Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεHelena Kalivas Τροποποιήθηκε πριν 9 χρόνια
1
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών " Steak Diana " 1
2
ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ονομάζει τα υλικά παρασκευής των συνταγών. Αναφέρει την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή των εδεσμάτων. Ακολουθεί τη σωστή διαδικασία για τη εκτέλεση των συνταγών τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Αναφέρει τεχνικές όσον αφορά τον βαθμό ψησίματος και να διακρίνει τον βαθμό ψησίματος του βοδινού σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη. Ανάβει με ασφαλή και επιδέξιο τρόπο το οινόπνευμα. Επεξηγεί τον τρόπο τοποθέτησης και παρουσίασης των παρασκευών. Ονομάζει τα συνοδευτικά παρασκευάσματα. 2
3
Steak Diana Προετοιμασία στην κουζίνα Μέθοδος παρασκευής
1. Κόβετε δύο στέικ από τη νεφραμιά. Τα κτυπάτε ώστε να γίνουν λεπτά και τα τοποθετείτε μια πιατέλα. 2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. 3. Τοποθέτηση σε δίσκο και τα τοποθετείτε όλα τα υλικά πάνω σε τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στην τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής 1. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο και τα αλείφετε με τη γαλλική μουστάρδα. 2. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο και το λάδι. 3. Τυλίγετε το στέικ στο πιρούνι και το ξετυλίγετε μέσα στο τηγάνι. 4. Προσθέτετε σταγόνες γούστερ σος και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 5. Αφαιρείτε το στέικ από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ζεστό πιάτο και το σκεπάζετε με ένα άλλο για να διατηρηθεί ζεστό. 6. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια να σωταριστούν ελαφρά. 7. Επιστρέφετε το στέικ στο τηγάνι και το ανάβετε με μπράντι. 8. Προσθέτετε κόκκινο κρασί για εξάτμιση, τη σάλτσα και τη κράμα γάλακτος. 9. Τοποθετείτε το στέικ με τη σάλτσα του στο ζεστό πιάτο, το πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το σερβίρετε αμέσως. Steak Diana Υλικά 225 gr. Φιλέτο Sirloin Steak. 25 gr Βούτυρο. 25 gr Σπορέλαιο 25 gr Κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 25 gr Μανιτάρια σε φέτες. 50 ml Μπράντι. 80 ml Κρασί κόκκινο. 1 κτλτ Γαλλική μουστάρδα. 100 ml Ντεμι Γκλας. 100 ml Φρέσκα Κρέμα. Σταγόνες γούστερ σος. Αλάτ, Πιπερι Μαιντανό ψιλοκομμένο Εξοπλισμός 1 τρόλεϊ 1 τηγάνι 2 Λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια) 2 μεγάλο κρύο πιάτο. 1 ζεστό πιάτο κυρίως φαγητού 1 καθαρή πετσέτα.
4
Βαθμός ψησίματος του βοδινού
Προτού αρχίσει η διαδικασία παρασκευής του βοδινού πρέπει να έχετε υπόψη το βαθμό ψησίματος που επιθυμεί ο πελάτης. Ελαφρά ψημένο – αφαιρείται από το τηγάνι και διατηρείται ζεστό στο πιάτο. Όταν γλασάρει η σάλτσα το βάζετε να σιγοβράσει για λίγο. Καλοψημένο – το αφήνετε να ψηθεί καλά στη σάλτσα, προτού προσθέσετε την κρέμα γάλακτος. 4
5
ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ονομάστε τα υλικά παρασκευής της συνταγής.
Εξηγήστε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή των εδεσμάτων. Αναφέρετε τις τεχνικές όσον αφορά τον βαθμό ψησίματος. Αναφέρετε τους βαθμούς ψησίματος των βοδινών. Επεξηγήστε τον τρόπο τοποθέτησης και παρουσίασης των παρασκευών. Ονομάστε τα συνοδευτικά παρασκευάσματα. 5
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.