Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το ρωμαϊκό κράτος Βασικά σημεία του μαθήματος. ΡΩΜΗ Η Ρώμη που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία στις όχθες του ποταμού Τίβερη αναπτύχθηκε γρήγορα λόγω του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το ρωμαϊκό κράτος Βασικά σημεία του μαθήματος. ΡΩΜΗ Η Ρώμη που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία στις όχθες του ποταμού Τίβερη αναπτύχθηκε γρήγορα λόγω του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το ρωμαϊκό κράτος Βασικά σημεία του μαθήματος

2 ΡΩΜΗ Η Ρώμη που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία στις όχθες του ποταμού Τίβερη αναπτύχθηκε γρήγορα λόγω του εμπορίου που γινόταν.

3 Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αρχικά την εξουσία την είχε ο βασιλιάς, ο οποίος αποφάσιζε για όλα ακόμα και για το θάνατο των υπηκόων του. Το βασιλιά αντικατέστησαν οι πατρίκιοι (ευγενείς). Άλλη κοινωνική τάξη ήταν οι πελάτες,δηλαδή οι παλιοί κάτοικοι με τα λιγότερα δικαιώματα. Τελευταία κοινωνική ομάδα ήταν οι πληβείοι οι οποίοι μάλωσαν με τους πατρικίους για την εξουσία. Μεγάλη εξουσία είχαν οι δύο ύπατοι, οι οποίοι διοικούσαν το στρατό. Για να μην αποκτήσουν δύναμη η θητεία τους ήταν ένας χρόνος. Υπήρχε και η σύγκλητος, ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο αποτελούσαν 300 πατρίκιοι και το οποίο το σέβονταν πάρα πολύ.


Κατέβασμα ppt "Το ρωμαϊκό κράτος Βασικά σημεία του μαθήματος. ΡΩΜΗ Η Ρώμη που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία στις όχθες του ποταμού Τίβερη αναπτύχθηκε γρήγορα λόγω του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google