Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;
Πρώτα από όλα, το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει έναν ρόλο. Μα ποιοι είναι αυτοί οι ρόλοι;

2 Ωραία!!! Και τι κάνει αυτός;
Ο ρόλος του… 1. Πρακτικογράφου Ωραία!!! Και τι κάνει αυτός; Ο Πρακτικογράφος αναλαμβάνει να κρατάει σημειώσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της ομάδας, είτε αυτές γίνονται στο σχολείο είτε στο σπίτι, είτε στην καφετέρια!!!

3 Δηλαδή στο τετράδιό του:
καταγράφει τις σκέψεις, τις ιδέες, τις εργασίες κ.λπ. της ομάδας, σημειώνει πώς το κάθε μέλος της ομάδας βοήθησε σε όλα τα προηγούμενα, σημειώνει την ημερομηνία της συνεδρίασης, σημειώνει το ονοματεπώνυμο όσων δε συμμετείχαν στη συνεδρίαση, … δηλαδή θα πρέπει να είναι καλός στο γράψιμο!

4 Για πες μας τώρα με τι ασχολείται αυτός;
Ο ρόλος του… 2. Συντονιστή Για πες μας τώρα με τι ασχολείται αυτός; Ο Συντονιστής: προγραμματίζει και οργανώνει τις εκτός σχολείου συνεδριάσεις της ομάδας (ορίζει σε συμφωνία με τα άλλα μέλη, την ημερομηνία, την ώρα και τα μέσα που θα χρειαστούν) και αφού πάρει τις σημειώσεις από τον φίλο του τον Πρακτικογράφο, αναλαμβάνει να πληκτρολογήσει στο Microsoft Word όσα έχουν καταγραφεί.

5 3. Ελεγκτή Ο ρόλος του… Δηλαδή;
Ο Ελεγκτής αναλαμβάνει να πάρει από τον φίλο του τον Συντονιστή, την εργασία σε ηλεκτρονική μορφή και να ελέγξει αν είναι ποιοτική. Δηλαδή ελέγχει: το περιεχόμενο της εργασίας, την καλλιτεχνική επιμέλεια της εργασίας και αν έχουν τηρηθεί όλοι εκείνοι οι κανόνες που έχουμε συμφωνήσει να εφαρμόζουμε σε ένα έγγραφο Word.

6 Ελεγκτή Ο ρόλος του… Προσοχή!!! Προσοχή!!!
Προσοχή!!! Προσοχή!!! Αν η εργασία υστερεί σε οτιδήποτε από τα παραπάνω, την ευθύνη φέρει κυρίως ο Ελεγκτής. Γι’ αυτό καλό είναι ο ελεγκτής: να μπορεί να εντοπίζει ορθογραφικά, συντακτικά κ.α. λάθη, να γνωρίζει καλά το Word ή το PowerPoint, και γενικά να επιδιώκει την τελειότητα!

7 4. Εμψυχωτή - Παρατηρητή Ο ρόλος του… Πως είπατε;
Ο Εμψυχωτής – Παρατηρητής αναλαμβάνει: να εμψυχώνει όποιο μέλος της ομάδας συναντά δυσκολίες ή απελπίζεται, να στείλει την εργασία μέσω , στον υπεύθυνο καθηγητή. να βρίσκει λύση σε προβλήματα που πιθανώς θα προκύψουν (π.χ. αν χαλάσουν οι Η/Υ ή αν κοπεί το internet των μελών της ομάδας) να επιβλέπει την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων (π.χ. την έγκαιρη αποστολή εργασιών)

8 Εμψυχωτή - Παρατηρητή Ο ρόλος του… Προσοχή!!! Προσοχή!!!
Προσοχή!!! Προσοχή!!! Αν η εργασία καθυστερήσει να παραδοθεί την ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί, ή αν δεν βρεθεί λύση σε ενδεχόμενο πρόβλημα, … υπεύθυνος είναι κυρίως ο Εμψυχωτής – Παρατηρητής.

9 Συνοψίζοντας… Συντονιστής Ελεγκτής Πρακτικογράφος
Απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι Απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι Πρακτικογράφος Εμψυχωτής - Παρατηρητής Δεν απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι Απαιτείται Η/Υ & internet στο σπίτι

10 Ομαδικές Εργασίες Όπως θα καταλάβατε για να λειτουργήσει η ομάδα θα πρέπει ΟΛΑ τα μέλη να συμμετέχουν και να παίζουν τον ρόλο τους όσο καλύτερα μπορούν!!! Έτσι θα βοηθήσουν όχι μόνο την ομάδα τους, άλλα και όλο το τμήμα. Με τον τρόπο αυτόν θα πετύχουμε την τέλεια Ερευνητική Εργασία! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί!

11 Και μην ξεχνάτε πως ο ένας πρέπει να βοηθάει τον άλλο
και όλη η ομάδα να στηρίζει το μέλος που αντιμετωπίζει προβλήματα!

12 Σας ευχαριστώ πολύ!!! Ομαδικές Εργασίες
Και τι γίνεται αν τα βρούμε σκούρα; Μη φοβηθείτε! Βοήθειααααα…… Εννοείται πως αν οποιοδήποτε μέλος της ομάδας ή όλη η ομάδα, συναντήσει δυσκολίες, να ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί στον καθηγητή της. Εκείνος θα χαρεί να βοηθήσει!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google