Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Θέμα: Προσφέρω από καρδιάς Σκοπός: Να γνωρισουν τα παιδια τη σπουδαιοτητα της εθελοντικης προσφορας, μια προσφορα χωρις αμοιβη και ανταλλαγματα.

2 Έρευνα Τι είναι εθελοντισμός; Τι επιφέρει στην κοινωνία μας;
Γνωριμία με διάφορες εθελοντικές οργανώσεις. Ποια τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται και πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

3 Τι είναι ο εθελοντισμος και τι επιφερει στην κοινωνια;
Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς

4 Οι εθελοντικες οργανωσεις της χωρας μας και το εργο τους.
Unicef Actionaid Ερυθρος Σταυρος Χαμογελο του παιδιου Παιδικα χωρια SOS Ελπιδα

5 UNICEF Η UNICEF για περισσότερα από 65 χρόνια είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στον κόσμο που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά. Έχει στόχο να εξασφαλίσει για κάθε παιδί, υγεία, εκπαίδευση, ισότητα και προστασία. Εφαρμόζει προγράμματα βοήθειας και ανάπτυξης σε περισσότερα από 150 σημεία του πλανήτη και προωθεί την έμπρακτη εφαρμογή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η UNICEF ενεργεί στο όνομα των παιδιών με βάση τις ανάγκες τους και δεν κάνει καμιά διάκριση φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, κοινωνικής θέσης ή πολιτικής τοποθέτησης.

6 ACTIONAID Το έργο μας στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των κατοίκων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Μαζί δουλεόυμε για μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς απόλυτη φτώχεια, επαρκή τροφή και πόσιμο νερό, βασική εκπαίδευση, ίση αντιμετώπιση των γυναικών και των κοριτσιών, πρόσβαση σε θεραπεία από τον ιό HIV/AIDS, ασφάλεια και προστασία σε επείγουσες καταστάσεις. Η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας είναι σύνθετη κι έτσι η αντιμετώπισή μας είναι σφαιρική.

7 Ερυθρος Σταυρος Η Διεύθυνση Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ιδρύθηκε στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου σαν αποτέλεσμα της αυθόρμητης προσφοράς των παιδιών και των νέων για την περίθαλψη και την υλική και ηθική υποστήριξη των παιδιών θυμάτων του πολέμου. Οι σκοποί της Διεύθυνσης Νεότητας είναι: 1. Η προστασία της υγείας και της ζωής 2. Η παροχή βοήθειας σε αυτούς που έχουν ανάγκη 3. Η προαγωγή του πνεύματος αγάπης, κατανόησης και φιλίας ανάμεσα στους νέους των διαφόρων χωρών. 4. Η προστασία του περιβάλλοντος

8 Χαμογελο του παιδιου Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά, που συμπλήρωσε ήδη 15 χρόνια δράσης. Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που, λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα. Μέσα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και με τη βοήθεια εργαζομένων και εκατοντάδων εθελοντών ρέουν 365 ημέρες το χρόνο δεκάδες δράσεις για τη φροντίδα και προστασία της σωματικής και της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

9 Παιδικα χωρια SOS Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας. Σε μία οικογένεια SOS ζουν μαζί έξι ως οκτώ παιδιά, αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών, που μεγαλώνουν μαζί σαν αδέλφια και φοιτούν στα τοπικά δημόσια σχολεία. Η επιλογή των παιδιών στα Παιδικά Χωριά γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την ανάγκη προστασίας τους, ανεξάρτητα από την φυλή, την εθνικότητα ή την θρησκεία τους.

10 Ελπίδα H "ελπίδα" είναι μια πολύ δυνατή λέξη. Μια πολύ ουσιαστική έννοια. Αποπνέει αισιοδοξία και παρηγοριά, προσδοκία και προσμονή, σκέψη θετική για το παρόν και το μέλλον. Αν δώσαμε την ονομασία "ΕΛΠΙΔΑ" στο σύλλογό μας, των Φίλων Παιδιών με καρκίνο, ήταν ακριβώς γιατί θέλαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα πως η επιστήμη και το κοινωνικό ενδιαφέρον μπορούν να φωτίσουν και να αλλάξουν τη ζωή των άρρωστων παιδιών και να τη γεμίσουν με ελπίδα. Είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση της "ΕΛΠΙΔΑΣ", είμαστε στην ευτυχή θέση να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως αυτή η ελπίδα έγινε χαρούμενη πραγματικότητα για εκατοντάδες παιδιά. Έγινε νέα ζωή.

11 Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;
Η παρουσιαση αυτή, σκοπο εχει να μας ευαισθτοποιησει για να παρουμε στα σοβαρα καποια προβληματα που δεν θα επρεπε να υπαρχουν. Με την αλματωδη αναπτυξη της τεχνολογιας ξεχασαμε να ειμαστε ανθρωποι. Ασχολουμαστε μονο με την πολυτελεια της δικης μας ζωης ενώ διπλα μας υπαρχει κοσμος που πεθαινει. Κάθε χρονο πεθαινουν κατά μεσο ορο πεντε εκατομμυρια παιδια από την πεινα. Το προβλημα του υποσιτισμου πρεπει να είναι το μονο που να μας απασχολει. Ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν κατανοησει την σοβαροτητα του προβληματος και καταβαλλουν συνεχως προσπαθειες για να το αντιμετωπισουν με οποιοδηποτε κοστος. Όμως δεν είναι αρκετοι. Για να λυθει ένα τετοιου ειδους προβλημα χρειαζεται η βοηθεια ολων μας. Υπαρχουν φιλανθρωπικες οργανωσεις όπως η Unicef και ο Ερυθρος Σταυρος που ασχολουνται με την επιλυση τετοιων προβληματων. Ολοι μαζι μπορουμε!

12 Τι καναμε εμεις φετος; Φετος σαν δευτερα γυμνασιου συμμετείχαμε σε ένα προγραμμα εθελοντισμου και πραγματοποιησαμε τις ακολουθες δρασεις: Παρακολουθήσαμε το συσσίτιο που γινεται στην Μητροπολη της Λαρισας από το οποιο σιτίζονται καθημερινα πανω από τριακοσιες οικογενεις. Πηγαμε στον Αρκτουρο οπου μας μιλησαν καποιοι από τους εθελοντες για το εργο τους με σκοπο να μας ευαισθητοποιησουν. Πουλησαμε χειροποιητες λαμπαδες που φτιαξαμε και τα λεφτα που μαζευτηκαν δοθηκαν σε κοινωφελες ιδρυμα.

13 Οι μαθτες που συμμετειχαν στο προγραμμα
Κωνσταντινος Μυλωνας Βασιλης Μπαντζελας Αστερης Μπλογγουρας Αποστολης Μπαγκος Μελινα Μπακαλη Χαρα Μπακαλη Μελινα Μακριδου Στελλα Μπεκιρη Ειρηνη Μπασλη Σοφια Μπαλα Χριστινα Μπετζου Δημητρης Κυρμιτσης Σωτηρης Κουτρας Ευα Μαρκουτη Κερη Κουτσοφλινη Τινα Λανταβου Εφη Μαντζιου Φαιη Κουτσιωρα Σταυρινα Μιχαηλιδου Το προγραμμα συντονιζει η καθηγητρια κ. Κυριαζη Βασιλικη

14


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google