Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφορίες για τις σπουδές και τη ζωή στη Γαλλία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφορίες για τις σπουδές και τη ζωή στη Γαλλία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πληροφορίες για τις σπουδές και τη ζωή στη Γαλλία
Πηγαίνω στη Γαλλία Πληροφορίες για τις σπουδές και τη ζωή στη Γαλλία

2 Πριν την αναχώρηση Βρείτε ένα χάρτη της πόλης, εντοπίστε το πανεπιστήμιο και τις εστίες του πανεπιστημίου Επικοινωνήστε με το Γραφείο Διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου Επικοινωνήστε με την υπηρεσία υποδοχής του πανεπιστημίου ( πληροφορηθείτε εάν υπάρχει το « Guichet unique » )

3 Εγγραφή στο Πανεπιστήμιο
Η εγγραφή του πανεπιστήμιου αποτελείται από δύο μέρη: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ - Ο φοιτητής πληρώνει το κόστος εγγραφής και την κοινωνική ασφάλιση - Το πανεπιστήμιο του δίνει την φοιτητική κάρτα (όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου) !!! Προσοχή στα αιτούμενα έγγραφα (συχνά απαιτείται η παρουσία των πρωτότυπων εγγράφων) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ - Εγγραφή στα μαθήματα - Επιλογή οραρίου για τα υποχρεωτικά μαθήματα, τα επιλεγόμενα μαθήματα και την διαδικασία των εξετάσεων .

4 Άλλες διαδικασίες για την εγγραφή
Φοιτητική κοινωνική ασφάλιση - Είναι υποχρεωτική ( για τους μη έχοντες της Ευρωπαικής Κάρτας νοσηλείας), η εγγραφή και η πληρωμή γίνονται τη στιγμή της διοικητικής εγγραφής - Η Carte Vitale επιτρέπει την καταγραφή των ιατρικών διαδικασιών για την επιστροφή χρημάτων από το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - Η εγγραφή στην φοιτητική κοινωνική ασφάλιση Mutuelle Étudiante δίνει δικαίωμα στον φοιτητή να εγγραφή στην συμπληρωματική ασφάλεια (επιστρέφει το μέρος που δεν αναλαμβάνει η κοινωνική φοιτητική ασφάλιση)

5 Βρείτε ένα οικογενειακό γιατρό
Για να χορηγηθείτε από την κοινωνική ασφάλιση, θα πρέπει να έχετε μια αναφορά γιατρού, ο οποίος πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο CPAM. Η δήλωση αυτή γίνεται χρησιμοποιώντας μια φόρμα που παρέχεται από το γιατρό σας μετά την πρώτη διαβούλευση. Αυτός ο γιατρός θα πρέπει να είναι ένας ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.

6 ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ Πηγαίνετε στο πανεπιστήμιο και ζητήστε το πρόγραμμά σας. Πηγαίνετε στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη και εγγραφείτε.

7 ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ Εγγραφείτε στην εβδομάδα γνωριμίας με το πανεπιστήμιο , είναι ένας καλός τρόπος να ανακαλύψετε την πόλη, την περιοχή, να μιλήσετε γαλλικά, να γνωρίσετε και άλλους φοιτητές...) Εντοπίστε το CROUS και το Resto U (φοιτητικό εστιατόριο ) όπου θα προμηθευτείτε τα κουπόνια για το εστιατόριο) Πηγαίνετε να δείτε τους φοιτητικούς συλλόγους, ανακαλύψετε τις δραστηριότητες ....

8 ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Πρέπει να είσαστε 18 χρονόν Χρειάζεται μια διεύθυνση και πιστοποιητικό κατοικίας (Μερικές φορές είναι δυνατόν να δόσετε πιστοποιητικό κατοικίας απο την Κύπρο) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ CAF Τι είναι το CAF? Είναι το ταμείο οικογενειακών επιδομάτων. Σας επιτρέπει να πάρετε στεγαστική βοήθεια. Για αυτά τα 4 βήματα: Βρείτε μια κατοικία Υπολογίστε το ποσό της χορηγίας στην ιστοσελίδα της CAF Πληροφορίες που απαιτούντε : διεύθυνση στέγασης, στοιχεία του ιδιοκτήτη, ενοίκιο , αριθμός Siret εάν ο ιδιοκτήτης σας είναι εταιρεία. Κάνετε μια έρευνα στην ιστοσελίδα

9 Η καθημερινή ζωή στην Γαλλία
Όλοι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν μια έκπτωση στους φοιτητές και προτείνουν πακέτα συνδρομής. Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι συχνά στην καρδιά των πόλεων, κοντά στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή των γαλλικών πόλεων: μουσεία, βιβλιοπωλεία, σινεμά, θέατρα όπου οι καφετέριες δεν είναι πότε μακριά. Η ιδιότητα του φοιτητή διευκολύνει την πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικά σωματεία που είναι πολύ δραστήρια σε σχολεία και πανεπιστήμια. Καθημερινά, τα 450 φοιτητικά εστιατόρια (ονομάζονται restau-u) είναι απαραίτητα. Οι τιμές είναι πολύ ενδιαφέρον: ένα ολοκληρωμένο γεύμα στοιχίζει ακριβώς 3,25 ευρώ. Όλοι οι κάτοχοι της φοιτητικής κάρτας έχουν πρόσβαση σε αυτά τα εστιατόρια. Μερικά είναι ανοικτά τα βράδια και τα σαββατοκύριακα.

10 La "CLÉ",  Caution Locative Étudiante Εγγύηση για ενοικίαση για τον φοιτητή
Το Clé διοικείται από το CROUS. Μπορεί να ωφελήσει τους φοιτητές: - Με εισόδημα αλλά χωρίς εγγύηση από την οικογένεια η την τράπεζα. που επιδιώκουν να παραμείνουν στη Γαλλία για να κάνουν τις σπουδές τους. - Που είναι κάτω τον 28 χρονών πριν την 1η του Σεπτέμβρη με την υπογραφή του συμβολαίου Που είναι πάνω τον 28χρόνον με την προϋπόθεση ότι είναι διδακτορική φοιτητές και ξένοι υπήκοοι. Η συμμετοχή των φοιτητών είναι 1,5% του ενοικίου ο οποίος δεν πρέπει να ξεπεράσει το πόσο των 600 ευρώ μηνιαίος Ile de France και 500 ευρώ μηνιαίος στις άλλες περιοχές .

11 Web

12 Merci!  nada.papaeftychiou@ifchypre.org
Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 59 Λευκωσία Τ.Τ. 2018 Τηλέφωνο:


Κατέβασμα ppt "Πληροφορίες για τις σπουδές και τη ζωή στη Γαλλία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google