Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ

2 ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Οι πύλες διευκολύνουν την είσοδο στην πόλη, αλλά και την κυκλοφορία μέσα σε αυτή. Παράλληλα, αποτελούν ένα από τα ευπαθέστερα σημεία της οχύρωσης και γι' αυτό ενισχύονται με πύργους. Ο στρατός, στην περίοδο του δεσποτάτου, αποτελείται, στο μεγαλύτερο μέρος του, από ξένους μισθοφόρους, κυρίως Τούρκους, Λατίνους και Αλβανούς.

3 ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Στην περίοδο της ακμής του Βυζάντιου, αντίθετα, ο στρατός επανδρωνόταν από τον πληθυσμό της αυτοκρατορίας. Οι στρατιώτες τοποθετούνται στα τείχη και στις πύλες. Είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα φύλαξης της πόλης, αλλά και αστυνομικά. Ελέγχουν τυχόν εχθρικές κινήσεις έξω από αυτήν, αυτούς που εισέρχονται στην πόλη, αλλά και την τήρηση της τάξης στο εσωτερικό της.

4 ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ  Η κίνηση ανάμεσα στην Άνω και την Κάτω Χώρα διευκολύνεται από την Πύλη της Μονεμβασίας. Η είσοδος στην πόλη του Μυστρά πραγματοποιείται από δύο πύλες, μία στην Άνω και μία στην Κάτω Χώρα. Υπάρχουν άλλες δύο πύλες, η Πύλη του Ναυπλίου και η Πύλη της Φυλακής, οι οποίες σήμερα παραμένουν κλειστές.

5 ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Η ασφάλεια της πόλης επιβάλει και μικρού μεγέθους πύλες, ώστε να αποτρέπεται η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτών κατά τη διάρκεια επιθέσεων και πολιορκιών.

6 ΕΙΚΟΝΕΣ:

7 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google