Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Οι παίδαροι του 1ου ΓΕ.Λ. ΒΥΡΩΝΑ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Οι παίδαροι του 1ου ΓΕ.Λ. ΒΥΡΩΝΑ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Οι παίδαροι του 1ου ΓΕ.Λ. ΒΥΡΩΝΑ»
Η ομάδα των παίδαρων του σχολείου αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σχέση που έχουν η τηλεόραση κι η κοινωνία…

2 «Τηλεόραση και κοινωνία»
Εκπονητές εργασίας με αλφαβητική σειρά: Αντωνιάδης Παναγιώτης Αρχιμανδρίτης Μανώλης Αυτιάς Γιάννης Δαμιανόπουλος Τρύφωνας Κακούρης Αντώνης

3 ΜΜΕ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καλούνται τα μέσα διακινήσεως
ιδεών και πληροφόρησης στο ευρύτατο κοινό. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιλαμβάνονται οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το διαδίκτυο κ.α.

4 «Επιδράσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην κοινωνία»

5 «Θετικές πτυχές» Η συνεχής ειδησεογραφική κάλυψη τοπικών και διεθνών εξελίξεων προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραμένουν ενήμεροι για όλα τα σημαντικά γεγονότα και να διαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη άποψη για κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα.

6 Παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Τα Μ.Μ.Ε. έχουν τη δυνατότητα προβολής και διάδοσης των τεχνών. Τα Μ.Μ.Ε. μπορούν να μεταδώσουν σημαντικές γνώσεις απ’ όλα τα επιστημονικά επίπεδα σ’ ένα ευρύτατο μάλιστα κοινό. Προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες ψυχαγωγίας, όπως είναι η προβολή μέσω της τηλεόρασης κινηματογραφικών έργων και ψυχαγωγικών εκπομπών. Πραγματοποιούν καθημερινό και αυστηρό έλεγχο στην κυβέρνηση και σε όλους γενικά τους φορείς εξουσίας.. Παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους.

7 «Αρνητικές πτυχές» Παραπληροφορούν το κοινό, παρεμβαίνοντας στον τρόπο που μεταδίδονται οι πληροφορίες παραποιούν δηλ την αλήθεια. Αποπροσανατολίζουν με τον καταιγισμό ειδήσεων και δευτερεύουσας σημασίας πληροφοριών. Προωθούν συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς και ζωής, τα οποία απέχουν από τις πραγματικές αξίες και τις οικονομικές δυνατότητες του τόπου.

8

9

10 «Προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία των Μ.Μ.Ε.»
Η ύπαρξη κι η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, προκειμένου η παρεχόμενη ενημέρωση να παραμένει αδέσμευτη από τη λογοκρισία. Η τήρηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στο κοινό, αντικειμενικότητα). Η ατομική κριτική επεξεργασία των πληροφοριών που μεταδίδονται.

11 «Τηλε -

12 - όραση»

13

14 «Η τηλεόραση στην ελληνική κοινωνία»
Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΙ ΗΧΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ. Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση έγινε στην Μ. Βρετανία (1928). Στην Ελλάδα η πρώτη απόπειρα έγινε το 1960, στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 1966 έγινε η πρώτη επίσημη τηλεοπτική εκπομπή. Το 1979 η ελληνική τηλεόραση έγινε έγχρωμη. Το 1989 σημειώθηκε η αρχή λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών (Mega,  ANT1, Κανάλι 29).

15 «Η τηλεόραση στην ελληνική κοινωνία»
Η τηλεόραση έφερε αλλαγές στις συνήθειες των Ελλήνων σε ότι αφορά στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία. Η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης στην Ευρώπη. Αρνητική συνέπεια αποτελεί το ότι ο Έλληνας απομακρύνθηκε από τον κινηματογράφο με αποτέλεσμα η αντίστοιχη βιομηχανία  να συρρικνωθεί και πολλοί νέοι να υιοθετήσουν την ξένη κουλτούρα.

16 «Διαφήμιση» καλείται η προβολή προσώπων, ιδεών, προτύπων,
προϊόντων στο ευρύ κοινό και η γνωστοποίηση των πλεονεκτημάτων τους με σκοπό την αποδοχή ή την καταναλωτική ζήτησή τους.

17 «Ποιες διαφημίσεις μας
ελκύουν;;» «Με ποιον τρόπο μας πείθουν να κάνουμε αυτό που θέλουν;;»

18 Βλέπεις, για παράδειγμα, σε μια διαφήμιση μια συσκευή τηλεόρασης να διαφημίζεται έτσι όπως απεικονίζεται παρακάτω… Μια «ελκυστική» τηλεόραση σε μια αδιάφορη διαφήμιση…

19 Κάτι αλλάζει…

20

21

22 Αυτά…

23 Σας ευχαριστούμε…

24 Και του χρόνου…

25 «Οι παίδαροι του 1ου ΓΕ. Λ. », Β1 τμήμα, 1ο ΓΕ. Λ. Βύρωνα, σχ
«Οι παίδαροι του 1ου ΓΕ.Λ.», Β1 τμήμα, 1ο ΓΕ.Λ. Βύρωνα, σχ. έτος


Κατέβασμα ppt "«Οι παίδαροι του 1ου ΓΕ.Λ. ΒΥΡΩΝΑ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google