Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

2 ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΟΝΙΔΙΑΚΩΝ
Για να έχουμε αποτέλεσμα περνάει πολύς χρόνος. Πολλές διασταυρώσεις και αναδιασταυρώσεις. Υπάρχουν και στα άτομα που δημιουργήσαμε και ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά. Μεγάλο κόστος. Δεν δημιουργούνται ηθικά προβλήματα. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΟΝΙΔΙΑΚΩΝ Άμεσο το αποτέλεσμα. Μία γονιμοποίηση. Υπάρχουν μόνο επιθυμητές ιδιότητες. Μικρό κόστος. Επιπτώσεις στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κοινωνία.

3 Agrobacterium tumefaciens

4 Agrobacterium tumefaciens

5

6

7

8 O όγκος συνθέτει οπίνες, μια ομάδα παραγώγων
αμινοξέων που μεταβολίζονται απ’ τα μολύνοντα βακτήρια. Στην πραγματικότητα ο μεταβολισμός των κυττάρων του φυτού τροποποιείται για να ικανοποιήσει της διατροφικές ανάγκες του εισβολέα. Οι οδηγίες για την σύνθεση των οπινών και την μετάβαση στην καρκινική κατάσταση προέρχονται απ’ το πλασμίδιο Τi.

9

10

11 Bacillus thuringiensis

12

13

14

15

16 ΔΙΑΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΖΩΑ: είναι τα ζώα στα οποία έχει τροποποιηθεί το γενετικό υλικό τους με την προσθήκη γονιδίων συνήθως από άλλο είδος. Μέθοδος: σε γονιμοποιημένα ωάρια (ζυγωτά) εισάγεται ξένο DNA με ειδική μικροβελόνα (ΜΙΚΡΟΕΓΧΥΣΗ). Κατόπιν το ζυγωτό τοποθετείται στην μήτρα θετής μητέρας. Χρησιμότητα: παραγωγή πρωτεϊνών απ’ το γάλα των ζώων σε μεγάλες ποσότητες.

17 Τοποθέτηση του τροποποιημένου ζυγωτού στην μήτρα ζώου για κυοφορία
ΣΤΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ Απομόνωση του ανθρώπινου γονιδίου που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη που μας ενδιαφέρει Μικροέγχυση Τοποθέτηση του τροποποιημένου ζυγωτού στην μήτρα ζώου για κυοφορία Γέννηση του διαγονιδιακού ζώου Διασταυρώσεις Παραγωγή, απομόνωση, και καθαρισμός της φαρμακευτικής πρωτεΐνης

18 ΜΙΚΡΟΕΓΧΥΣΗ

19

20 Πυρήνας σπερματοζωαρίου
Πυρήνας ωαρίου

21

22 Udder=μαστός, ewe=προβατίνα, starve=λιμοκτονώ,

23

24

25 Προστασία απ’ την εξαφάνιση ειδών ζώων.
ΧΡΗΣΗ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Κλωνοποίηση διαγονιδιακών ζώων για παραγωγή ανθρώπινων φαρμακευτικών πρωτεϊνών. Προστασία απ’ την εξαφάνιση ειδών ζώων.

26


Κατέβασμα ppt "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google