Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νερό ουσία ζωής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νερό ουσία ζωής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νερό ουσία ζωής

2 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ:
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ: Χωρίς τροφή πεθαίνουμε σε περισσότερο από ένα μήνα, άν έχουμε νερό. Χωρίς νερό, σε 10 ημέρες. Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος το 90% του αίματος το 85% του εγκεφάλου.

3 Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας.
Το σάλιο παράγεται ακόμη και στη χρόνια αφυδάτωση, επειδή είναι ένα χωνευτικό ένζυμο. Η δίψα ή η ανάγκη για νερό στο κυταρρικό επίπεδο είναι κάτι εξ ολοκλήρου διαφορετικό. Η χρόνια αφυδάτωση φέρνει τα συμπτώματά της, τα οποία μας έχουμε μάθει να καλύπτουμε είτε με τρόφιμα είτε με φάρμακα.

4 ΠΟΤΑ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΨΑ;
Όταν είμαστε διψασμένοι, δεν πίνουμε νερό. Πίνουμε καφέ, κόλα, αναψυκτικά διαίτης, παγωμένο τσάι, μπύρα, γάλα και οτιδήποτε άλλο μας έχουν επηρεάσει να αγοράζουμε. Και ισχυριζόμαστε ότι δεν χρειάζεται να πιούμε νερό επειδή όλα αυτά τα ποτά έχουν νερό μέσα τους. Σωστό;

5 Όλα αυτά τα ποτά στη πραγματικότητα κάνουν τα κύτταρα και το σώμα
Λάθος: Όλα αυτά τα ποτά στη πραγματικότητα κάνουν τα κύτταρα και το σώμα να χάσουν νερό. Η ζάχαρη και η καφεΐνη σ’αυτά τα ποτά τραβούν το νερό από τα κύτταρα προκειμένου να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία του pH και των ηλεκτρολυτών στο αίμα. Αποτέλεσμα: αφυδάτωση των κυττάρων.

6 Ένας τρόπος να καταλάβετε αν είστε αφυδατωμένοι:
Είναι να ελέγξετε το χρώμα των ούρων σας. Εάν είναι σκοτεινής απόχρωσης πάντα, είστε πιθανόν αφυδατωμένοι. Η λύση είναι μόνο μια: 2 ΛΙΤΡΑ(=8 ποτήρια) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

7 Στα 2 λίτρα μπορούμε να υπολογίσουμε μόνο τους φυσικούς χυμούς
Στα 2 λίτρα μπορούμε να υπολογίσουμε μόνο τους φυσικούς χυμούς

8 2 λίτρα είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί η κανονική καλή υγεία
Εκτός αν ήδη έχετε αυτήν την συνήθεια, η κατανάλωση 2 λίτρων νερού ημερησίως απαιτεί προσπάθεια. Κάθε ημέρα. Απαιτεί προγραμματισμό και πειθαρχία. Αλλά είναι φτηνό και αβλαβές, και εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πρόωρων ρυτίδων στις γωνίες των ματιών, τότε οφείλετε να κάνετε τη δοκιμή. (ενυδάτωση από μέσα)

9 Σκέφτεστε ότι θα περνάτε τη ζωή σας στην τουαλέτα εάν πίνετε 2 λίτρα ημερησίως, σωστά;
Η κύστη είναι ένα μυϊκό όργανο. Όπως οποιοδήποτε άλλος μυς, αποδυναμώνεται με την αδράνεια και ενισχύεται με τη χρήση. Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί η δύναμη και η ικανότητα της κύστης. Τόσο πολύ που σύντομα δεν θα είναι απαραίτητο να κάνετε τα πρόσθετα ταξίδια στο λουτρό, ακόμα κι αν θα πίνετε περισσότερο νερό.

10 ΤΟ PH (πε χα) ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΟΞΙΝΟ ΒΑΣΙΚΟ Η κλίμακα σημαίνει ότι το pH 6 είναι 10 φορές περισσότερο οξύ από το pH 7. Όλες οι ζωντανές ουσίες έχουν ένα pH, και επίσης μια βέλτιστη κλίμακα του pH. Η κλίμακα του pH του αίματος είναι 7,3 - 7,45 για την ανθρώπινη ζωή. Πιό όξινοι από 7,3 πεθαίνουμε. Πιό βασικοί από 7,45 πεθαίνουμε.

11

12 ένα παράδειγμα του πόσο εφευρετικό είναι το σώμα:
Εάν αδειάσετε ένα μπουκάλι κόκα κόλας σε 40 λίτρα νερού, το pH θα ελαττωθεί από 7,8 σε 4,6 αμέσως. Εμείς όμως έχουμε πολύ λιγότερη ποσότητα αίματος: μόνο 5 λίτρα. Έτσι τι αποτρέπει ένα μπουκάλι κόλας από τη δολοφονία μας με το χαμήλωμα του pH του αίματος μας κάτω από το όριο 7,3; Ένα μικρό τέχνασμα που το σώμα, έτσι έχει δημιουργηθεί, για να επιτυγχάνει: η μετατροπή (buffering) των όξινων τροφών που τρώμε για να κρατηθεί το pH στο αίμα σχεδόν πάντα ίδιο.

13 Η επιβάρυνση με κόκα κόλες, Johnnie Walker, burgers και άσπρη ζάχαρη εξαντλεί τα αποθέματα του σώματος σε μέταλλα, βιταμίνες και ένζυμα. προξενώντας πρόωρη γήρανση. Τα αποθέματα αυτά ήταν υποτίθεται για να χρησιμοποιηθούν για τις κανονικές λειτουργίες της ζωής, και όχι για να απαλλάξουν το σώμα από τα συνθετικά άπεπτα χημικά που εσφαλμένα αποκαλούνται τροφές. Αυτού του είδους η ρύθμιση καταναλώνει επίσης το ελεύθερο οξυγόνο και προξενεί βλάβη στα κύτταρα και τους ιστούς μέσω της οξείδωσης. Και τώρα μιλάμε πάλι για τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση.

14 Όταν πίνουμε νερό, διευκολύνουμε το σώμα να κάνει το αίμα πιό βασικό
Το pH του νερού της βρύσης είναι περίπου 8,4. Όσο περισσότερο μπορούμε να κρατήσουμε το αίμα πιο κοντά στον υψηλότερο αριθμό, το 7,45, τόσο πιο αργά γερνάμε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του αίματος που είναι pH 7,3 και αίματος που είναι pH 7,45. Το υψηλότερου αριθμού αίμα έχει 64% περισσότερο ελεύθερο οξυγόνο από το χαμηλότερο αριθμό. Είναι μεγάλη διαφορά. Στη διάρκεια των χρόνων, μια τέτοια διαφορά στην καθημερινή επιβάρυνση σίγουρα μετράει.

15 Τι είδος νερού πίνουμε;
της βρύσης, νερό πηγής, εμφιαλωμένο, φιλτραρισμένο, αποσταγμένο, μεταλλικό νερό, τι;

16 ΧΛΩΡΙΟ: ή πως ένα όπλο του 1ου Π.Π. μπήκε στο νερό μας;
ΧΛΩΡΙΟ: ή πως ένα όπλο του 1ου Π.Π. μπήκε στο νερό μας; Είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη τόσο δηλητηριώδης που απαγορεύτηκε από τους διεθνείς κώδικες πολέμου. Σχηματίζει καρκινογόνες ενώσεις (trihalomethanes) Προκαλεί καρδιακές παθήσεις και αρτηριοσκλήρωση Σκοτώνει τα καλά βακτηρίδια μας, τα αποκαλούμενα προβιοτικά (probiotics).

17 ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:
100 χρόνια πριν ο όρος καρδιακή προσβολή ούτε καν υπήρχε. Η πρώτη κλινική περιγραφή καρδιακής προσβολής δεν έγινε πριν το 1912. Στη δεκαετία του '80, ήταν ο #1 δολοφόνος των Αμερικανών. Δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη αρτηριοσκλήρωσης (φραγμένες αρτηρίες) πριν από τον 20ο αιώνα, ακόμα κι αν πολλοί πολιτισμοί ευνόησαν τις διατροφές με πολλά λιπαρά.

18 Μόλις καθιερώνεται η χλωρίωση του δημόσιου πόσιμου νερού τότε αρχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη οι καρδιακές παθήσεις. Το χλώριο φθείρει τις αρτηρίες χαρακώνοντας την εσωτερική επένδυση τους και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει τη χοληστερόλη να αρχίσει τη διαδικασία στοκαρίσματος επάνω στις αρτηρίες.

19 ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΨΗ Το χλώριο όπως και τα αντιβιοτικά σκοτώνει τα φιλικά βακτηρίδια που βρίσκονται στο παχύ έντερο, τα αποκαλούμενα προβιοτικά ή δεύτερο ανοσοποιητικό σύστημά μας. Η εργασία τους: τα τελικά στάδια της πέψης, καθώς επίσης και η σύνθεση βιταμινών. Το πεπτικό σύστημα αναγκάζεται να λειτουργήσει με μειωμένη αποτελεσματικότητα. Στη πορεία του χρόνου, η υγεία μας υποφέρει σαν αποτέλεσμα της επίθεσης του χλωρίου στα προβιοτικά.

20 Πώς θα βγάλουμε το χλώριο από το νερό που πίνουμε;
Βάλτε το νερό σε μια γυάλινη κανάτα και το χλώριο θα εξατμιστεί εάν το αφήσετε για 1-2 ώρες.

21 Αγοράστε φίλτρο για να μην είστε εσείς το φίλτρο.
Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και είναι πορώδες. Όταν κάνουμε μπάνιο πολύ μεγάλες ποσότητες χλωρίου διεισδύουν στο σώμα μέσω των πόρων του δέρματος. Η λύση εδώ είναι φίλτρο ντουζ που κατακρατεί το χλώριο. Πλένετε τα λαχανικά και τα φρούτα με νερό από το οποίο έχει φιλτραριστεί το χλώριο.

22 Η τρέλα του εμφιαλωμένου νερού
εκθέτει τους καταναλωτές που το εμπιστεύονται σε σοβαρούς κινδύνους υγείας. Έλεγχος ασφάλειας του εμφιαλωμένου νερού σπάνια γίνεται, αλλά μελέτες δείχνουν ότι βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες και βακτηρίδια βρίσκονται στο εμφιαλωμένο νερό που, ειρωνικά, πωλείται βασιζόμενο στους ισχυρισμούς περί "καθαρότητας". Ολλανδική μελέτη του 2004 διαπίστωσε ότι το 40 % από 68 μάρκες νερών που δοκιμάστηκαν ήταν μολυσμένα είτε με βακτηρίδια είτε με μύκητες.

23 Το εμφιαλωμένο νερό χρειάζεται τεράστια παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών
Το εμφιαλωμένο νερό χρειάζεται τεράστια παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών. Τεράστια μόλυνση! Τα τοξικά και καρκινογόνα συστατικά των πλαστικών μπουκαλιών, όπως οι φθαλικοί εστέρες που χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν μερικά μπουκάλια εύκαμπτα, μπορούν να μολύνουν το περιεχόμενό τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της αποθήκευσης.

24 Νερό: καθοριστικός παράγοντας μακροζωίας
Νερό: καθοριστικός παράγοντας μακροζωίας Ένα από τα μεγάλα μυστικά μακροζωίας των υπεραιωνόβιων πληθυσμών του πλανήτη είναι το πεντακάθαρο, φυσικό νερό των περιοχών τους.

25 Τα όπλα των Χριστιανών:
Οι Χριστιανοί, στην εποχή των μολύνσεων που ζούμε, να μην ξεχνάμε το υπερόπλο του Σταυρού που μας δίνεται δωρεάν. Να σταυρώνουμε πάντα ότι πίνουμε και ότι τρώμε. Ο Αγιασμός είναι επίσης μια μεγάλη ευεργεσία. Να μην ξεχνάμε να πίνουμε καθημερινά, κάθε πρωΐ, νηστικοί. Δείτε:


Κατέβασμα ppt "Νερό ουσία ζωής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google