Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το χαμόγελο των παιδιών…!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το χαμόγελο των παιδιών…!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το χαμόγελο των παιδιών…!

2 είναι λιγότερο τυχερά από τα άλλα...
Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά τα οποία διαφέρουν είτε σε χρώμα, είτε σε θρησκεία είτε και στην εθνικότητα.... Πολλά παιδιά όμως... είναι λιγότερο τυχερά από τα άλλα... Πολλά παιδιά όμως... είναι λιγότερο τυχερά από τα άλλα...

3 Θέματα όπου θα μας απασχολήσουν:
● ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ - Παιδική πορνογραφία - Παιδική εργασία - Παιδική κακοποίηση-γυναικεία περιτομή ● ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ - Υποσιτισμός - Παιδιά με προβλήματα όρασης - Παιδιά με προβλήματα αναπηρίας - Παιδιά με σύνδρομο Down - Παιδιά με καρκίνο

4 Εκμετάλλευση Ανηλίκων

5 Τι είναι η Παιδική Πορνογραφία;
Η παιδική πορνογραφία ορίζεται διαφορετικά από τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Ο κοινός παρανομαστής είναι οι αναπαραστάσεις ανηλίκων που συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις ή καταστάσεις που υποδηλώνουν σεξουαλικές δραστηριότητες. Μερικές φορές ο ορισμός περιλαμβάνει εικόνες που έχουν υποστεί επεξεργασία από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή και καρτούν. Είναι ευρέως γνωστό ότι η παιδική πορνογραφία είναι παράνομη και υπόκειται σε ποινικές κυρώσεις.

6

7

8 Παιδική Εργασία Για 100 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο,
αυτή τη χρονιά δεν χτύπησε το κουδούνι του σχολείου, απλούστατα γιατί δεν πηγαίνουν σχολείο επειδή δουλεύουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Πάνω από 246 εκατομμύρια παιδιά (ηλικίας 5 έως 17 ετών) στον κόσμο εργάζονται..!

9 Ορισμένοι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε
μεσίτες και τα ανταλλάσσουν με χρήματα. Αναπτύσσεται έτσι ένα δουλεμπόριο παιδιών, με σκοπό την καταναγκαστική εργασία ή τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Εκτιμάται ότι η εμπορία παιδιών είναι μια «επιχείρηση» με ετήσιο τζίρο ένα δισεκατομμύριο δολάρια και ότι τα θύματα φτάνουν το 1,2 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο. Τα παιδιά σε περίπτωση που φέρνουν αντίρρηση ή δεν φέρνουν χρήματα, πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού.

10

11

12

13 Τι είναι η Παιδική Κακοποίηση;
Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης πρόκειται για ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του. Δημιουργεί άτομα με έντονα προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις, τα οποία δυσκολεύονται να αγαπήσουν και να εμπιστευτούν, έχουν τάση προς καταχρήσεις, εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές, προβλήματα προσαρμοστικότητας και κατάθλιψη. Επίσης, οι άνθρωποι που υπέστησαν κακοποίηση όταν ήταν παιδιά ενδέχεται να προβούν οι ίδιοι σε κακοποίηση παιδιών όταν ενηλικιωθούν.

14 Ψυχολογική κακοποίηση
Η ψυχολογική κακοποίηση ενός παιδιού μπορεί να περιλαμβάνει πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες εμπεριέχουν απόρριψη, εκφοβισμό, απομόνωση, εκμετάλλευση, υποτίμηση, συναισθηματική απροσφορότητα όπως και κοινωνικά αποκλίνουσες πράξεις.

15

16 Σωματική Κακοποίηση Η σωματική κακοποίηση περιλαμβάνει κάθε είδους
τραυματισμούς ή κακώσεις διαφορετικής σοβαρότητας και συχνά διαφορετικών ηλικιών, που δεν οφείλονται σε ατυχήματα. Η κάκωση μπορεί να είναι μία ή πολλές, παρατηρούνται δε συχνότερα στο κεφάλι και στα άκρα του παιδιού, δηλαδή στα ακάλυπτα μέρη του σώματος.

17

18 Γυναικεία Περιτομή Για πάνω από 3.000
χρόνια η οικογένεια σε πολλές χώρες του κόσμου πιστεύει ότι η κόρη που δεν έχει υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων δεν είναι καθαρή και θεωρείται πόρνη .Κάθε κορίτσι, στην ηλικία των 3 ετών πρέπει να αφαιρεί ότι βρίσκεται ανάμεσα από τα πόδια της και έπειτα να σφραγίζεται σαν σύμβολο παρθενιάς. Την πρώτη μέρα του γάμου ο άνδρας της, με μία λεπίδα κόβει τα ράμματα. Αυτή η πρακτική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα παρόλο που δεν υπάρχει στο Κοράνι .Εξαιτίας της πρακτικής, πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύματα στην παιδική τους ηλικία, αρρωσταίνουν ψυχικά και σωματικά για το υπόλοιπο της ζωής τους και πολλά μικρά κορίτσια, πεθαίνουν από αιμορραγία και αφόρητο πόνο κατά την περιτομή.

19 150 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί στην μικρή τους ηλικία κλειτοριδεκτομή. Παρόλο που η πρακτική έχει καταργηθεί σε πολλές χώρες, επιβιώνει μέχρι και σήμερα και 6.000 κορίτσια την ημέρα, υπολογίζεται ότι είναι τα θύματά της.

20 Παιδιά με Προβλήματα Υγείας.
Οι μικροί ήρωες της ζωής...!

21 Τι είναι Υποσιτισμός; Υποσιτισμός είναι η λήψη λιγότερης τροφής από την κανονική ποσότητα, με αποτέλεσμα να μην τρέφεται καλά ο οργανισμός και να μην αναπτύσσεται ομαλά το σώμα - ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Ο υποσιτισμός μαστίζει έντονα περιοχές της Αφρικής και της Νότιας Ασίας.

22 Κάθε δευτερόλεπτο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από
πείνα στον κόσμο. Οι πεινασμένοι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, υπολογίζονται περίπου, στα 1δισ....!

23 Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα 20.000 παιδιά ,
πεθαίνουν από την πείνα...!

24

25 Όταν κάποια παιδιά τρώνε ζαχαρωτά και
σάντουιτς... κάποια άλλα ζητούν μόνο λίγο ψωμί...!

26 Παιδιά με προβλήματα όρασης
Τα παιδιά με προβλήματα όρασης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : •Τυφλά είναι τα άτομα τα οποία παρόλο που δέχθηκαν την καλύτερη δυνατή διορθωτική παρέμβαση στα μάτια δεν μπορούν να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν παρά μόνο με την μέθοδο Braille. •Αμβλύωπα είναι τα άτομα που μετά από την καλύτερη δυνατή ιατρική παρέμβαση που δέχθηκαν έχουν σοβαρή έλλειψη στην όραση, μπορούν όμως να διαβάζουν κείμενα με μεγενθυμένα γράμματα ή με την βοήθεια μεγενθυτικών συσκευών και μπορούν να γράφουν σε συμβατική γραφή.

27 Μέθοδος Braille Πόσο εκτιμάτε την ικανότητα που έχετε να διαβάζετε και
να γράφετε; Μερικοί μπορεί να τη θεωρούν δεδομένη, αλλά η ανάγνωση και η γραφή αποτελούν το θεμέλιο της μάθησης. Αν δεν μπορεί να διαβάσει κάποιος, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα τεράστιο απόθεμα γνώσεων.

28 Επί εκατοντάδες χρόνια, οι τυφλοί δεν είχαν πρόσβαση
στο γραπτό λόγο. Το 19ο αιώνα όμως, προβληματισμένος από αυτή την κατάσταση ένας δραστήριος νεαρός υποκινήθηκε να αναπτύξει μια μέθοδο επικοινωνίας που πρόσφερε νέες ευκαιρίες στον εαυτό του και σε εκατομμύρια άλλους.... Η μέθοδος Braille, είναι η αντικατάσταση του αλφάβητου με γράμματα με ένα αλφάβητο από ανάγλυφες κουκκίδες. Το τυφλό άτομο μπορεί να διαβάζει ψηλαφώντας τις κουκκίδες αυτές με το δάχτυλο, δηλαδή έχουμε ανάγνωση με την ΑΦΗ.

29 Παιδιά με προβλήματα αναπηρίας
Τα παιδιά με αναπηρία αποτελούν το 15 % στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 60 % σε όλο τον πλανήτη.. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δεν είναι άρρωστα . Δεν ψάχνουν για θεραπεία... απλώς για αποδοχή...!

30 Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην νιώθουν μειονεκτικά.
Άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, πρέπει να τους υπενθυμίζουν καθημερινά ότι η ιδιαιτερότητα αυτή, δεν τους κάνει διαφορετικούς από τους άλλους αλλά ούτε και κατώτερους . Η ενασχόληση με μία δραστηριότητα, υποστηρίζουν αρκετοί, μπορεί να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να δουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και μόνα τους..!

31

32

33 Παιδιά με σύνδρομο Dawn
Το σύνδρομο Down (ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G) περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους. Από ορισμένους δεν θεωρείται ασθένεια, δεδομένου ότι τα άτομα με σύνδρομο Down δεν υποφέρουν από αυτό.

34 Στην Ελλάδα κάποιες μελέτες προσδιορίζουν την
αναλογία γεννήσεων παιδιών με σύνδρομο Down σε 1 στις 770 γεννήσεις. Δεν υπάρχει ριζική θεραπεία του συνδρόμου Down. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η κοινωνική μέριμνα στις αναπτυξιακές και μαθησιακές ιδιαιτερότητες των πασχόντων. Το οικογενειακό περιβάλλον, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει το παιδί σαν όλα τα άλλα. Δεν είναι κατώτερο, αλλά κάποιες εγκεφαλικές βλάβες, δικαιολογούν την συμπεριφορά του παιδιού. Η οικογένεια, πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει στο παιδί μία συμπεριφορά προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητές του.

35

36 Παιδιά με καρκίνο Ο καρκίνος, είναι μία ασθένεια όπου συχνά οδηγεί
στον θάνατο και πλέον απειλεί και τις ζωές πολλών μικρών παιδιών. Αν και οι θεραπείες λειτουργούν για πολλά παιδιά που έχουν καρκίνο, δεν λειτουργούν για όλα...

37 Κάθε χρόνο,130 παιδιά (ηλικίας 0-14)από τα
, εμφανίζουν αυτή τη νόσο. Το ενθαρρυντικό είναι ότι το 70% αυτών των παιδιών, μπορεί να θεραπευτεί με χημειοθεραπείες, οι οποίες είναι επώδυνες και παρουσιάζουν στο παιδί ψυχολογικές και σωματικές μεταπτώσεις, με σύνηθες παράδειγμα, την απώλεια βάρους και το πέσιμο των μαλλιών.

38 Τα παιδιά όμως... ελπίζουν...!!

39 Έχουμε αποτύχει όταν κλαίει έστω
και ένα παιδί… και δυστυχώς κλαίνε εκατομμύρια...!

40 Παιδιά που πεινούν. Παιδιά που πεθαίνουν πριν
νιώσουν τη ζωή, από ασθένειες ή λόγω έλλειψης εμβολίων. Παιδιά που κακοποιούνται. Παιδιά που ακρωτηριάζονται ή πεθαίνουν στις συρράξεις. Παιδιά που στερούνται στοιχειώδους εκπαίδευσης. Παιδιά χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα, σε όλο τον κόσμο, ζητούν να θυμηθούμε το δικαίωμά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό, φροντίδα και αγάπη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αυτό όμως το θέλουν κάθε μέρα όχι μια φορά το χρόνο...!

41 Υπάρχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες βοηθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη...! Μπορούμε και ΕΜΕΙΣ να βοηθήσουμε. Ουτοσώστε το χαμόγελο των παιδιών να παραμείνει ζωντανό...!

42

43 Τέλος...! Επιμέλεια : Αναστασία Πατσιά 2011-2012 Βιβλιογραφία:


Κατέβασμα ppt "Το χαμόγελο των παιδιών…!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google