Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Οι μελλοντικοί βοηθοί κουζίνας, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα λαχανικά, εφαρμόζοντας βασικές αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ Ευχαριστούμε θερμά την Γ’ ΛΑΙΚΗ Πειραιά για τη δωρεά φρούτων και λαχανικών
2
ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΡΟΠΙ & ΑΛΜΗ ΤΟΥΡΣΙ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την παρασκευή συνεταιριστικών προϊόντων ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΡΟΠΙ & ΑΛΜΗ ΤΟΥΡΣΙ
3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
4
Αποφλοιώσαμε τις ντομάτες τις καθαρίσαμε και τις κόψαμε σε μικρά κομματάκια
5
Αλέσαμε τις ντομάτες στο μπλέντερ
Συσκευάσαμε το χυμό ντομάτας σε σακουλάκια και τα βάλαμε στην κατάψυξη
6
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΡΣΙΩΝ
7
Συγκεντρώσαμε τα υλικά μας
Κόψαμε τα λαχανικά μας Ξύδι Αλάτι Σκόρδο Ζάχαρη Άνιθο , σέλινο
8
Συνταγή άλμης: 6 αγγουράκια (τα κοντά, τα διαλέγουμε μικρούλια)
1 φλ. νερό 1 φλ. άσπρο ξύδι λίγο άνιθο 2 κ.σ. ζάχαρη 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. αλάτι χοντρό (όχι πολύ γεμάτη) 1 φύλλο δάφνη κόκκους πιπέρι
9
Γεμίσαμε τα βάζα με τα κομμένα λαχανικά και συμπληρώσαμε με την αλμύρα
Μέσα σε 1 εβδομάδα τα τουρσιά μας ήταν έτοιμα!
10
ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
11
Καθαρίσαμε τα κοτσανάκια
Αποφλοιώσαμε και βγάλαμε τις κλωστές από τα άκρα
12
Ζεματίσαμε τα φασολάκια Αφού κρύωσαν τα συσκευάσαμε σε σακουλάκια
Τα καταψύξαμε για επόμενη χρήση Βάπτισμα σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα
13
Και εξασκηθήκαμε στο τρίψιμο και κόψιμο σε ροδέλες
Αποφλοιώσαμε καρότα Και εξασκηθήκαμε στο τρίψιμο και κόψιμο σε ροδέλες
14
Μάθαμε να αδειάζουμε κολοκυθάκια
Καταψύξαμε για επόμενη χρήση
15
ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
16
Ψήσαμε μελιτζάνες στο φούρνο
φτιάξ Ψήσαμε μελιτζάνες στο φούρνο Αδειάσαμε την ψίχα από τις μελιτζάνες Μια ποσότητα την καταψύξαμε για επόμενη χρήση
17
Χτυπήσαμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ
18
Συνταγή μελιτζανοσαλάτας:
Τι χρειαζόμαστε: 5-6 μελιτζάνες φλάσκες περίπου 2 κιλά 3-4 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο στο γουδί ή στον τρίφτη 2 κουτ.σούπας ξύδι από κρασί ή balsamico 3 κουτ.γλυκού αλάτι θαλασσινό 7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
19
Φτιάξαμε μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού
Φτιάξαμε μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού
20
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά: 35 μικρά, τρυφερά, γερά μελιτζανάκια 1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κούπα νερό χυμό 3 λεμονιών φλούδα και χυμό 1 λεμονιού 4 - 5 φύλλα αρμπαρόριζα 35 καρφάκια γαρύφαλλου 35 αμύγδαλα ασπρισμένα
21
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα κοτσανάκια, προσεκτικά. Τα πλένουμε με άφθονο νερό σε σουρωτήρι. Κάνουμε με κοφτερό μαχαιράκι 1-2 τομές κατά μήκος, σε κάθε μελιτζανάκι. Μόλις τα χαράξουμε όλα τα περιχύνουμε με το χυμό των 3 λεμονιών για να μη μας μαυρίσουν. Σε πλατιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε τα μελιτζανάκια με νερό,ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 7 λεπτά. Στην κατσαρόλα μας βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και ξεκινάμε σε μέτρια θερμοκρασία το βρασμό. Παράλληλα καρφώνουμε σε κάθε μελιτζανάκι, στη θέση του κοτσανιού, ένα γαρύφαλλο. Επίσης μπήγουμε κι από ένα αμύγδαλο, προσεκτικά, σε κάθε σχισμή. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού από την κατσαρόλα, αραδιάζουμε τακτικά τα μελιτζανάκια, και προσθέτουμε 4-5 πλυμένα φύλλα αρμπαρόριζας. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε επιπλέον αμυγδαλάκια. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε και χωρίς ξάφρισμα (δεν χρειάζεται) μέχρι να δέσει το σιρόπι, ικανοποιητικά. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις το κατεβάσουμε από την εστία, αφαιρούμε τις αρμπαρόριζες, το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
23
Αποστείρωση βάζων 1)Με βρασμό 2) Στα μικροκύματα
24
Παρασκευή λαχανοντολμάδων
Ένα από τα γεύματα που φτιάχτηκαν στο εργαστήριο μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ!
25
Από τις εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ:
Από τις εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ: Αρπατζόγλου Μαριτίνα Κοτοπουλέα Μίνα Πολιτίδου Έφη Σταματούκου Παρασκευή Επιμέλεια –Οργάνωση : ΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΕΦΗ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.