Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος: 2018-2019

2 Τι είναι το μάρκετινγκ (Marketing) Oργανωμένη προσπάθεια μιας επιχείρησης να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών ΣΚΟΠΟΣ Nα αντιστοιχίσει τα προϊόντα που παράγει με τον πελάτη Nα κατασκευάσει τα αντίστοιχα προϊόντα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που ο πελάτης επιθυμεί Nα τα καταστήσει διαθέσιμα μέσα από τα κανάλια διανομής

3 ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ MARKETING: Η επιχείρηση δεν πουλάει εκείνα που παράγει αλλά παράγει εκείνα που μπορεί να πουλήσει

4 Οι πωλήσεις εξαρτώνται από τα 4P Price (τιμή) Product (προϊόν) Promotion (προώθηση) Place (αγορά)

5 Διευθυντής Marketing Ο διευθυντής marketing είναι μια πολύ σημαντική θέση η οποία υπάρχει σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις διότι είναι υπεύθυνος για την προώθηση του προϊόντος στην αγορά καθώς και την προσέλκυση καταναλωτών ή πελατών. Ο διεθνής όρος "μάρκετινγκ" περιγράφει όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης που στοχεύουν στη διάθεση των παραγομένων προϊόντων στην αγορά. O Διευθυντής Marketing, για να χαράξει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, συνεργάζεται πρώτα κυρίως με τον Μηχανικό Σχεδιασμού Προϊόντος, τον Μηχανικό Παραγωγής και τον Διευθυντή Οικονομικών.

6 Καθήκοντα - Αρμοδιότητες Σύνδεση και επαφή με ποικιλία μετόχων, πελατών, συνάδελφοι και προμηθευτές Επικοινωνία με στοχευμένο ακροατήριο και διαχείρηση πελατολογικών σχέσεων Οργάνωση και επίσκεψη σε συνέδρια, σεμινάρια και προβολές Κάνει έρευνα αγοράς, π.χ. με ερωτηματολόγια Συνεισφέρει και δημιουργεί στρατηγικές Διαχειρίζεται προϋπολογισμούς Αναλύει καμπάνιες Παρακολουθεί τον ανταγωνισμό Στηρίζει τον υπεύθυνο και όλους τους συναδέλφους Ψάχνει για διαφημιστικές ευκαιρίες και τοποθετεί τις διαφημίσεις στα μέσα, τοπικά και μή ανάλογα με το προϊόν Διαχειρίζεται την κατασκεύη των υλικών όπως φυλλάδια, πόστερ, εφημερίδες, ηλεκτρονικά φυλλάδια και DVD Έχει επαφή με σχεδιαστές και τυπογράφους Διαχειρίζεται και διανέμει τα υλικά marketing Να υπάρχει αναβαθμισμένη βαση δεδομένων όλων των πελατών

7 Απαιτήσεις – Προσόντα Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ελλάδος ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο του Εξωτερικού. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με κατεύθυνση το Μάρκετινγκ. Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας συνοδευόμενη από αντίστοιχο τίτλο σπουδών (π.χ. Certificate of Proficiency in English ή πανεπιστημιακός τίτλος από το Ηνωμένο Βασίλειο). Γνώση χρήσης Η/Υ – MS office. Δυνατότητα μετάβασης στο εξωτερικό για την εξυπηρέτηση εταιρικών στόχων (εταιρικά ταξίδια).

8 Τι περιλαμβάνει το μάρκετινγκ: 1. Την έρευνα αγοράς 2. Τη διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων 3. Τις πωλήσεις.

9 1. Έρευνα Αγοράς: Πριν η επιχείρηση αποφασίσει τι θα πουλήσει (προδιαγραφές ποιότητας), σε ποια ποσότητα, πώς θα το πουλήσει (διαδικασίες και δίκτυα πωλήσεων) και σε ποια τιμή, θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς. Η έρευνα της αγοράς προσδιορίζει τις διαθέσεις των πελατών και καταναλωτών απέναντι σε κάποιο προϊόν, τις ανάγκες τους για νέα προϊόντα και προτείνει εκείνα που θεωρεί σκόπιμο να παράγει η εταιρεία, για να έχει κέρδη. Για να προσδιοριστούν οι επιθυμίες και οι ανάγκες των καταναλωτών στους οποίους απευθύνεται, συντάσσεσαι ερωτηματολόγιο και επιλέγεται ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού που απαντά σ' αυτό

10 2.Διαφήμιση Σημαντικό ρόλο για την προώθηση των πωλήσεων παίζει Η διαφήμιση. Για τη διαφήμιση χρησιμοποιούνται διάφορα μέσα (μετάδοση ραδιοφωνικών μηνυμάτων, τηλεοπτική διαφήμιση, καταχωρήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, έντυπα, αφίσες κ.λπ.). Εκτός από τη διαφήμιση, τις πωλήσεις εξυπηρετούν επίσης η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, η χρήση ελκυστικής συσκευασίας, οι λεγόμενες προσφορές, η πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων κ. ά. Το κόστος διαφήμισης το πληρώνει ο καταναλωτής. Χωρίς όμως τη διαφήμιση δεν θα υπήρχε μεγάλος όγκος πωλήσεων. Τη διαφήμιση, την αναλαμβάνουν συνήθως διαφημιστικές εταιρείες που καλύπτουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων σ' αυτόν τον τομέα.

11 Πωλήσεις. Ο τομέας των πωλήσεων ασχολείται με: Το σύστημα προώθησης των προϊόντων της επιχείρησης στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, π.χ. τον τρόπο πώλησης (εμπορικοί αντιπρόσωποι, πρατήρια διανομής, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, διαδίκτυο κ.λπ.). Την επιλογή και εκπαίδευση του προσωπικού που θα κάνει τις πωλήσεις, γιατί ανάλογα με το προϊόν που πωλούν, χρειάζονται οικονομικές και τεχνικές γνώσεις. Την πρόβλεψη της πορείας των πωλήσεων και τον έλεγχο των πωλήσεων. Γίνεται προσπάθεια να προσδιοριστεί το κομμάτι της "πίτας" των πιθανών πωλήσεων που θα πάρει η επιχείρηση. Τον τρόπο πληρωμής.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google