Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ

2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

3 Ένα από τα είδη που πλήττονται περισσότερο λόγω της επιδείνωσης της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας των ωκεανών και κινδυνεύουν με εκτοπισμό και εξαφάνιση. Ο συγκεκριμένος πιγκουίνος του Μαγγελάνου, όπως αποκαλείται, αναγκάζεται να κολυμπά περισσότερο προκειμένου να βρει τροφή, ενώ οι πετρελαιοκηλίδες αποτελούν κίνδυνο θάνατο γι’ αυτόν στις θάλασσες που κινείται. Κάθε χρόνο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο περίπου 200.000 ζεύγη πιγκουίνων πηγαίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου επικρατούν συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της ερήμου, προκειμένου να φτιάξουν τις φωλιές τους και να αποκτήσουν τα μικρά τους. Οι κλιματικές συνθήκες των τελευταίων ετών ωστόσο, όπως αποδεικνύουν τα επιστημονικά ευρήματα, θέτουν τα μικρά σε σοβαρό κίνδυνο. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ

4 ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Τα τελευταία χρόνια, οι πιγκουίνοι φαίνεται πως φτάνουν καθυστερημένα στην περιοχή της αναπαραγωγής, ενδεχομένως επειδή και τα ψάρια με τα οποία τρέφονται φτάνουν εκεί αργότερα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι όσο αργότερα εντός του έτους εκκολάπτονται τα αβγά, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα μικρά λόγω της κακοκαιρίας των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

5 Οι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου που ζουν στη Νότιο Αμερική καταβροχθίζουν ετησίως περίπου 1,5 εκατομμύριο τόνους καλαμάρια και μικρά ψαράκια, όπως σαρδέλες. Αν όλοι οι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου, με παγκόσμιο πληθυσμό 1,3 εκατομμύριο άτομα, είναι τόσο πεινασμένοι όσο οι φίλοι τους από τη Νότιο Αμερική τότε οι επιστήμονες εκτιμούν πως χρειάζονται δυο εκατομμύρια τόνους θαλασσινών ετησίως για να τραφούν. ΓΕΓΟΝΟΤΑ

6 ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ Να προστατεύουμε το περιβάλλον τους και τα ίδια. Να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά και θαλάσσια πάρκα, όπου τα ζώα θα ζουν ανενόχλητα. Να διαδοθεί η ιδέα του εθελοντισμού,να γίνουν πολλοί νέοι εθελοντές,έτσι ώστε να βοηθήσουμε στη διάσωση των ειδών των ζώων. Να διοργανωθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τα απειλούμενα είδη. Πρέπει να προστατεύουμε τα απειλούμενα ζώα και τη φύση όπου ζουν, γιατί είναι ένα κομμάτι και της δικής μας ζωή.

7 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Νήσος Μαγδαλένα είναι ένα μικρό νησί στον Πορθμό του Μαγγελάνου, στη Χιλή. Ο Μαγγελάνος σίγουρα είδε το νησί όταν πέρασε για πρώτη φορά από τον πορθμό. Τα μεγάλα πουλιά είναι οι πιγκουίνοι που βρίσκονται κατά χιλιάδες στο νησί Μαγδαλένα. Το ακατοίκητο νησί είναι τόπος αναπαραγωγής για πολλά θαλάσσια είδη, αλλά κυρίως για τον πιγκουίνο του Μαγγελάνου. Τρέφονται με καλαμάρια, ψάρια και μαλακόστρατα. Καταδύονται μέχρι και 90 μέτρα για να βρουν την τροφή τους. Συνήθως κυνηγούν σε ομάδες. Από πρόσφατη μελέτη σε αποικίες τέτοιων πιγκουίνων στην Αργεντινή, προέκυψε ότι καταβροχθίζουν ετησίως περίπου 1,5 εκατομμύριο τόνους καλαμάρια και μικρά ψαράκια, όπως σαρδέλες. Το νησί Μαγδαλένα έχει κηρυχθεί εθνικό μνημείο της φύσης, λόγω της σημασίας του ως τόπος αναπαραγωγής του πιγκουίνου του Μαγγελάνου. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και για το λόγο αυτό, η παρακολούθηση των επιπτώσεων του τουρισμού είναι απαραίτητη.


Κατέβασμα ppt "ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google