Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Μια εργασία από την Ε’ τάξη ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Δημοτικό Σχολείο Ανθούπολης Κ.Β’ Δάσκαλος: Ηρόδοτος Ηροδότου

2 Η Τουριστική Ανάπτυξη της Κύπρου
Η Κύπρος σημαντικό τουριστικό κέντρο Πολιτιστική Κληρονομιά Αποτελέσματα από τον τουρισμό Ο ρόλος της κυβέρνησης στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας

3 Η Κύπρος σημαντικό τουριστικό κέντρο
Η Κύπρος σημαντικό τουριστικό κέντρο Η Θέση της Κύπρου, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους: την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, βοήθησε στην προσέλκυση τουριστών από διάφορες περιοχές της γης με κυριότερη την Ευρώπη.

4 Πολιτιστική Κληρονομιά
Διασώζεται πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Πολλά από τα ιστορικά και θρησκευτικά μας μνημεία θεωρούνται μοναδικά στο είδος τους. Στα ορεινά μας χωριά διατηρείται έντονος ο χαρακτήρας της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι μικροβιοτεχνίες, ασχολίες των κατοίκων και οι συνήθειες τους.

5 Αποτελέσματα από τον τουρισμό
Αποτελέσματα από τον τουρισμό Το ξένο συνάλλαγμα που αφήνουν οι τουρίστες στον τόπο μας. Η προβολή του νησιού μας στο εξωτερικό ενημερώνει τους ξένους για το εθνικό μας πρόβλημα. Ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων με αυτούς. Πολλοί συμπατριώτες μας βρίσκουν δουλειά σε τουριστικές εγκαταστάσεις. Τα αρνητικά του τουρισμού είναι η ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη. Επηρεάζει τον τρόπο ζωής των Κυπρίων.

6 Ο ρόλος της κυβέρνησης στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας
Ο ρόλος της κυβέρνησης στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στη βελτίωση και ανάπτυξη του συγκοινωνιακού, τηλεπικοινωνιακού και ηλεκτρικού δικτύου. Ενθαρρύνει και ταυτόχρονα ελέγχει την ανέγερση ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών συγκροτημάτων. Γίνεται προσπάθεια για καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών από επαγγελματίες ξεναγούς Επιδιώκει τη διατήρηση και βελτίωση του περιβάλλοντος του τόπου μας

7 ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Γεωργία – Κτηνοτροφία Ναυτιλία Τουρισμός

8 ΓΕΩΡΓΙΑ Η Ελλάδα έχει αρκετά αναπτυγμένη τη γεωργία. Ο αριθμός όμως των κατοίκων που ασχολούνται με τη γεωργία έχει μειωθεί επειδή ο πληθυσμός μετακινήθηκε προς τα αστικά κέντρα (Εξαστισμός) .Με τη μηχανοποίηση όμως της γεωργίας εξακολουθούν να παράγονται μεγάλες ποσότητες γεωργικών προϊόντων. Η γεωργική παραγωγή επηρεάζεται σημαντικά από το ορεινό έδαφος και τη χαμηλή βροχόπτωση.

9 ΝΑΥΤΙΛΙΑ Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, περιλαμβάνεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις του κόσμου. Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο μήκος ακτών και το μεγαλύτερο αριθμό νησιών από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Από τα πανάρχαια χρόνια οι Έλληνες στράφηκαν προς τη θάλασσα – λόγω του ορεινού εδάφους - κι ασχολήθηκαν με τη ναυτιλία και το εμπόριο.

10 Δύναμη ελληνικού εμπορικού στόλου(1999)
Φορτηγά πλοία 583 Επιβατικά πλοία 551 Δεξαμενό-πλοια 418 Άλλα πλοία 337 Σύνολο 1889

11 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η Ελλάδα είναι μια αναπτυγμένη τουριστική χώρα γνωστή σε όλο τον κόσμο.Το ευχάριστο μεσογειακό κλίμα,το συναρπαστικό ελληνικό τοπίο,τα μοναδικά αρχαία μνημεία, σε συνδυασμό με την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία κάνουν τη χώρα να θεωρείτε από τους ξένους ως ένας πολύ καλός τόπος για διακοπές. Πολλά από τα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος η Κέρκυρα η Κρήτη η Μύκονος και άλλα όπως και η περιοχή της Αθήνας με τα περίφημα αρχαιολογικά της μνημεία, είναι πασίγνωστα τουριστικά κέντρα, που δέχονται κάθε χρόνο πολλούς ξένους επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Εκατομμύρια τουρίστες κατακλύζουν κάθε γωνιά της Ελλάδας όλες τις εποχές του χρόνου, αφήνοντας στη χώρα πολύτιμο ξένο συνάλλαγμα.

12 Εισόδημα από τον τουρισμό
Έτος Δολάρια 1983 1984 1985 1986 1988 1996 1997 1998

13 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ Γερμανία Μ. Βρετανία Ιταλία Ολλανδία Γαλλία Σουηδία Δανία Βέλγιο-Λουξεμβούργο Νορβηγία Η.Π.Α Χώρες Ε.Ε

14 ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΌΣ ΤΟΠΟΥ
Οι παράλληλοι κύκλοι Οι παράλληλοι κύκλοι είναι το γεωγραφικό πλάτος. Ο μεγαλύτερος παράλληλος είναι ο Ισημερινός που χωρίζει τη γη σε δυο ίσα μέρη το βόρειο ημισφαίριο και το νότιο ημισφαίριο. Οι κλιματικές ζώνες της γης Οι περιοχές που βρίσκονται, κοντά στους πόλους ονομάζονται πολικές, εκεί έχει πολύ κρύο. Οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό ονομάζονται τροπική ζώνη, εκεί οι ακτίνες του ήλιου έρχονται κατακόρυφα και έχει πολλή ζέστη όλο τον χρόνο. Άλλη ζώνη είναι η πολική που δέχεται της ακτίνες του ήλιου πλάγια και έχει πολλή χαμηλή θερμοκρασία. Η τελευταία ζώνη είναι η εύκρατη ,το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι ψηλή και το χειμώνα χαμηλή.

15 ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΌΣ ΤΟΠΟΥ
Η Υγρασία Πολύ μεγάλη σημασία για το καθορισμό της θερμοκρασίας μιας περιοχής είναι η υγρασία. Υπάρχουν περιοχές όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ υγρή. Σε άλλες περιοχές η ατμόσφαιρα είναι ξηρή. Το υψόμετρο Το ύψος ενός τόπου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα του. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο πολλή κρύο είναι σε εκείνη τη περιοχή. Όσο πιο χαμηλά τόσο πιο ζεστά είναι.

16 ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΌΣ ΤΟΠΟΥ
Οι άνεμοι Οι άνεμοι που φυσούν από τη θάλασσα είναι υγροί και συνήθως προκαλούν βροχές. Οι άνεμοι που φυσούν από τη στεριά είναι ξηροί. Τα θαλάσσια ρεύματα Τα θαλάσσια ρεύματα δημιουργούνται από την κίνηση των νερών της θάλασσας και μοιάζουν με τεράστια θαλάσσια ποτάμια. Τα θαλάσσια ρεύματα που κινούνται από τον Ισημερινό προς τους πόλους είναι θερμά. Τα είδη του κλίματος Τα είδη του κλίματος είναι ψυχρό, θερμό και εύκρατο. Εύκρατο: Μεσογειακό, Ηπειρωτικό, Ωκεάνιο Θερμό: Τροπικό, Κλίμα της Ερήμου Ψυχρό: Το πολικό, Κλίμα των ψηλών βουνών

17 ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΌΣ ΤΟΠΟΥ
ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΌΣ ΤΟΠΟΥ Ισημερινός Αυτός που χωρίζει τη γη σε δυο ίσα μέρη το Βόρειο και το Νότιο ημισφαίριο. Οι πόλοι της γης Οι δυο αυτοί πόλοι βρίσκονται στα δυο άκρα της γης. Το γεωγραφικό πλάτος και μήκος Το γεωγραφικό πλάτος είναι οι οριζόντιες γραμμές που μετριούνται από 0 μοίρες ως 90 βόρεια και από 0 ως 90 νότια. Το γεωγραφικό μήκος είναι ημικύκλια που ενώνουν τους δυο πόλους της γης.

18 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Οι σημαντικότεροι παράγοντες συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Ευρώπης είναι οι εξής: Τα διάφορα είδη κλίματος,που συναντούμε στην Ευρώπη,επιτρέπουν την καλλιέργεια μίας μεγάλης ποικιλίας φυτών και την εκτροφή πολλών ειδών ζώων. Σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης η καλλιέργεια της γης και η κτηνοτροφία γίνεται με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων. Μεγάλες εκτάσεις της γης είναι καλλιεργημένες. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες άνθρακα που ανακαλύφτηκαν στο υπέδαφός τους. Οι χώρες της Ευρώπης παράγουν επίσης αρκετές ποσότητες πετρελαίου, βωξίτη, χαλκού, σιδηρομεταλλεύματος και άλλων ορυκτών.

19 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο ευρωπαϊκος πολιτισμός αποτελεί συνέχεια του αρχαίου ελληνικού και του ρωμαίκου πολιτισμού. *Τα έργα των αρχαίων Έλληνων φιλοσόφων αποτέλεσαν για αιώνες τη μοναδική πηγή έμπνευσης των ευρωπαϊκών λαών. Τα έργα τέχνης της ελληνικής κλασικής αρχαιότητας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την καλλιτεχνική δημιουργία στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Μεγάλοι ευρωπαίοι επιστήμονες και ερευνητές,όπως ο Παστέρ,ο Βατ,ο Μπέλ,το ζεύγος Κιουρί,ο Γουτεμβέργιος και άλλοι,με τις σπουδές εφευρέσεις και ανακαλύψεις τους συνέβαλαν πολύ στην καταπολέμηση θανατηφόρων ασθενειών και τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Σπουδαίοι καλλιτέχνες και συγγραφείς,όπως ο Μιχαήλ Άγγελο,ο Μπετόβεν,οΠικασσό,ο Ioύλιος Βέρν,Οδυσσέας Ελύτης,δημιουργήσαν αριστουργηματικά έργα ,που προκαλούν το θαυμασμό στους ανθρώπους. Ή ανακάλυψη της Αμερικής, της Αυστραλίας και άγνωστων περιοχών της Αφρικής από ευρωπαίους θαλασσοπόρους και εξερευνητές έδωσε την ευκαιρία να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα ο ευρωπαϊκος πολιτισμός σε όλο τον κόσμο.

20 Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σχέσεις της με την Κύπρο
Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σχέσεις της με την Κύπρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. 1957.Έξι Ευρωπαϊκές χώρες ,η Γαλλία , η Γερμανία , η Ιταλία ,το Βέλγιο , η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο υπέγραψαν στη Ρώμη τη συμφωνία για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας . Την ίδια χρονιά έγιναν δεκτές στην Κοινότητα άλλες τρεις χώρες η Βρετανία η Δανία και η Ιρλανδία . 1981. Η Ισπανία και η Πορτογαλία εντάχθηκαν στην Ένωση το 1986 Με την ένταξη της Σουηδίας , της Φιλανδίας και της Αυστρίας το 1955 ,τα μέλη της Ε.Ε. όπως ονομάστηκε αργότερα είναι 15 . Την 1η Μαΐου η Ε.Ε. θα δεκτοί επίσημα στους κόλπους της 10 νέες Ευρωπαϊκές χώρες μετάξι τους και η Κύπρος .Έτσι τα μέλη της θα ανέλθουν στα 25. Στα 45 χρόνια ζωής Ε.Ε. έχει επιτύχει πολλούς από τους στόχους της , ιδιαίτερα στην προσπάθεια για οικονομική και πολιτιστικοί ανάπτυξη των χωρών – μελών της .Βέβαια ακόμα πολλά να γίνουν για ολοκλήρωση των σκοπών και επιδιώξεων της.

21 Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
α.Ευρωπαική Επιτροπή Έργο της είναι να διαχειρίζεται όλες τις υποθέσεις που αφορούν την Ε.Ε. Εκπροσωπεί την Ένωση και κάνει διαπραγματεύσεις εκ μέρους της με άλλες χώρες ή διεθνής οργανισμούς .Εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών. β. Το συμβούλιο των Υπουργών Είναι το όργανο της Ένωσης που παίρνει αποφάσεις .Συζητεί τις εισηγήσεις της Ε.Επιτροπής και τις εγκρίνει ή τις απορρίπτει . γ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Αποτελείτε από βουλευτές που προέρχονται από τις χώρες – μέλη και εκλεγουντε από κάθε χώρα ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό. Ο αριθμός τους είναι ανάλογος με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Για παράδειγμα ,την Ελλάδα εκπροσωπούν 25 βουλευτές ,ενώ τη Γαλλία εκπροσωπούν 87.Έργο του είναι να συμβουλεύει το συμβούλιο των Υπουργών και να ελέγχει τις εργασίες της επιτροπής . δ. Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή των νόμων και κανονισμών της Ένωσης από τα κράτη – μέλη .Σ΄αυτό μπορούν να καταφύγουν τα ίδια τα κράτη – μέλη ή ακόμα και πολίτες , όταν κρίνουν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα τους .Υπάρχουν, βέβαια , και μερικές άλλες επιτροπές , που ο ρόλος τους είναι να υποβοηθήσουν τα τέσσερα κύρια όργανα της Ένωσης στο έργο τους . Μέσα στις επιτροπές αυτές , αλλά και ανάμεσα στις 20 περίπου χιλιάδες υπαλλήλους να εργοδοτουντε από την Ένωση , υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Κύπρο.

22 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ Αποτελείται από τέσσερις περιοχές. Την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Το επίσημο όνομα της χώρας είναι Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Β. Ιρλανδίας. Στους άτλαντες μπορούμε εύκολα να επισημάνουμε τη θέση της στο χάρτη. Το σχήμα της είναι χαρακτηριστικό.

23 ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ Oι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζούν σημαντικά τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των Βρετανών. Η επιθυμία τους να απολαύσουν τον ήλιο και τη ζεστή θάλασσα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Βρετανοί συνηθίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επισκέπτονται συνήθως τις ζεστές χώρες π.χ. Κύπρος, Ελλάδα,Ιταλία κ.α.

24 ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ Στη Βρετανία πραγματοποιήθηκε, κατά το 18ο αιώνα, η βιομηχανική επανάσταση. Μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών προϊόντων παράγονταν στα βρετανικά εργοστάσια. Η ψηλή ποιότητα των προϊόντων αυτών, τα έκανε περιζήτητα σε κάθε γωνιά της γης. Ένας άλλος παράγοντας, που βοήθησε σημαντικά στη βιομηχανική ανάπτυξη της Βρετανίας, είναι οι μεγάλες ποσότητες άνθρακα που υπάρχουν στο υπέδαφος της. Γεια πάρα πολλά χρόνια ο άνθρακας αποτελούσε την κύρια πηγή ενέργειας για την κίνηση των εργοστασίων. Χιλιάδες ξένοι εργάτες, ιδιαίτερα από τις βρετανικές αποικίες, μετανάστευσαν στη Βρετανία, προσφέροντας φτηνά εργατικά χέρια στη βιομηχανία της χώρας. Η Βρετανία περιλαμβάνεται στις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του κόσμου. Έτσι, ενώ πριν από είκοσι χρόνια η χώρα έκανε και μεγάλες εισαγωγές πετρελαίου, σήμερα καλύπτει όλες τις ανάγκες της και κάνει εξαγωγές. Μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου έχουν ανακαλυφθεί πρόσφατα στη Βόρεια Θάλασσα. Με την αξιοποίηση των πετρελαίων της Β. Θάλασσας τα προβλήματα αυτά έχουν μειωθεί αρκετά. Η Βρετανία εξακολουθεί και σήμερα να είναι μια μεγάλη βιομηχανική δύναμη.

25 ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Οι σχέσεις της Κύπρου με τη Βρετανία αρχίζουν από τα τέλη του 12ου μ.Χ. αιώνα, όταν ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος κατέλαβε το νησί. Το 1878 οι Άγγλοι ξαναπήραν την Κύπρο. Την είχαν ως αποικία τους μέχρι το 1960,που απέκτησε την ανεξαρτησία της ύστερα από τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του Το μεγαλύτερο μέρος της γεωργικής μας παραγωγής, κυρίως πατάτες, εσπεριδοειδή, λαχανικά και κρασιά, εξάγονται στη χώρα αυτή. Η Κύπρος εισάγει από τη Βρετανία διάφορα βιομηχανικά προϊόντα, όπως υφάσματα, ηλεκτρικά είδη, μηχανήματα, αυτοκίνητα κ.α. Οι περισσότεροι από τους τουρίστες, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κύπρο, είναι Βρετανοί Η Κυπριακή παροικία της Βρετανίας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Πάνω από 150 χιλιάδες Κύπριοι ζουν αυτή τη στιγμή στη χώρα και κυρίως στο Λονδίνο.

26 ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΠΟΙΚΙΕΣ
Στα παλιά χρόνια οι Βρετανοί άφησαν τις δουλειές τους και πήγαν προς την θάλασσα και έγιναν πολύ καλοί θαλασσοπόροι και ναυτικοί. Οι Βρετανοί με την τόση δύναμη που είχαν πήραν πολλές περιοχές σε πολλά μέρη της γης. Κι έτσι με την συνεργασία όλοι αυτοί κατάφεραν να ονομάσουν αυτό το κράτος Βρετανική Αυτοκρατορία. Οι Βρετανοί θαλασσοπόροι και ναυτικοί έπαιρναν τα βρετανικά τους πλοία και πήγαιναν σε όλες τις θάλασσες. Η Βρετανία παράγει τις πρώτες ύλες που ήταν απαραίτητες για τα εργοστάσια. Ταυτόχρονα η Βρετανία διαθέτει σε άλλες χώρες τα βρετανικά προϊόντα και εξασφάλισαν αγορές για την βιομηχανία της χώρας. Μετά που κατέλαβαν τόσες προσπάθειες η Βρετανία είχε πολλές δυνάμεις. Για αυτό το λόγο η αγγλική γλώσσα μιλιέται στα περισσότερα εδάφη της γης. Οι αποικίες απέκτησαν ανεξαρτησία τους με το πέρασμα του χρόνου . Ύστερα από πολλούς σκληρούς αγώνες οι λαοί των χωρών αυτόν κέρδισαν πολλά δικαιώματα και ένας από αυτούς ήταν να αποφασίζουν για το μέλλον τους . Οι αποικίες που είχαν σχέση με την Βρετανία ήταν μαζί μια ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΙΑ.Η Βρετανία έχει μεγάλες δυνάμεις. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης κατασκευάζονται όλων των ειδών σκάφη.

27 ΓΕΩΡΓΙΑ Η ποικιλία των προϊόντων δεν είναι πολύ μεγάλη που παράγεται λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν. Τα κυρίως πράγματα που καλλιεργούνται είναι πατάτες, δημητριακά ζαχαρότευτλα, φρούτα και λαχανικά. Έτσι η χώρα εισάγει πιο μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Η παραγωγή έχει την εκτροφή ζώων που γίνεται σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Το κλίμα τους είναι υπέροχο.

28 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ
Στην Βρετανία υπάρχουν περίπου στα 59 εκατομμύρια πολίτες. Η Βρετανία αποτελείται κυρίως από Σκοτσέζους, Ουαλούς, Άγγλους και Βορειοιρλανδούς. Κάθε μια από αυτές τις χώρες έχει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις. Επίσης έχουν και το δικό τους πολιτισμό. Στην Βρετανία έχει πολλούς επαναστάτες που είναι από πολλά μέρη της γης και θέλουν μια καλύτερη ζωή. Αυτό το γεγονός δίνει στην Βρετανία πιο πολλούς τουρίστες και έτσι αναπτύχθηκε ο τουρισμός. Τα παιδιά στη Βρετανία πήγαιναν σχολείο όταν ήταν 5 χρονών και ακόμα είναι υποχρεωμένα να φοιτούν μέχρι τα 18 τους. Στην Βρετανία τα παιδιά που φοιτούν η φοίτηση είναι δωρεάν. Επίσης στην Βρετανία έχει και πολλά πανεπιστήμια που χτίστηκαν εδώ και χρόνια. Ακόμα και τώρα πολλοί Κύπριοι πήγαιναν εκεί.

29 TΟΥΡΙΣΜΟΣ Η Βρετανική οικονομία ενισχύεται σημαντικά
από τον τουρισμό. Το 1998 επισκέφτηκαν τη Βρετανία 26 εκατομμύρια τουρίστες και άφησαν στη χώρα πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάριά. Οι περισσότεροι από τους ξένους επισκέπτονται κυρίως το Λονδίνο, την Πρωτεύουσα της Βρετανίας.


Κατέβασμα ppt "ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google