Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

HATE SPEECH-RACISM (ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "HATE SPEECH-RACISM (ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 HATE SPEECH-RACISM (ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ)
Αγάθη Ζ. Στέλλα Μ. Φώτης Π. Χαρά Τ. Χρύσα Χ. ΤΜΗΜΑ ΣΤ2

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι είναι ο διαδικτυακός ρατσισμός;
Τι είναι η ρητορική μίσους; Διαφορά ρητορικής μίσους και εκφοβισμού Επιδράσεις του διαδικτυακού ρατσισμού Τρόποι Αντιμετώπισης

3 ΤΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Είναι ο ρατσισμός μέσω του διαδικτύου. Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

4 ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ
Η Ρητορική μίσους καλύπτει όλες τις μορφές έκφρασης που προβάλλουν το ρατσιστικό μίσος, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό!

5 Διαφορά ρητορικής μίσους και εκφοβισμού
Παρά τα πολλά κοινά στοιχεία της με τον εκφοβισμό, τα δύο φαινόμενα διαφέρουν ως προς το ότι η ρητορική μίσους στρέφεται περισσότερο εναντίον ομάδων, την κοινωνική δύναμη ομάδων.

6

7 Επιδράσεις του διαδικτυακού ρατσισμού
Ο ρατσισμός παρουσιάζει  απρόβλεπτους κινδύνους  για  μια  κοινωνία,  για  ένα  έθνος, επειδή  οι  έντονες  διακρίσεις  μπορεί  να  οδηγήσουν σε εκμετάλλευση κοινωνικών  ομάδων,  σε  διχασμό και αναταραχές.

8

9 Τρόποι Αντιμετώπισης Θα πρέπει να υπάρξει μια δικαιότερη κοινωνική πολιτική, που δε θα κάνει καμιά διάκριση μεταξύ των ανθρώπων, αλλά θα παρέχει σε όλους ίσες ευκαιρίες στον τομέα της απασχόλησης, της εφαρμογής των νόμων και γενικά σε κάθε εκδήλωση της ανθρώπινης δραστηριότητας που καθορίζεται από τις σχέσεις κράτους – πολίτη. Ευαισθητοποίηση όλων των κρατών σε παγκόσμια κλίμακα πάνω σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

10

11 Πηγές Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Φλώρινας Socialpolicy.gr

12 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "HATE SPEECH-RACISM (ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google