Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την
Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”, ιδρύθηκε με σκοπό, την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν. Η ίδρυσή της πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2007.

3 όσο πιο ανώδυνα και χωρίς φόβο την ασθένεια.
Το σκεπτικό της δημιουργίας αυτής της οργάνωσης, ήταν να παρέχει σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο όλα εκείνα τα όπλα που χρειάζονται, για να αντιμετωπίσουν όσο πιο ανώδυνα και χωρίς φόβο την ασθένεια. Γιατί με τον καρκίνο δεν εμπλέκεται μόνο ο ασθενής, αλλά και ο περιβάλλον του. Τα όπλα αυτά είναι η πληροφόρηση και η υποστήριξη.

4 Η γνώση είναι δύναμη και απωθεί βίαια κάθε φόβο, γι’ αυτό
Η ένταξη της έκφρασης “φίλων του καρκίνου”, μέσα στην επωνυμία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης σαφώς και είναι μεταφορική. Ουσιαστικά οριοθετεί την νοοτροπία που θα πρέπει να έχουμε απέναντι στον καρκίνο! Δεν πρέπει να τον φοβόμαστε. Αντί να χάνουμε ενέργεια μέσω του φόβου, είναι προτιμότερο να ενημερωθούμε για αυτόν. Όσο πιο καλά τον γνωρίσουμε τόσο πιο εύκολα και θα τον αντιμετωπίσουμε. Μέσω αυτής της νοοτροπίας, θα μπορέσουμε ως κοινωνία να ενημερωθούμε για αυτήν την ασθένεια, που όλοι στην Ελλάδα ΑΚΟΜΑ αποκαλούν «επάρατη νόσο». Η αλήθεια είναι ότι έχει όνομα και λέγεται ΚΑΡΚΙΝΟΣ! Η γνώση είναι δύναμη και απωθεί βίαια κάθε φόβο, γι’ αυτό “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” !

5 Διαδίκτυο

6 Διαδικτυακή Πληροφόρηση
Η κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση φίλων του καρκίνου “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”, από τις 10/01/2008 απέκτησε την δική της διαδικτυακή ταυτότητα, με την ιστοσελίδα της οργάνωσης που ανέβηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση, Παρέχουμε πληροφόρηση σε ενημερωτικό αλλά και υποστηρικτικό επίπεδο, με την συλλογή πληροφοριών από έγκυρες πηγές, τις οποίες έχουμε συγκεντρώσει στην ιστοσελίδα μας.

7 Διαδικτυακή Υποστήριξη
Αξιοποιώντας την τεχνολογία του διαδικτύου, παρέχουμε τις υπηρεσίες εκείνες όπου οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει σε επαφή, ακόμη και ανώνυμα, με την επιστημονική μας ομάδα για να τον υποστηρίξουμε. Εκμεταλευόμενοι την τεχνολογία της επικοινωνίας & του διαδικτύου, δημιουργήσαμε τις υπηρεσίες υποστήριξης, στα πλαίσια του εθνικού σχεδίου δράσεως κατά του καρκίνου και πιο συγκεκριμένα στον 2 άξονα πρόληψη και δράση 3, μέσω , Chat & Video chat. .

8 On Line Κοινότητα Από τον Νοέμβριο του 2008, η οργάνωσή μας ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Διαδικτυακού Forum, στην Ελλάδα των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι η δημιουργία αυτού του Forum, έχει προέρθει από μια Μ.Κ.Ο. που παρέχει πληροφόρηση & υποστήριξη, σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο! Το Forum για την καλύτερη λειτουργία αλλά και την ασφάλεια των μελών του, ελέγχεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της οργάνωσης. 1075 μέλη έχουν κάνει την εγγραφή τους έως σήμερα και έχουν μοιραστεί την εμπειρία τους!

9 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, European School of Oncology, τον Ιούνιο του 2010 στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET”, απένειμε την δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά “MENTION OF HONOUR”, στην ελληνική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, τονίζοντας το γεγονός ότι οι πληροφορίες αλλά & η υποστήριξη που παρέχει στην ελληνική κοινωνία αξίζουν αναγνώρισης.

10

11 Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης

12 Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 Ώρα 9.00 π.μ.
Ξεκίνησε η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069. Η γραμμή 1069 έχει ως στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Δωρητής & υποστηρικτής ήταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

13

14 Γραμμή υποστήριξης 1069 ΕΤΟΣ 2010
Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης 1069 το 2010, ήταν καθημερινά από τις 9.00 π.μ. το πρωί έως τις μ.μ. το βράδυ, πλην του Σαββατοκύριακου.     Η ομάδα των 5 ειδικών της ψυχικής υγείας &  εθελοντών που επάνδρωσαν το πρότυπο τηλεφωνικό & διαδικτυακό κέντρο εκπαιδεύτηκε από τον κύριο Δρ. Ορέστη Γιωτάκο, Ψυχίατρος.

15 Γραμμή υποστήριξης 1069 ΕΤΟΣ 2011
Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης 1069 το 2011, για λόγους βιωσιμότητας της οργάνωσης, αφού ολοκληρώθηκε η δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μειώθηκαν στις 9 ώρες. Το νέο ωράριο ήταν, καθημερινά από τις π.μ. το πρωί έως τις μ.μ. το βράδυ, και οι ειδικοί ψυχικής υγείας μειώθηκαν στους 2.    

16

17

18 Επέκταση της τηλεφωνικής υποστήριξης πέραν των ελληνικών συνόρων μέσω συνεργασίας
Η ελληνική οργάνωση “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”,  σε συνεργασία  με τον κυπριακό Σύνδεσμο Καρκινοπαθών “ΕΛΑ-ΖΩ” και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών CYTA, παρουσίασαν τη δωρεάν γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης,  των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο στην Κύπρο, με τον τετραψήφιο αριθμό 1469. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της γραμμής 1469, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, στο αμφιθέατρο της CYTA  στη Λευκωσία, σε συνέντευξη τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Κύπρου και του προέδρου της CYTA.

19

20

21 Εν κατακλείδι ο απολογισμός…
μοναδικοί επισκέπτες, βάση του google analytics, επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα της οργάνωσης , για να αντλήσουν πληροφορίες. Από το 2010 έως σήμερα έχουμε υποστηρίξει μέσω της γραμμής υποστήριξης 1069, 3500 ανθρώπους από όλη την ελληνική επικράτεια. 400 άνθρωποι έχουν υποστηριχτεί διαδικτυακά μέσω & chat. Πάνω από 180 άνθρωποι έχουν επισκεφτεί την οργάνωσή μας μιλώντας με τους ειδικούς ψυχικής υγείας Από το 2008 έως σήμερα έχουμε στο ενεργητικό μας πάνω από 70 δράσεις & εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

22 Έργα προς υλοποίηση το 2012 24 ΩΡΗ λειτουργία της γραμμής 1069, με 7 ειδικούς ψυχικής υγείας, μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματός μας προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για ένα έτος ως προς το συγκεκριμένο έργο. Πλήρη αναβάθμιση της ιστοσελίδας , δημιουργώντας ένα πιο μοντέρνο και εύχρηστο περιβάλλον για τους χρήστες, έχοντας πιο εύκολη πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζονται. Εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τον καρκίνο, τόσο σε ιατρικό όσο και σε υποστηρικτικό επίπεδο. Διαδραστικό περιβάλλον με επικοινωνία μεταξύ των χρηστών κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους σε πραγματικό χρόνο, μέσω chat. Δημιουργία on line κοινότητας κοινωνικής δικτύωσης, ώστε ο κάθε χρήστης να έχει δικό του προφίλ με δυνατότητα συμμετοχής σε forum συζητήσεων, δημιουργίας blogs, επικοινωνία μεταξύ των μελών μέσω chat, αλλά και υποστήριξη από τους ειδικούς ψυχικής υγείας της οργάνωσης.

23 Cancer Survivors Wellness Center
Στόχος Cancer Survivors Wellness Center

24

25


Κατέβασμα ppt "σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google