επίπεδο ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και β) επίπεδο ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Καταγραφή σε Βάση Δεδομένων: Αποφοίτων και επαγγελματικής τους πορείας Επιχειρήσεων και εργασιακών φορέων

6 Παρακολούθηση σε τακτά χρονικά διαστήματα των δεικτών απορρόφησης στην αγορά εργασίας των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. ανά ειδικότητα και των δεικτών διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης ανά ειδικότητα σε τοπικό επίπεδο. Διασύνδεση-συνεργασία με υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση όπως Κ.Π.Α. Ο.Α.Ε.Δ

7 Ενημέρωση αποφοίτων & καταρτιζομένων σχετικά με: Επαγγελματικά Δικαιώματα των ειδικοτήτων τους Δυνατότητα πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης Διαθέσιμες θέσεις εργασίας Συμμετοχή σε επίσημους διαγωνισμούς (π.χ. Α.Σ.Ε.Π.) Δυνατότητες επιμόρφωσης και αύξησης προσόντων (επιδοτούμενα ή δωρεάν προσφερόμενα σεμινάρια)

8 Συμβουλευτική Διαχείρισης Σταδιοδρομίας Διοργάνωση σεμιναρίων για σπουδαστές όπου αναλύονται ζητήματα όπως: Σχεδιασμός Επαγγελματικής πορείας Δημιουργία προσωπικού δικτύου πιθανών εργοδοτών Τρόπος συγγραφής Βιογραφικού Σημειώματος Τεχνικές αυτοπαρουσίασης κατά την συνέντευξη επιλογής

9 Ενημέρωση επιχειρήσεων σχετικά με τις ειδικότητες που λειτουργούν στο Ι.Ε.Κ. με σκοπό την εύρεση θέσεων εργασίας για τους αποφοίτους. Διοργάνωση Εκδηλώσεων όπως η σημερινή που σκοπό έχουν να φέρουν τους καταρτιζόμενους σε επαφή με φορείς που θα τους ενημερώσουν για τις προοπτικές και τους όρους απασχόλησής τους μετά την αποφοίτηση με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Αγορά.

10 Το Γ.Ε.Α.Σ. του Ι.Ε.Κ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κατά την πιλοτική φάση λειτουργίας του  Ήρθε σε επαφή με παραπάνω από 1000 επιχειρήσεις και εργοδοτικούς φορείς για να προωθήσει τους αποφοίτους του σε θέσεις Πρακτικής Άσκησης & Μόνιμης Απασχόλησης Σε αυτούς τους εργοδοτικούς φορείς συμπεριλαμβάνονται: Εταιρείες Marketing, Κινητής Τηλεφωνίας, Πληροφορικής & Παροχής Υπηρεσιών, Οικιακού & Τεχνικού Εξοπλισμού, Κλιματισμού, Εταιρείες Επιλογής Ανθρώπινου Δυναμικού, Φοροτεχνικά Γραφεία, Συνεργεία αυτοκινήτων, Τράπεζες κλπ. Από το Δημόσιο τομέα Εφορίες, Γεν. Λογιστήριο του Κράτους, ΥΠ.ΠΟ κλπ.

11  Επέβλεψε την Πρακτική Άσκηση 240 αποφοίτων  Εξασφάλισε 65 θέσεις μόνιμης απασχόλησης  Συμμετείχε σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Ε.Ε. όπως το πρόγραμμα «ΕΥΡΥΔΙΚΗ-ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» με σκοπό να τοποθετήσει 10 απόφοιτες σε δίμηνη επιδοτούμενη Πρακτική Άσκηση.

12 ΖΗΤΗΜΑΤΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

13 Αναζήτηση εργασίας:Μία επίπονη διαδικασία  Από τη στιγμή που παίρνουμε συνειδητά την απόφαση να αναζητήσουμε εργασία μέχρι να προσληφθούμε στη δουλειά που επιθυμούμε υπάρχει μια απόσταση.  Για να καλυφθεί αυτή η απόσταση χρειάζεται κόπος και χρόνος ίσως πιο πολύς απ’ ότι στη full time απασχόληση.  Η προσπάθεια πρέπει να είναι συστηματική και καλά οργανωμένη.

14 Ο υποψήφιος εργαζόμενος χρειάζεται:  Να διαθέτει επαγγελματική αυτογνωσία.  Να έχει διάθεση να προοδεύσει και να εξελιχθεί τόσο επαγγελματικά όσο και ως προσωπικότητα γενικότερα.  Να γνωρίζει τους νόμους της αγοράς και να είναι διατεθειμένος να προσαρμοσθεί σε αυτούς.

15 Ο υποψήφιος εργαζόμενος αποφασίζει με τι θέλει να ασχοληθεί.  Βλέπει τον εαυτό του με σοβαρότητα και ειλικρίνεια.  Γνωρίζει τις προτεραιότητές του,τις αξίες του, τις δυνατότητές του και τους στόχους του.  Παραδέχεται τις αδυναμίες και τα όριά του.  Παίρνει ενημερωμένες αποφάσεις. Γνωρίζει τις ανάγκες της αγοράς και το προφίλ του επιτυχημένου εργαζόμενου.

16  Γνωρίζει τι θέλει από τη δουλειά του, ως προς: Το περιεχόμενο της δουλειάς (αντικείμενο, αρμοδιότητες, ανεξάρτητη εργασία ή ως μέλος ομάδας). Το βαθμό ευθύνης (να είναι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του ή υπόλογος για την απόδοση μιας ομάδας). Τις προοπτικές που ανοίγει η δουλειά. Αν είναι διατεθειμένος να μετακινηθεί και για πόσο διάστημα.

17  Γνωρίζει τι έχει να προσφέρει στη δουλειά του: A. Τυπικά επαγγελματικά προσόντα B. Άτυπα προσόντα, όπως: Ικανότητα ανάπτυξης καλών διαπροσωπικών σχέσεων στο εργασιακό περιβάλλον Επικοινωνιακές δεξιότητες Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης κρίσεων Οργανωτικές ικανότητες Ικανότητα εργασίας σε πλαίσιο ομάδας Ικανότητα λήψης αποφάσεων σε πιεστικές και αβέβαιες καταστάσεις.

18  Εντοπίζει και προβάλλει τα δυνατά του σημεία και ταυτόχρονα προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του.  Φροντίζει για τη συνεχή αναβάθμιση των επαγγελματικών του προσόντων, γνώσεων και ικανοτήτων.  Ετοιμάζει ένα σωστό Βιογραφικό Σημείωμα που θα είναι: σύντομο, σαφές,πλήρες,αληθές,προσεγμένο, πρόσφατο, με σωστή τεχνική εμφάνιση.  Προετοιμάζει και ανανεώνει συνεχώς τον προσωπικό του φάκελο επαγγελματικών προσόντων και πιστοποιητικών (πτυχία & βεβαιώσεις σπουδών, γλωσσών, ειδικών γνώσεων,προϋπηρεσίας, Πρακτικής Άσκησης,Συστατικές επιστολές κλπ.)

19  Δεν περιορίζει τις ενέργειές του σε ένα είδος οργανισμού ή σε μια εταιρεία.  Δεν τεμπελιάζει και δεν περιορίζει τη διαδικασία σε μόνο λίγες ώρες την ημέρα.  Είναι διατεθειμένος να κάνει κάποιες σχετικές υποχωρήσεις στο αρχικό στάδιο και όταν προσληφθεί να καταβάλει παραπάνω προσπάθειες ώστε γρήγορα να προσαρμοσθεί στο κλίμα και την κουλτούρα της εταιρείας.  Δεν απογοητεύεται. Η διαδικασία αναζήτησης μπορεί να είναι κουραστική αλλά ο κόπος του τελικά ανταμείβεται.

20 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ.Ε.Α.Σ. Εισηγήτρια: Βασιλεία Κωνσταντινίδου Γραφείο Διαχείρισης Σταδιοδρομίας Ι.Ε.Κ. Περιστερίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google