Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ και η φιλοσοφική λίθος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ και η φιλοσοφική λίθος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ και η φιλοσοφική λίθος

2

3 Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ  γεννήθηκε 31 Ιουλίου 1980 και έμεινε ορφανός 31 Οκτωβρίου 1981, όταν ο μάγος Βόλντεμπορ σκότωσε τους γονείς του, Τζέιμς και Λίλι Πότερ που ήταν και αυτοί μάγοι. Η μητέρα του Χάρι πέθανε προσπαθώντας να σώσει το γιο της και η αυτοθυσία της προκάλεσε τη δολοφονική κατάρα Αβάντα Κεντάβρα να γυρίσει πίσω στον Βόλντεμπορτ. Αντί να σκοτώσει τον Χάρι, δημιούργησε έναν μαγικό δεσμό μεταξύ των δύο, μεταφέροντας μερικές από τις μαγικές δυνάμεις του Βόλντεμπορτ στον Χάρι και σχεδόν σκοτώνοντας τον Βόλντεμπορτ. Ο Χάρι απέκτησε από τότε μία ουλή σε σχήμα αστραπής στο μέτωπό του και ο Βόλντεμπορτ εξαφανίστηκε.

4

5 Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ έμαθε πως ήταν μάγος από το γράμμα του μάγου και διευθυντή του ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ ΑΛΜΠΟΥΣ ΝΤΑΝΜΠΛΟΡ. Στο γράμμα έλεγε και τι έπρεπε να αγοράσει για να πάει στο σχολείο. Σε αυτό τον βοήθησε ο φίλος του ΝΤΑΝΜΠΛΟΡΝΤ, ο ΧΑΓΚΡΙΝΤ. Ο ΧΑΓΚΡΙΝΤ είναι δασοφύλακας και κλειδοκράτορας του ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ. Όλα έδειχναν ότι ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ θα τα πήγαινε μια χαρά στο σχολείο για μάγους. Όμως τον περιμένουν πολλά ασυνήθιστα πράγματα.

6 O ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ όταν έφτασε στο ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ έκανε αμέσως πολλούς φίλους ,γιατί στο παρελθόν είχε σταματήσει τον μάγο ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ. Αυτός όμως δεν καταλάβαινε γιατί τον φέρονταν τόσο ωραία. Ήταν τόσο μικρός όταν κατάφερε να νικήσει τον ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ . Ο φίλος που ξεχώρισε κατευθείαν ήταν ο ΡΟΝ. Από τότε έγιναν κολλητοί. Μετά από πολύ καιρό γνώρισε ακόμα μια καλή φίλη που πριν γίνουν φίλοι ο ΡΟΝ και ο ΧΑΡΙ την’’κορόιδευαν’’ γιατί όλη την ώρα διάβαζε και αποστήθιζε ξόρκια. Το κορίτσι αυτό λεγόταν ΕΡΜΙΟΝΗ.

7 Όλοι οι νέοι μαθητές που φτάνουν στο Χόγκουαρτς, ταξινομούνται σε ένα από τους τέσσερις κοιτώνες του σχολείου, Γκρίφιντορ, Χάφλπαφλ,Ράβενκλοου και Σλίθεριν φορώντας ένα αρχαίο καπέλο που μιλά, το οποίο κάποτε ανήκε σε έναν εκ των ιδρυτών της σχολής, τον Γκόντρικ,Γκρίφιντορ. Κάθε κοιτώνας έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο Σλίθεριν αποτελείται από φιλόδοξους, πανούργους μάγους και μάγισσες που θα χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους. Ο Ράβενκλοου είναι ο οίκος των πιο ευφυών μαθητών. Στον κοιτώνα Γκρίφιντορ κατατάσσονται οι γενναιότεροι και ο Χάφλπαφλ χαρακτηρίζεται από αφοσίωση, τιμιότητα και ειλικρίνεια. Όταν ο Χάρι καλείται να ταξινομηθεί, όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα. Ο Χάρι νοερά δηλώνει πως δε θέλει να γίνει μέλος του Σλίθεριν. Το καπέλο του απαντά λέγοντάς του ότι στον Σλίθεριν θα μεγαλουργήσει, ότα όμως βλέπει το πόσο πεπεισμένος είναι ο Χάρι είναι ενάντια στον Σλίθεριν, τον κατατάσσει στον Γκρίφιντορ. Δύο άλλα μέλη του ίδιου κοιτώνα, ο Ρον Oυέσλι και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ γίνονται οι πιο στενοί φίλοι του Χάρι ενώ ο Ντράκο Μαλφόι ανήκει στον Σλίθεριν, γίνεται ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του.

8 Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

9 ΝΤΡΑΚΟ ΜΑΛΦΟΙ

10 Κατά τη διάρκεια του έτους, ο Χάρι μαθαίνει για τον κόσμο των μαγισσών και των μάγων. Λαμβάνει ένα μυστηριώδες χριτουγεννιάτικο δώρο, έναν μανδύα που κάνει αόρατο όποιον τον φοράει, ο οποίος κάποτε ανήκε στον πατέρα του και το χρησιμοπιεί για να κινείται απαρατήρητος στο κάστρο. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει τον καθρέφτη του Έριζεντ, που του επιτρέπει να δει τους γονείς του. Μαθαίνει για το Κουίντιτς, στο οποίο παίζει στη θέση του ανιχνευτή, το αγαπημένο άθλημα των μάγων, το οποίο παίζεται σε ιπτάμενες σκούπες. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ κινδυνεύει από κάποιον που καταριέται τη σκούπα του.

11 Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ανακαλύπτουν ένα σκύλο με τρία κεφάλια που καλείται ΛΟΥΛΟΥΚΟΣ από τον ΧΑΓΚΡΙΝΤ, και σκοπός της ύπαρξης του είναι να φυλάει μία καταπακτή σε έναν απαγορευμένο διάδρομο στο ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ. Οι τρεις μαθητές κάνουν υποθέσεις για το τι φυλάει ο κέρβερος και καταλήγουν στο ότι κατά πάσα πιθανότητα φυλάει τη θρυλική Φιλοσοφική Λίθο. Οι τρεις φίλοι πιστεύουν ότι ο ΣΕΒΕΡΟΥΣ ΣΝΕΙΠ, ο σκοτεινός καθηγητής φίλτρων, πρόκειται να κλέψει τη λίθο με σκοπό να επαναφέρει τον ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ στο σώμα του.

12 Πιστεύοντας πως η ληστεία της Λίθου επίκειται σύντομα, Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη περνούν την καταπακτή για να φτάσουν στη Λίθο πρώτοι. Προσπερνώντας το σύστημα ασφαλείας που έχει τοποθετηθεί από το προσωπικό του σχολείου, ανακαλύπτουν ότι ο καθηγητής ΚΟΥΙΡΕΛ και όχι ο ΣΝΕΙΠ, προσπαθεί να κλέψει τη Φιλοσοφική Λίθο, ενώ ο ΣΝΕΙΠ προσπαθούσε από την αρχή να προστατέψει τον Χάρι. Ο Χάρι αντιμετωπίζει τον ΚΟΥΙΡΕΛ και επιβιώνει μια δεύτερη επαφή με τον ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ, ο οποίος ζούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ΚΟΥΙΡΕΛ. Ο τελευταίος σκοτώνεται κατά τη σύγκρουση και ο ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ διαφεύγει. Ο ΝΤΑΝΜΠΛΟΡΝΤ συμφωνεί με τον ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΛΑΜΕΛ, αυτόν που ανακάλυψε τη Φιλοσοφική Λίθο, ότι αυτή θα πρέπει να καταστραφεί με σκοπό να αποτρέψει μελλοντικές απόπειρες του ΒΟΛΝΤΕΜΠΟΡ να την αποκτήσει.

13

14 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ και η φιλοσοφική λίθος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google