Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άτομα με ειδικές ικανότητες που διέπρεψαν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άτομα με ειδικές ικανότητες που διέπρεψαν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άτομα με ειδικές ικανότητες που διέπρεψαν
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

2 Πρόλογος Στη σύγχρονη εποχή τα άτομα με αναπηρία χαρακτηρίζονται και ως άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Αυτό είναι που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και πλέον είναι συνηθέστερη μα και περισσότερο αρμοστή η ονομασία ‘άτομα με ειδικές ικανότητες. Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό της κοινής δραστηριότητας λόγου έργου ή άμεσης αντίληψης, λόγω σωματικής ή πνευματικής βλάβης ενός ανθρώπου. Διακρίνουμε τους σωματικά ανάπηρους και τους διανοητικά ανάπηρους. Η αναπηρία διακρίνεται σε ολική και μερική καθώς και σε σωματική και διανοητική.

3 Αντιμετώπιση των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες
Οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο καθώς και από τα ίδια τα κράτη. Ανάμεσα στα άτομα αυτά υπάρχουν αυτοί που γεννήθηκαν με κάποιου είδους αναπηρία και αυτοί που την απέκτησαν λόγω κάποιου τραυματισμού ή κάποιας μετάλλαξης.

4 Άτομα με ειδικές ικανότητες και αθλητισμός
Παράδειγμα για όλους επίσης αποτελούν και οι αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων.. Η Μάρλα Ράιαν διακρίνει μόνο σκιές. Στον κόσμο της τα πάντα είναι θολά και όμως κατόρθωσε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνει το Η Μάρλα Ράιαν αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια Αμερικής στα μέτρα κατέκτησε 4 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το1992. Ένας αθλητής με εκ γενετή αναπηρία ο οποίος κατάφερε να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι ο Oscar Pistorius, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς περόνη και έπειτα από πολλή προσπάθεια ο Oscar κατόρθωσε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Ο Μιχάλης Παυλής είναι Έλληνας αθλητής ο οποίος έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας την οποία όμως ξεπέρασε και συνεχίζει να αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα.

5

6 Άτομα με ειδικές ικανότητες στη ζωγραφική
Στη τομέα της ζωγραφικής ο Vincent Van Gogh ήταν παρανοϊκός και ζωγράφιζε έτσι ώστε να εξισορροπήσει μέσα του έναν κόσμο που του έμοιαζε ξένος. Μία ακόμη προσωπικότητα στη ζωγραφική ήταν η Φρίντα Κάλο η οποία από παιδί έπασχε από πολιομυελίτιδα, ενώ ένα ατύχημα σήμανε για αυτή αναπηρία εφ’ όρου ζωής.

7 Άτομα με ειδικές ικανότητες και επιστήμες
ο Stephen Hawking εισήχθη στο νοσοκομείο όπου του διαγνώσθηκε μία ασθένεια στους νευρώνες. Σήμερα ζει καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα η οποία λειτουργεί μέσω υπολογιστή ενώ συνεχίζει να δουλεύει απτόητα. Ο Τζον Νας στον άρχισαν να του δημιουργούνται ψευδαισθήσεις οι οποίες τον οδήγησαν σε εγκλεισμό σε ψυχιατρικά ιδρύματα για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, ο Albert Einstein διάσημος για τη θεωρία της σχετικότητας ήταν δυσλεκτικός ενώ στο σχολείο είχε κακές επιδόσεις και είχε αποβληθεί αρκετές φορές. Ο Τόμας Έντισον γνωστός από τις εφευρέσεις του έχασε την ακοή του σε μικρή ηλικία.

8

9 Άτομα με ειδικές ικανότητες στη μουσική και στο χορό.
Στη μουσική ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν δημιούργησε συνθέσεις που αντηχούν στην αιωνιότητα παρότι στα 28 του έχασε την ακοή του. Στο χορό η Σούντχα Τσαντράν παρότι είχε ένα τεχνητό πόδι, εξαιτίας ενός ακρωτηριασμού, κατάφερε να εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες χορεύτριες της Ινδίας.

10

11 Συγγραφείς Ο Κρίστι Μπράουν έπασχε από εκ γενετής εγκεφαλική παράλυση ωστόσο στα 5 του έπιασε μια κιμωλία ανάμεσα στα πόδια του και άρχισε να ζωγραφίζει ενώ μετά από 17 χρόνια εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο. Η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όραση της 19 μήνες μετά τη γέννηση της. Παρόλα αυτά κατάφερε να αποκτήσει πτυχίο Καλών Τεχνών ενώ έγραψε 12 βιβλία.

12 Ρατσισμός στα άτομα με ειδικές ικανότητες
Οι άνθρωποι με αναπηρία αποτελούν το 13% του πληθυσμού και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία. Σήμερα στην ευρωπαϊκή ένωση ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αναπηρίας ξεπερνά τα πενήντα εκατομμύρια. Στη κοινωνική τους ζωή τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν καθημερινά τον παραγκωνισμό και την απομόνωση από τα άλλα «φυσιολογικά» άτομα. Πέφτουν θύματα προκαταλήψεων λόγω κάποιας σωματικής αναπηρίας για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη, αφού είτε την έχουν κληρονομήσει είτε είχαν κάποιο ατύχημα.

13 Από την ομάδα: Αναστασοπούλου Ελένη Ποντίκα Δέσποινα Μπλάντας Θοδωρής
Ψύρρας Παναγιώτης Μήλιου Στέλλα

14 Φυσικές Επιστήμες

15 Υπάρχουν πολλές προσωπικότητες που διέπρεψαν στο χώρο των φυσικών επιστημών.
Είχαν δυσκολίες στη ζωή τους, αλλά κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια. Διακρίθηκαν στο τομέα τους και συνέβαλαν στην εξέλιξη των επιστημών. Παράλληλα ανακάλυψαν νέες θεωρίες, οι οποίες βοήθησαν τον κόσμο να είναι όπως ακριβώς τον γνωρίζουμε.

16 Άλμπερτ Αϊνστάιν Γεννήθηκε στο Ουλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου το Σπούδασε στο ΕΤΗ Ζυρίχης στην Ελβετία. Δούλεψε για 2 μήνες ως καθηγητής μαθηματικών και το 1902 έγινε εξεταστής στη Βέρνη. Είναι γνωστός, διότι διατύπωσε την θεωρία της σχετικότητας παρόλο που αντιμετώπιζε προβλήματα δυσλεξίας. Το 1921 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ. Επίσης ασχολήθηκε με την υπόθεση της κβάντωσης, με την οποία είχε ασχοληθεί πιο παλαιά ο Πλανκ. Οι εργασίες και των δύο φυσικών αποτέλεσαν την αρχή της κβαντικής μηχανικής. Όμως αργότερα ο Αϊνστάιν εναντιώθηκε σε αυτή τη θεωρία γιατί θεωρούσε ότι οι νόμοι της φυσικής μπορούν να εμπεριέχουν τυχαιότητα.

17 Το 1903 παντρεύτηκε την συμφοιτήτρια του Μίλεβα Μάριτς , με την οποία απέκτησε δύο παιδία τον Χανς Άλμπερτ και τον Έντουαρτ. Το μετά το διαζύγιό του με την Μίλεβα, παντρεύτηκε με την ξαδέλφη του, Έλσα. Εκτός από την αγάπη του για την φυσική αγαπούσε επίσης και το βιολί.

18 Στίβεν Χόκινγκ Ο Στίβεν Χόκινγκ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942 και κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο τομέας του είναι η φυσική και είναι γνωστός για τη κβαντική βαρύτητα, την θεωρητική κοσμολογία και τις μαύρες τρύπες. Το 1962 γιατροί πληροφόρησαν τον Χόκινγκ ότι έπασχε από μια ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος και ότι του απέμεναν μόνο 2 χρόνια ζωής. Εκείνος ζει ακόμα και κατάφερε να γίνει ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Σήμερα είναι διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.

19 Ο Στίβεν Χόκινγκ κατάφερε να αντέξει την ασθένεια του και με τις εντυπωσιακές του ανακαλύψεις ανέτρεψε τα δεδομένα στη κοσμολογία. Διατύπωσε το 1974 την περίφημη θεωρία του για τις μαύρες τρύπες, τα ουράνια αντικείμενα με τόσο ισχυρό βαρυτικό πεδίο που ούτε το φως δεν μπορεί να διαφύγει από το εσωτερικό τους. Ο βρετανός φυσικός είπε τότε, ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, όπως δηλαδή οποιοδήποτε θερμό σώμα. Ένωσε τη κβαντική, τη θεωρία της σχετικότητας και της θερμοδυναμικής. Η θεωρία του είναι γνωστή ως Big Bang Theory και έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα για τη δημιουργία του σύμπαντος. Ο Χόκινγκ έχασε σταδιακά τη φωνή του και την ικανότητα του να κινεί τα μέλη του σώματός του. Επικοινωνεί με έναν υπολογιστή που φτιάχτηκε ειδικά για εκείνον. Οι αντοχές του Χόκινγκ είναι αξιοζήλευτες και ο ίδιος με τις ανατρεπτικές του θεωρίες κατάφερε να αλλάζει τα πάντα στην επιστήμη του.

20 Τζων Φορμπς Νας Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1928 στη Δυτική Βιρτζίνια, ΗΠΑ. Η ιδιότητα του είναι μαθηματικός, οικονομολόγος. Παρόλο που ο Νας υπέφερε από τα 29 του χρόνια από σχιζοφρένεια, την οποία ξεπέρασε μετά από 30 χρόνια, κατάφερε και βραβεύτηκε το 1994 με το Νόμπελ οικονομικών μαζί με τους Ζέλτεν και Χαρσάνυι για τη συμβολή του στη θεωρία παιγνίων.

21 Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος, μηχανικός για την Επιχείρηση Ηλεκτρικής Ενέργειας των Απαλλάχιων και η μητέρα του Μάργκαρετ Βιρτζίνια Μάρτιν του προσέφεραν κάθε υποστήριξη στην εκπαίδευση του επιτρέποντάς του, να παρακολουθεί μαθήματα προχωρημένων μαθηματικών σε τοπικό κολέγιο, ενώ ακόμη πήγαινε σχολείο. Φοίτησε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Κάρνεγκι . Παντρεύτηκε το Φεβρουάριο του 1957 την Αλίσια Λόπεζ Χάρρισον ντε Λαρδέ. Απέκτησαν ένα γιο των Τζων Τσαρλς Μάρτιν Νας. Επίσης κυκλοφόρησε και ταινία η οποία αναφέρεται στην ζωή του και το έργο του με τίτλο ‘Beautiful Mind’.

22 Γιοβανοπούλου Αναστασία
Ζαρογιάννη Γεωργία Ζυγούρη Ελίνα Ματούλα Βάλια Τσακούμη Βάσω

23 Τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έγραψαν ιστορία
Είναι γεγονός πως πολλοί διάσημοι άνθρωποι που διέπρεψαν στις τέχνες ,στα γράμματα και στις επιστήμες ήταν άτομα με αναπηρίες !

24 Ζαν Ντομινίκ Μπομπί Η ζωή του Ζαν Ντομινίκ Μπομπί ήταν θολή σαν παιδική ανάμνηση μετά τα 40 του. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Elle» μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα στην επιτηδευμένη οικειότητα των κοσμικών και την έντονη επαγγελματική του ενασχόληση. Μέχρι που… έπεσε η νύχτα στη ζωή του με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη λίγο μετά τα 40 του χρόνια. Όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο τα πάντα είχαν αλλάξει. Δεν μπορούσε να κάνει καμιά απολύτως κίνηση. Υπέφερε από το σύνδρομο εγκλεισμού, το οποίο δεν του επέτρεπε να κινήσει κανένα απολύτως σημείο του σώματός του, εκτός από το ένα του βλέφαρο. Αυτή η αναπόδραστη μοίρα του αποτυπώθηκε στην ταινία του Τζούλιαν Σνάμπελ «Το σκάφανδρο και η Πεταλούδα». Ο Μπομπί παρότι ήταν περίκλειστος στο σκάφανδρο του συνδρόμου εγκλεισμού επιδίωξε και απέκτησε την ελευθερία της πεταλούδας με τη βοήθεια της λογοθεραπεύτριας του. Του διάβαζε το αλφάβητο και εκείνος ανοιγόκλεινε το μάτι όταν έφτανε στο σωστό γράμμα. Με αυτόν τον επώδυνο τρόπο, γράμμα γράμμα, ο Μπομπί ολοκλήρωσε το βιβλίο και άφησε την τελευταία του πνοή τρεις μόλις ημέρες μετά την έκδοσή του.

25  Alicia Alonso H Alicia Alonso Martínez είναι μία απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα και χορογράφος. Γεννήθηκε 21 Δεκεμβρίου 1920 στην Κούβα. Το συγκρότημα μπαλέτου που δημιούργησε έγινε το 1955 το Μπαλέτο της Κούβας. Φημίζεται για τις ερμηνείες στο μπαλέτο Giselle και την έκδοση της για το μπαλέτο Carmen. Από την ηλικία των 19 ετών, η Alicia ταλαιπωρήθηκε από ένα ελάττωμα στο μάτι και ήταν μερικώς τυφλή. Οι παρτενέρ της έπρεπε πάντα να είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο που εκείνη περίμενε να βρίσκονται, ενώ ταυτόχρονα εκείνη χρησιμοποιούσε φώτα σε διάφορα μέρη του σταδίου για να τους καθοδηγήσει.

26 Βίνσεντ Βαν Γκογκ Ένας από τους καλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών είναι και ο Ολλανδός Βί νσεντ Βαν Γκογκ. Γεννήθηκε το 1853 στο ολλανδικό χωριό Ζούντερτ στις 30 Μαρτίου. Από τα παιδικά του χρόνια παρουσίασε τάση μελαγχολίας και ψυχολογικά προβλήματα. Σε ηλικία 16 ετών ασχολήθηκε με εμπόριο έργων τέχνης. Το 1876 αποφασίζει να σπουδάσει θεολογία. Το 1778 του ανατίθεται μια θέση ιεροκήρυκα στο Βέλγιο, όπου σχεδιάζει και τα πρώτα του μικρά έργα. Στα 27 του χρόνια παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής και επηρεάζεται από το κίνημα του ιμπρεσιονισμού το Το 1888 επισκέπτεται τη Γαλλία και στην εκεί παραμονή του τον επισκέπτεται ο ζωγράφος Γκουγκέν. Μετά από έντονη διαφωνία λόγω της ψυχικής υγείας, κόβει το αριστερό αυτί του και καταλήγει στο νοσοκομείο της περιοχής. Το 1889 εισάγεται στο ψυχιατρικό κέντρο στο Σαίν Ρεμί, όπου πάσχει από κατάθλιψη. Εγκαταλείπει την ψυχιατρική του κλινική και συνεχίζει να ζωγραφίζει. Εν ζωή το έργο δε σημείωσε επιτυχία, ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο μετά το θάνατό του το 1890 η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους.

27 ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Έλλεν Κέλερ: έχασε την ακοή της και την όραση της, διέπρεψε στην λογοτεχνία. Φρίντα Κάλο: έμεινε ανάπηρη έπειτα από τροχαίο ατύχημα, ήταν σπουδαία ζωγράφος Κρίστι Μπράουν: έπασχε εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση, διέπρεψε στην ζωγραφική και στην λογοτεχνία γράφοντας και ζωγραφίζοντας με τα πόδια του.

28 Η δύναμη της θέλησης: Ζωγραφική με το στόμα και το πόδι
Η δύναμη της θέλησης: Ζωγραφική με το στόμα και το πόδι Η ΖΩΣΠ δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από ανάπηρους ζωγράφους, μέλη της “Διε­θνούς Ένωσης Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στό­μα και το Πόδι”. Η Ένωση αυτή δημιουργή­θηκε και ανήκει αποκλειστικά σε άτομα με σοβαρή αναπηρία που δεν μπορούν να χρησι­μοποιήσουν τα χέρια τους και έχουν μάθει να κρατούν το πι­νέλο με το στόμα ή το πόδι. Οι εξής καλλιτέχνες: Τριαντάφυλλος Ηλιάδης , Ηλίας Ραφτόπουλος ,Κυριάκος Κυριακού, Λέανδρος Αρβανιτάκης, Ελένη Μαρίνου

29 "Οι OKΤΏ μεγαλύτεροι μουσικοί με αναπηρία!"

30 Stevie Wonder Ο Stevie Wonder γεννήθηκε τυφλός. Δείχνοντας εξαιρετική δύναμη ψυχής, ξεπέρασε τους περιορισμούς και στα 11 του χρόνια είχε ήδη συμβόλαιο με τη θρυλική Motown Records. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε 22 βραβεία Grammy. Σήμερα ανήκει στο Rock and Roll Hall of Fame.

31 Michael Bolton Ο Michael Bolton είναι πιο γνωστός για τη μεγάλη του επιτυχία "How Am I Supposed to Live Without You?" και διάφορες άλλες soft μπαλάντες. Πριν από αυτό είχε και μια σχετικά επιτυχημένη καριέρα τραγουδώντας για το χέβι μέταλ συγκρότημα Blackjack. Αυτό που είναι σχετικά άγνωστο είναι ότι ο Bolton είναι κουφός από το ένα αυτί.

32 Ian Dury Περισσότερο γνωστός για ανάδειξη της New Wave σκηνής στο προσκήνιο, ο Ian Dury κατάφερε να απαθανατίσει τις δεκαετίες του 1960 και 1970 στο τραγούδι του Sex & Drugs & Rock & Roll. Αυτό που πολλοί ίσως δε γνωρίζουν είναι πως σε ηλικία 7 ετών προσβλήθηκε από πολυομυελίτιδα και υπέφερε από τα μακροχρόνια συμπτώματα της ασθένειας. Με προβλήματα βάδισης και το ένα του χέρι πιο κοντό, ωστόσο, κατάφερε να καθιερωθεί ως στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός.

33 Django Reinhardt Ο, κατά Γούντι ¶λεν, καλύτερος κιθαρίστας τζαζ όλων των εποχών ξεκίνησε να παίζει μουσική από την παιδική του ηλικία, αρχικά ως βιολιστής και περνώντας αργότερα στο μπάντζο και την κιθάρα. Σε ηλικία 18 ετών υπέστη εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού σε πάνω από το 50% του σώματος του. Το δεξί του πόδι ήταν παράλυτο και δύο από τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού, ο μέσος και ο παράμεσος, σοβαρά παραμορφωμένα και μερικώς παράλυτα. Με επίπονη φυσιοθεραπεία, ο Τζάνγκο κατάφερε να ξαναπερπατήσει. Σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, ανέπτυξε μια νέα τεχνική στην κιθάρα παίζοντας όλα τα σόλο του με δύο δάχτυλα και χρησιμοποιώντας τα μερικώς παράλυτα μόνο για ακόρντα.

34 Ray Charles Αν και δεν γεννήθηκε τυφλός, ο Ρέι Τσαρλς άρχισε να χάνει την όραση του από την ηλικία των πέντε. Στα εφτά του χρόνια η απώλεια της όρασης του ήταν ολοκληρωτική. Ο Charles έμαθε τη μουσική με τη μέθοδο Braille κάτι που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον βοήθησε να ασκήσει τη μνήμη του. Παρά την αναπηρία του, ο Τσαρλς έγραψε μεγάλες επιτυχίες όπως τα Georgia on My Mind και Hit the Road Jack και σήμερα θεωρείται ένας από τους θρύλους της αμερικάνικης μουσικής.

35 Λούντβιχ βαν Μπετόβεν Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της κλασσικής μουσικής, ο Μπετόβεν άρχισε να χάνει την ακοή του σταδιακά μέχρι που έγινε τελείως κωφός. Για να μπορεί να παίξει χρησιμοποιούσε μια ειδική διάταξη που μετέφερε τις δονήσεις από το πιάνο στο σώμα του με μια ράβδο που έπρεπε να δαγκώνει κατά τη διάρκεια των ρεσιτάλ.

36 Rick Allen Με την υποστήριξη των γονιών του, ο Rick Allen ξεκίνησε να παίζει ντραμς από την ηλικία των πέντε ετών. Το 1978, ο πατέρας του απάντησε αντί αυτού σε αγγελία ενός συγκροτήματος που λεγόταν Def Leppard. Μετά από οντισιόν, ο έφηβος τότε Allen πήρε τη θέση του βασικού ντράμερ και δύο χρόνια αργότερα το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο κάνοντας το πρώτο βήμα προς την εμπορική επιτυχία. Το 1984 ο Rick Allen είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο έχασε το χέρι του, το οποίο, αν και αποκαταστάθηκε χειρουργικά, έπρεπε αργότερα να αφαιρεθεί λόγω μόλυνσης. Ο Allen, γνωρίζοντας ότι μπορεί να παίξει και με ένα χέρι συνέχισε την καριέρα του στο συγκρότημα χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κιτ.

37 Tony Iommi Το μοναδικό μόνιμο μέλος των θρυλικών Black Sabbath, είναι σύμφωνα με τους περισσότερους κριτικούς ο ένας από τους δύο κιθαρίστες (ο άλλος είναι ο Jimmy Page των Led Zeppelin) που εφηύραν τα εκτεταμένα σόλο στη χέβι μέταλ μουσική. Το 2003, το Rolling Stone τον κατέταξε ανάμεσα στους 100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών (86η θέση) και την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Guitar World με τους 100 καλύτερους χέβι μέταλ κιθαρίστες όλων των εποχών. Όπως και ο Django Reinhardt, σε ηλικία 17 ετών, ο Iommi έχασε τις άκρες από το μέσο και το παράμεσο του δεξιού του χεριού σε ατύχημα σε ένα εργοστάσιο κοπής μετάλλου. Για να ανταπεξέλθει στην αναπηρία του αρχικά κατασκεύασε μόνος του δύο πλαστικές δαχτυλήθρες και λίγο αργότερα τελειοποίησε την κατασκευή του επενδύοντας τις με δέρμα για να έχουν καλύτερη πρόσφυση στις χορδές. Σήμερα, τα προσθετικά που φορά είναι κατά παραγγελία.

38 Από τους μαθητές: Γιώργος Τηγάνης Γιώργος Καρπούζας Βασίλης Φούκας
Αλεξία Λιάπη Ματίνα Καραμούσλη


Κατέβασμα ppt "Άτομα με ειδικές ικανότητες που διέπρεψαν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google