Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Όλοι μας καθημερινά παρακολουθούμε τηλεόραση. Βασικός σκοπός της είναι η ενημέρωση-πληροφόρηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Όλοι μας καθημερινά παρακολουθούμε τηλεόραση. Βασικός σκοπός της είναι η ενημέρωση-πληροφόρηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Όλοι μας καθημερινά παρακολουθούμε τηλεόραση. Βασικός σκοπός της είναι η ενημέρωση-πληροφόρηση.

2 ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Κυριότερο μέσο ενημέρωσης είναι τα δελτία ειδήσεων, ένα ενημερωτικό δελτίο καταγραφής σημαντικών γεγονότων εσωτερικών και εξωτερικών, το οποίο επιμελούνται ειδικά καταρτισμένοι δημοσιογράφοι. Ο τρόπος παρουσίασης ειδήσεων διαφέρει από κανάλι σε κανάλι. Oι δημοσιογράφοι είτε θα ανταλλάσσουν απόψεις από τηλεοπτικά παράθυρα, είτε θα συνδέονται ζωντανά για να μεταδώσουν απευθείας τις εξελίξεις.

3

4 Οι άνθρωποι προτιμούν την τηλεόραση ως μέσο ενημέρωσης διότι:
Η πληροφόρηση είναι εύκολη, γρήγορη και άμεση Ζούμε στον κόσμο της «εικόνας». Συνεπώς η εικόνα είναι περισσότερο ελκυστική από τον Τύπο (τον γραπτό λόγο). Η τηλεόραση πλέον έχει εισβάλλει στα σπίτια μας με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να διαθέτουν παραπάνω από μια συσκευή. Είναι πιο βολική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία δεν είναι εξοικειωμένα με το διαδίκτυο.

5 Ωστόσο, στην εποχή μας ο τρόπος ενημέρωσης έχει αλλοιωθεί…
Τα ΜΜΕ, υποκινημένα από πολιτικά συμφέροντα, πλασάρουν τις «αλήθειες» που θέλουν οι πολιτικοί να ακουστούν. Εξαιτίας των προσωπικών πεποιθήσεων των δημοσιογράφων, καθώς και του διαφορετικού τρόπου που αντιλαμβάνεται ο καθένας από αυτούς τα πράγματα, τις περισσότερες φορές εμπλέκεται το σχόλιο στην είδηση, με αποτέλεσμα αυτή να γίνεται λιγότερο αμερόληπτη. Πολλές φορές τα κανάλια αποσιωπούν ορισμένα σημαντικά γεγονότα και προβάλλουν άλλα δευτερεύοντα θέματα, με συνέπεια να αποπροσανατολίζουν το τηλεοπτικό κοινό.

6 Ως απόρροια όλων αυτών η ενημέρωση έχει πάψει να είναι αντικειμενική και δίνει τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να χειραγωγούν και να παραπληροφορούν τον λαό.

7 Εσύ τι θα κάνεις γι’ αυτό; Θα παραμείνεις έρμαιο των ΜΜΕ; η΄ θα αντιδραΣειΣ Στην καταφωρη παραπληροφορηΣη Σου; Η αλλαγή της κατάστασης είναι στο χέρι σου!

8 ΟΜΑΔΑ: “FAB 5” ΜΕΛΗ: Αντωνίου Μαρία Γαλάνη Ναταλία Δρόση Δήμητρα Εζεκελιάν Κατρίν Ζολώτας Ηλίας


Κατέβασμα ppt "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Όλοι μας καθημερινά παρακολουθούμε τηλεόραση. Βασικός σκοπός της είναι η ενημέρωση-πληροφόρηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google