Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

2 ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ  Αναστολή δυνατότητας κήρυξης ως γενικώς υποχρεωτικών των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ.  Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ; Μετενέργεια θεωρείται το χρονικό διάστημα, μετά την παράταση ισχύος των ορών της ΣΣΕ, κατά το οποίο παραμένουν ενεργοί οι κανονιστικοί όροι των ΣΣΕ μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους, με ενδοτική όμως ισχύ.

4 ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΤΙ ΙΣΧΥΕ; Οι κανονιστικοί όροι συλλογικής σύμβασης, που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούσαν να ισχύουν επί ένα 6μηνο. Μετά την πάροδο του 6μήνου οι όροι εξακολουθούσαν να ισχύουν μέχρι την τροποποίηση της ατομικής σχέσης εργασίας.

5 ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;  Οι κανονιστικοί όροι ΣΣΕ θα εξακολουθήσουν να ισχύουν επί ένα ακόμη τρίμηνο από τη λήξη ή την καταγγελία της.  Με την πάροδο του τριμήνου θα εξακολουθήσουν να ισχύουν αποκλειστικά οι όροι που αφορούν σε: βασικό μισθό ή βασικό ημερομίσθιο, και επιδόματα ωρίμανσης, επίδομα τέκνων, επίδομα σπουδών επίδομα επικίνδυνης εργασίας. ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ;;

6


Κατέβασμα ppt "ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google