Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Coursera!.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Coursera!."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Coursera!

2 Ομάδα Ξ Δασκάλου Φώτης Δεληγιάννη Ισαβέλλα Κουκάκης Γεώργιος
Μπάλτσου Γεωργία Νιζάμης Αλέξανδρος Τρίγκας Άγγελος Χατζηνώτας Γεώργιος

3 Τι είναι το Coursera? Online πλατφόρμα μάθησης (MOOC)
Stanford University, University of Michigan, University of Edinburgh , University of Toronto, École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Hong Kong University of Science and Technology, University of California at Berkley κ.ά.

4 Τα μαθήματα Προσφέρει δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα σε γνωστικούς τομείς όπως: Μαθηματικά, Ιατρική, Βιολογία, Επιστήμη Η/Υ, Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες, Οικονομικά κ.ά. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει διαλέξεις σε video Παραδίδονται assignments συνήθως κάθε εβδομάδα Δυνατότητα έκδοσης πιστοποίησης παρακολούθησης & ολοκλήρωσης μαθήματος

5 Σύντομο Ιστορικό Ιδρύθηκε από τους Andrew Ng και Daphne Koller, καθηγητών πληροφορικής του Stanford University. Συνεργάζονται έπειτα με διάφορα πανεπιστήμια και καθιστούν κάποια από τα μαθήματα τους διαθέσιμα,online και δωρεάν, για ένα αρκετά μεγάλο κοινό. Όχι αργότερα από τον Οκτώβρη του 2012 περισσότεροι από 1,755,551 φοιτητές από 196 διαφορετικές χώρες, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 1 μάθημα.

6 Ξεκινά ως κερδοσκοπική επιχείρηση.
Εγκαθίσταται στο Mountain View της California. ‘’Εκτοξεύεται’’ μετά την Udacity, και λίγο πρίν την edX, όπου: Udacity: επίσης κερδοσκοπικός οργανισμός online εκπαίδευσης, δημιούργημα του πρώην καθηγητή του Stanford, Sebastian Thrun. edX: ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός online εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία των Mit, Harvard και Berkeley.

7 Online Εκπαίδευση (1) MOOC – Massive Open Online Course
- Αποτελεί ένα γεγονός - Ανοιχτή πρόσβαση - Μαζική συμμετοχή - Δια βίου μάθηση

8 Online Εκπαίδευση (2) Ιστορία των MOOC
- 2007, πρώτο MOOC, Utah State University, ~50 συμμετέχοντες από 8 χώρες - 2008, κατοχύρωση του όρου από τον Dave Cormier - 2011, συμμετέχοντες σε μάθημα τεχνητής νοημοσύνης

9 Το μέλλον Η online μάθηση κατέχει ήδη ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας εκπαίδευσης. Λόγω του ότι αυτή προσφέρεται δωρεάν και σε πολύ μεγάλο αριθμό εκπαιδευόμενων ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον γι’ αυτήν αναμένεται να αυξηθεί. Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα βασίζονται όλο & περισσότερο σε συστήματα εκμάθησης που επιτρέπουν διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε μαθητή αναλόγως των δυνατοτήτων του.

10 Εργαλεία που ήδη άρχισαν να δημιουργούνται στα περισσότερα συστήματα θα βοηθούν στη μεταμόρφωση των συστημάτων από πλατφόρμες σε ρεαλιστικά περιβάλλοντα εκμάθησης. Προσπάθεια για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων. Μεγαλύτερη έμφαση στον τρόπο αξιολόγησης των εκπαιδευομένων.

11 Πλεονεκτήματα Άμεση επαφή και ευκολότερη εξοικείωση με την τεχνολογία
Αύξηση της κοινωνικότητας Ευελιξία στην μάθηση Διευκόλυνση σε άτομα με κινητικά προβλήματα

12 Διαθέσιμο το υλικό του κάθε μαθήματος ανα πάσα στιγμή
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξατομικεύει το εκπαιδευτικό υλικό επιτρέπει στο μαθητή να είναι ελεύθερος και να ακολουθήσει τον δικό του τρόπο και ρυθμό μάθησης Επαφή με διαφορετικής διδακτικής νοοτροπίας και μόρφωσης καθηγητές και σπουδαστές

13 Παρόμοια Προγράμματα •Khan Academy •Udacity •edX
•Και άλλα λιγότερο γνωστά: 2tor, Showme, Udemy, Grockit Lynda, Straighter Line

14 ΔΙΑΦΟΡΕΣ •Το Khan Academy λειτουργεί περισσότερο σαν βοηθητικό εργαλείο στη μάθηση προσφέροντας υλικό για περαιτέρω εξάσκηση (ασκήσεις, βίντεο). •Το Udacity που είναι ο κύριος ανταγωνιστής του Coursera μοιάζει αρκετά με αυτό, προσφέρει και αυτό on-line διαλέξεις από καθηγητές και επιπρόσθετο υλικό για εξάσκηση, καθώς επίσης και τα 2 έχουν εξετάσεις στα μαθήματα για να πάρεις πιστοποίηση.

15 •Ωστόσο τα μαθήματα που προσφέρει περιορίζονται στο Computer Science και συνεργάζεται με μεμονωμένους καθηγητές σε αντίθεση με το Coursera που συνεργάζεται με πανεπιστήμια. •Το edX είναι ένα πρόγραμμα που σε αντίθεση με τα προηγούμενα δεν ιδρύθηκε από ιδιώτες αλλά από το πανεπιστήμιο του ΜΙΤ (πλέον συνεργάζονται 2 ακόμα πανεπιστήμια) προσφέροντας δωρεάν on-line μαθήματα με τη δυνατότητα εξετάσεων και πιστοποίησης.

16 ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ •Coursera, Udacity και edX δημιουργήθηκαν μέσα στο ίδιο στενό χρονικό διάστημα. •Αν και τα μαθήματα και οι απλές πιστοποιήσεις είναι δωρεάν και τα 3 προγράμματα έχουν δηλώσει τη θέλησή τους να εισάγουν αντίτιμο για βέλτιστες υπηρεσίες σε premium users, καθώς και να συνεργαστούν με ιδιώτες ώστε να προσφέρουν εργασία στους πιο ικανούς μαθητές τους.

17 Πηγές http://en.wikipedia.org/wiki/Massive_open_online_course
 

18 Ερωτήσεις/Απορίες?


Κατέβασμα ppt "Coursera!."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google