Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ (κωδ. 306)  Χειμερινό εξάμηνο 2018 – 2019 12ο ΜΑΘΗΜΑ Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη

2 ΤΕΥΧΗ Τεύχος Εξώφυλλο Πίνακας περιεχομένων
Θέση και σύντομη περιγραφή του μνημείου Φωτογραφική τεκμηρίωση με πινακάκι αρχειοθέτησης (4 εξωτερικές γενικές φωτογραφίες του ναού και 1 εσωτερική) Τεχνική περιγραφή της διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά την αποτύπωση Ημερολόγιο –σκαριφήματα μετρήσεων τα οποία θα φέρουν ημερομηνία λήψης μετρήσεων, όνομα και θέση μνημείου, και χαρακτηρισμό σκαριφήματος π.χ. βόρεια όψη, εσωτερική δυτική όψη, τομή κλπ.

3 ΤΕΥΧΗ Πίνακας αρχειοθέτησης φωτογραφικής τεκμηρίωσης

4 Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων
Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων απαρτίζεται από τα ακόλουθα Τμήματα: Τμήμα Μελετών Αρχαίων Μνημείων Τμήμα Έργων Τμήμα Τοπογραφήσεων, Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου Τμήμα Λίθου

5 Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων
Οι μελέτες και τα έργα προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίων μνημείων ακολουθούν τις αρχές και τις κατευθύνσεις διεθνών συμβάσεων και χαρτών, που έχουν επικυρωθεί από την Ελλάδα, όπως π.χ. η Χάρτα της Βενετίας (ICOMOS, Βενετία 1964), η Σύμβαση Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, Παρίσι 1972), η Διακήρυξη του Άμστερνταμ για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική κληρονομιά (Άμστερνταμ 1975) και το Ντοκουμέντο για την αυθεντικότητα (UNESCO, ICCROM and ICOMOS, Νάρα, 1994).

6 Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων
Στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων περιλαμβάνεται η προστασία, η αποκατάσταση και η ανάδειξη αρχαίων μνημείων, καθώς και δράσεις που απορρέουν από τον επιτελικό χαρακτήρα της Υπηρεσίας, όπως: Ο έλεγχος μελετών από το αρμόδιο Τμήμα Μελετών, η συνδρομή στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων για τη βελτίωση και εξειδίκευση των μελετών στο πλαίσιο υλοποίησης αρχαιολογικών έργων, κυρίως μείζονος σημασίας, καθώς και η συνέργεια με Υπηρεσίες διαφόρων Υπουργείων. Η ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και η διαχείριση έργων προστασίας και ανάδειξης μνημείων που αποτελούν αντικείμενο του Τμήματος Έργων.

7 Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων
Οι δράσεις του Τμήματος Τοπογραφήσεων, Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου (οριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων, συμμετοχή στις διαδικασίες σύνταξης του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, φωτογραμμετρική αποτύπωση μνημείων) που συνεισφέρουν σημαντικά στο έργο του Υπουργείου.

8 Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων
Οι δράσεις του Τμήματος Λίθου σε μνημεία όλης της Ελληνικής επικράτειας, που αντιστοιχούν εν πολλοίς με αυτές πρότυπου ερευνητικού κέντρου (συνθέσεις υλικών, κυρίως κονιαμάτων, εργαστηριακή έρευνα σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, προγράμματα μελέτης ανασκαφικής κρούστας, συνεργασίες με άλλους φορείς για μελέτη κεραμικής, χρωμάτων, ανάπτυξης μεθόδων αντιμετώπισης μικροοργανισμών).

9 Τμήμα Τοπογραφήσεων, Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου
Το Τμήμα Τοπογραφήσεων, Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου υπάγεται στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων (ΔΑΑΜ). Οι αρμοδιότητες του Τμήματος καθορίζονται στο ΠΔ 104/2014 (ΦΕΚ 171/Α΄/ ) "Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού", άρθρο 31, παράγραφος 3γ.

10 Τμήμα Τοπογραφήσεων, Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου
Στις αρμοδιότητες και τους σκοπούς του Τμήματος περιλαμβάνονται:  Η εκπόνηση τοπογραφικών μελετών με χρήση φωτογραμμετρικών ή άλλων συναφών τεχνικών μεθόδων, αποτυπώσεων και εργασιών σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, ζώνες προστασίας και γενικότερα σε κάθε χώρο που υπάγεται στο πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου. Οριοθετήσεις αρχαιολογικών χώρων μέσω τοποθέτησής τους σε διαγράμματα κλίμακας 1:5.000 και ορθοφωτογραφίες καθώς και υπολογισμός συντεταγμένων των κορυφών του ορίου τους.

11 Τμήμα Τοπογραφήσεων, Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου
Η σύνταξη, η οργάνωση και η τήρηση του κτηματολογίου των ακινήτων του Υπουργείου σε εθνική κλίμακα, καθώς και η ανάπτυξη και διαχείριση του αρχαιολογικού κτηματολογίου σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Η συλλογή και η διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων και η συμμετοχή στη διαμόρφωση εθνικών βάσεων δεδομένων Η συνδρομή στο έργο των Τμημάτων Μελετών και Έργων σε επίπεδο τοπογραφικών αποτυπώσεων, συμπλήρωσης-επικαιροποίησης σχεδίων και παραγωγής ορθοφωτοχαρτών.

12 Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών
Οι επιχειρησιακοί στόχοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών είναι η συγκρότηση και διαχείριση του Εθνικού Αρχείου Μνημείων και του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, η τήρηση του ιστορικού αρχείου αρχαιοτήτων και αναστηλώσεων, η ανάσχεση και αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών και η ανάκτησή τους από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και η εποπτεία των ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών και των αρχαιοπωλείων.

13 Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών
Επιπλέον, η εκπόνηση προγραμμάτων και οριζόντιων σχεδίων δράσης στους ανωτέρω τομείς, η υλοποίηση και ο συντονισμός των εκπονούμενων σχεδίων δράσης, η παρακολούθηση της εφαρμογής τους και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

14 Ινστιτούτο πληροφορικής του ιδρύματος Έρευνας και τεχνολογίας Ηράκλειο Κρήτης

15 Ινστιτούτο πληροφορικής του ιδρύματος Έρευνας και τεχνολογίας Ηράκλειο Κρήτης

16


Κατέβασμα ppt "Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google