Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

« Περί Ομίλων » Σχολικό Έτος 2014-15. ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνος Καθηγητής : Τερψιάδης Ν. Μαθηματικός Περιγραφή Ο όμιλος θα λειτουργήσει με τη μορφή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "« Περί Ομίλων » Σχολικό Έτος 2014-15. ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνος Καθηγητής : Τερψιάδης Ν. Μαθηματικός Περιγραφή Ο όμιλος θα λειτουργήσει με τη μορφή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 « Περί Ομίλων » Σχολικό Έτος 2014-15

2

3 ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνος Καθηγητής : Τερψιάδης Ν. Μαθηματικός Περιγραφή Ο όμιλος θα λειτουργήσει με τη μορφή μουσικού εργαστηρίου. Στο πλαίσιο αυτών των εργαστηρίων θα διοργανωθούν συναντήσεις-παρουσιάσεις με σημαντικούς μουσικούς και θα επιδιωχθεί η συνεργασία με άλλα μουσικά σύνολα. Στόχοι Η γνωριμία με μουσικούς, μουσικά όργανα και μουσικά σύνολα και η μουσική σύμπραξη μαζί τους. Η ανάπτυξη της ομαδοσυνεργατικότητας, που είναι σημαντικό ζητούμενο της σύγχρονης εκπαίδευσης, μέσα από τη συμμετοχή σε ένα μουσικό σύνολο. Η διερεύνηση θεμάτων γύρω από τη μουσική, θεωρητικού, ιστορικού και γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Η πραγματοποίηση μουσικής παράστασης.

4

5 Όμιλος Αστρονομίας Υπεύθυνος Καθηγητής : Τιάκας Ε. Μαθηματικός Θεματικές Ενότητες: Παρατήρηση του Ουρανού, Ηλιακό Σύστημα, Πλανήτες, Δορυφόροι, Κομήτες, Αστεροειδείς, Μετεωρίτες, Ήλιος, Αστέρες, Αστερισμοί, Γαλαξίες, Σύμπαν, Εξωπλανήτες, Αστροβιολογία, Αστρικά Ταξίδια. Στόχοι: Η απόκτηση βασικών γνώσεων Αστρονομίας. Η ενημέρωση για όλες τις σημαντικές εξελίξεις και ανακαλύψεις που έγιναν μέχρι σήμερα. Η γνώση χειρισμού συστημάτων ηλεκτρονικού πλανηταρίου και εφαρμογών Αστρονομίας σε Η/Υ. Η δημιουργία ρεαλιστικών προσομοιώσεων αστρονομικών φαινομένων σε Η/Υ (όπως π.χ. εκλείψεις, κινήσεις πλανητών, συγκρούσεις γαλαξιών, κ.α.).

6

7 Όμιλος Προετοιμασίας στην Απόκτηση Διπλώματος Πιστοποίησης στη Πληροφορική Μετά την αναγνώριση και καθιέρωση των διπλωμάτων πιστοποίησης στη πληροφορική, η απόκτησή τους έχει γίνει πολύ σημαντική. Στον όμιλο αυτό, οι μαθητές θα προετοιμαστούν για την απόκτησή τους, στο χώρο του σχολείου. Η χρησιμότητα της πιστοποίησης μπορεί να παραπέμπει σε διαγωνισμούς όπως του ΑΣΕΠ, η στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, κάτι μακρινό για τους μαθητές μας. Οι γνώσεις όμως από την προετοιμασία θα τους είναι απαραίτητες στην ψηφιακή καθημερινότητά τους, τόσο στη σχολική τάξη όσο και στο σπίτι. Μετά την επιτυχία του Ομίλου κατά το έτος 2013-2014, και μετά από απαίτηση των μαθητών η λειτουργία του θα συνεχιστεί και το σχολικό έτος 2014-2015.

8

9 Όμιλος Άθλησης Υπεύθυνος Καθηγητής : Κατσάνης Γ. Φυσικής Αγωγής Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 θα λειτουργήσει στο σχολείο μας Όμιλος Άθλησης. Ο Όμιλος θα διεξάγεται κατά τις ώρες 14:30-16:00 μμ, μια (01) φορά την εβδομάδα (Τετάρτη). Στο πλαίσιο του Ομίλου, οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα, Ολυμπιακά και μη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα: _ Κλασικός αθλητισμός _ Πετοσφαίριση _ Αντιπτέριση _ Αντισφαίριση _ Κολύμβηση _ Hockey _ Ποδόσφαιρο _ Καλαθοσφαίριση. Σε κάθε αθλητική ενότητα θα προσκαλούνται προπονητές ή αθλητές, αναγνωρισμένοι από την Ομοσπονδία του αθλήματός τους, οι οποίοι θα καθοδηγούν-προπονούν τους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση θα παρίσταται ο γυμναστής του σχολείου μας.

10

11 Όμιλος : Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Βασιλού Κυριακή. Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Περιγραφή : Οι δραστηριότητες του ομίλου αφορούν την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Γ1 – Γ2 Στόχοι: Η απόκτηση γνώσεων στην Αγγλική Γλώσσα. Η προετοιμασία για απόκτηση πιστοποίησης Γλωσσομάθειας.

12

13 Όμιλος : Δημοσιογραφίας Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Αλμπανάκη Ξ. Θεολόγος Κύριος Στόχος: Στον Όμιλο Δημοσιογράφοι «εν δράσει» οι μαθητές θα γνωρίσουν τις νέες μορφές δημοσιογραφίας και τη σχέση των τεχνολογιών με αυτήν. Στόχοι: Θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους των ΜΜΕ και επαγγελματίες δημοσιογράφους με πείρα στο αντικείμενό τους. Θα μάθουν πώς «στήνεται» ένα φύλλο εφημερίδας ή ένα δελτίο ειδήσεων. Θα επισκεφθούν χώρους εκτύπωσης, στούντιο ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Μέσα από τη δημιουργία της δικής τους ψηφιακής έκδοσης οι μαθητές θα πάρουν αποκλειστικές συνεντεύξεις και θα λειτουργήσουν ως αληθινοί ρεπόρτερ με κώδικα δεοντολογίας, ως αθλητικογράφοι ή συντάκτες εφημερίδας. Στο Όμιλο μπορούν να μετέχουν όλοι όσοι σκέφτονται αδέσμευτα και επιθυμούν να παρουσιάσουν μία αληθινή και πρωτότυπη είδηση και να λειτουργήσουν συλλογικά.

14

15 Όμιλος : «Γλώσσα και Ρητορική» Υπεύθυνος Καθηγητής : Στουγιαννούδης Γ. Φιλόλογος Κύριος Στόχος: Ο όμιλος «Γλώσσα και Ρητορική» έχει ως πρωταρχικό σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για διαχρονικά και επίκαιρα θέματα, ούτως ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης, αλλά και για να ενταχθούν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι, δημοκρατικοί και ενεργοί πολίτες. Ειδικότερα: Θα ασκηθούν στην κατανόηση και την παραγωγή προφορικού λόγου με έμφαση στις τεχνικές του αυθόρμητου, του προτρεπτικού λόγου και της επιχειρηματολογίας. Θα ενισχύσουν τις δεξιότητες που σχετίζονται με την κριτική σκέψη και τη λογική οργάνωση των απόψεών τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την έκφρασή τους. Θα αποκτήσουν επίγνωση σχετικά με τους διαθέσιμους τρόπους και τις τεχνικές πειθούς, για να επιλέγουν τα κατάλληλα μέσα ανάλογα με την περίσταση επικοινωνίας και την προσωπικότητά τους. Θα προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε «Αγώνες Επιχειρηματολογίας»..


Κατέβασμα ppt "« Περί Ομίλων » Σχολικό Έτος 2014-15. ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνος Καθηγητής : Τερψιάδης Ν. Μαθηματικός Περιγραφή Ο όμιλος θα λειτουργήσει με τη μορφή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google