Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τον Γιουσούφ Γιουσούφ Ογλού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τον Γιουσούφ Γιουσούφ Ογλού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τον Γιουσούφ Γιουσούφ Ογλού
Παιδίατρος Από τον Γιουσούφ Γιουσούφ Ογλού

2 Ποιος είναι και με τι ασχολείται;
Καθήκον του παιδίατρου είναι να ασχολείται με τη θεραπεία ασθενειών παιδιών, ηλικίας μέχρι ετών. Ο παιδίατρος αναλαμβάνει τα παιδιά από την στιγμή που γεννιούνται μέχρι την εφηβεία. Μπορεί να εργαστεί σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο ή να έχει ιδιωτικό ιατρείο.

3 Ιστορία Η παιδιατρική είναι μια σχετικά νέα ιατρική ειδικότητα, που αναπτύχθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.Ο Αβραάμ Jacobi ( ) είναι γνωστός ως ο πατέρας της Παιδιατρικής λόγω της μεγάλης συνεισφοράς του στον τομέα αυτό. Γεννήθηκε στη Γερμανία, όπου έλαβε την ιατρική εκπαίδευσή του, αλλά αργότερα ασκήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ο Soraneus στην Ελλάδα κατά τον 2ο μ.Χ. αιώνα, έγραψε το πρώτο γνωστό χειρόγραφο αφιερωμένο στην παιδιατρική.Ο Rhazes ( ) στην Περσία έγραψε ένα έργο με τίτλοΟι ασθένειες των παιδιών.| Ημερομηνία = Νοέμβρη 2011}} Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο για παιδιατρική ήταν στα ιταλικά (1472) - Μικρό Βιβλίο Bagallarder του σχετικά με τη νόσο σε Εγχειρίδιο Achar S Παιδιατρικής (τρίτη έκδοση )]". Desai, AB (επιμ.) (1989). Στο δυτικό κόσμο, το πρώτο γενικά αποδεκτό παιδιατρικό νοσοκομείο είναι το Νοσοκομείο des Enfants Malades(Γαλλικά: Νοσοκομείο για Άρρωστα Παιδιά), που άνοιξε στο Παρίσι τον Ιούνιο του 1802 στην περιοχή προηγούμενου ορφανοτροφείου Από την αρχή, αυτό το περίφημο νοσοκομείο δεχόταν ασθενείς μέχρι την ηλικία των δεκαπέντε ετών, και αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπως το παιδιατρικό τμήμα του Necker-Enfants Μαλάδες Νοσοκομείου , που δημιουργήθηκε το 1920 από την συγχώνευση με το γειτνιάζον 'Νοσοκομείο Necker, που ιδρύθηκε το 1778.

4 Αυτό το παράδειγμα άρχισε σταδιακά να ακολουθείται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Charité (ένα νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 1710) στο Βερολίνο καθιέρωσε ένα ξεχωριστό Παιδιατρικό Παράρτημα, το 1830, ακολουθούμενη από ανάλογους φορείς στην Αγία Πετρούπολη το 1834, και στη Βιέννη το Ο αγγλόφωνος κόσμος περίμενε μέχρι το 1852 για το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο του, το Νοσοκομείο για Άρρωστα Παιδιά, Great Ormond Street., Περίπου πενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της το συνονόματό του στο Παρίσι. Στις ΗΠΑ, το πρώτο παρόμοιο ίδρυμα ηταν το [Νοσοκομείο [Παίδων της Φιλαδέλφεια]] , το οποίο άνοιξε το 1855, και στη συνέχεια το [Νοσοκομείο [Βοστώνης Παίδων]] (1869).

5 Κοινωνικός Ρόλος των Ειδικών Παιδιατρικών
Όπως και άλλοι ιατροί, οι παιδίατροι θεωρούνται ότι ασκούν εξέχουσας σημασίας επάγγελμα, λόγω των εκτεταμένων απαιτήσεων κατάρτισης, καθώς και λόγω των ιδιαίτερων ηθικών και νομικών καθηκόντων. Μια κοινή παρανόηση είναι ότι οι παιδίατροι απολαμβάνουν υψηλή κοινωνική θέση, συχνά σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ενός υψηλού και σταθερού εισοδήματος και ασφάλεια της θέσης εργασίας. Ωστόσο, οι παιδίατροι σε γενικές γραμμές συχνά εργάζονται πολλές ώρες , με βάρδιες όλες τις ώρες της ημέρας και μπορεί να κερδίζουν λιγότερα από τους άλλους επαγγελματίες των οποίων η εκπαίδευση είναι συγκρίσιμη με την δική τους. Οι παιδίατροι που δουλεύουν σε νοσοκομεία έρχονται συχνά αντιμέτωποι με περιγεννητικά προβλήματα, όπως η καισαρική τομή ή άλλες υψηλού κινδύνου καταστάσεις όπως γεννήσεις, καθώς και για τη φροντίδα των νεογέννητων.

6 Ποια είναι τα καθήκοντα του;
Αυτά περιλαμβάνουν: μέτρηση του βάρους και του ύψους των βρεφών και των μικρών παιδιών, εμβολιασμός των βρεφών και των μικρών παιδιών, διάγνωση και θεραπεία των παιδικών ασθενειών, παρακολούθηση των μικρών παιδιών για την ορθότητα των λειτουργιών της ομιλίας και της όρασης και τη σωστή ανάπτυξη των μελών του σώματος, παραπομπή σε γιατρό ειδικότητας, όπως για παράδειγμα ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, κλπ., αν θεωρηθεί απαραίτητο, συμβουλές για τη σωστή διατροφή των παιδιών.

7 Τι χρειάζεται για να γίνει κανείς παιδίατρος;
4-6 χρόνια γενικών ιατρικών σπουδών ανάλογα με τα πανεπιστήμια φοίτησης 4 χρόνια ειδικότητας παιδιατρικής εκπαίδευσης Προαιρετικά μπορούν να γίνουν μεταπτυχιακές σπουδές και περαιτέρω εξειδικεύσεις όπως στην ανοσολογία, στην αιματολογία που συνήθως διαρκούν 3 χρόνια.

8


Κατέβασμα ppt "Από τον Γιουσούφ Γιουσούφ Ογλού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google