Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 2o ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ A6 PROJECT ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 2o ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ A6 PROJECT ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ o ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ A6 PROJECT ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΙΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΕΩΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ

2 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

3 Το κάπνισμα είναι γνωστό στον άνθρωπο τουλάχιστον από το 3000 π. χ
Το κάπνισμα είναι γνωστό στον άνθρωπο τουλάχιστον από το 3000 π.χ., οπότε οι Αιγύπτιοι έκαιγαν γλυκά χόρτα όταν θυσίαζαν στους θεούς τους. Αφού δεν είχαν χαρτί τύλιγαν τον καπνό σε φύλλα φοίνικα ή καλαμποκιού και στη συνέχεια το έβαζαν σε μπαμπού ή απλώς τύλιγαν φύλλα καπνού. Για τους Ευρωπαίους η ιστορία με τον καπνό ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου 1492

4 Πώς ξεκίνησε και πώς εξαπλώθηκε; Δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς άρχισε ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί τον καπνό, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι οι πρώτοι καπνιστές ήταν οι Ινδιάνοι, και αυτό γιατί, πριν από τα ταξίδια του Κολόμβου στην Αμερική, το φυτό ευδοκιμούσε μόνο εκεί.

5 Το κάπνισμα έφτασε στην Ευρώπη με την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο το Ο Κολόμβος είδε τους Ινδιάνους να καπνίζουν καπνό, και επιστρέφοντας στην Ευρώπη έφερε μαζί του το φυτό.

6 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Στις  24/2/2010, στην Κέρκυρα, συγκεντρωθήκαμε μερικοί φίλοι, μη καπνιστές, και, μετά από διαλογική συζήτηση, καταλήξαμε πως υπάρχει η κοινή διαπίστωση ότι: α) η αντικαπνιστική νομοθεσία στην Ελλάδα είναι ελλιπής. β) η ήδη υπάρχουσα αντικαπνιστική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά. γ) οι παραβάτες μένουν ατιμώρητοι.

7 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ   ΚΑΙ   ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ α) δεν είμαστε κατά των καπνιστών, αλλά κατά του καπνίσματος. β) υποστηρίζουμε απόλυτα τους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nosmoke.gr, όπως αυτοί καταγράφονται στο από 14/5/2007 καταστατικό του και όπως αυτό τροποποιήθηκε στις 4/6/2007. γ) υποστηρίζουμε απόλυτα τις θέσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nosmoke.gr για την καταπολέμηση της μάστιγας του καπνίσματος.

8 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΤΣΑΛΑ ΣΙΝΤΟΡΕΛΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΟΥΡΝΑΖΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 2o ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ A6 PROJECT ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google