Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλίας Μπουναρτζής/http://users.sch.gr/bounartzis/

2 Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα και μεγαλύτερη το καλοκαίρι.

3 Γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γης έχει συγκεντρωθεί στις εύκρατες περιοχές;
Τι έχουν καταφέρει οι άνθρωποι στις εύκρατες περιοχές;

4 Διεισδύει στις ερήμους, πολικές περιοχές, τροπικά δάση και διαταράσσει έτσι τη φυσική ισορροπία, καταστρέφει το περιβάλλον, αλλοιώνει τη μορφή του περιβάλλοντος, καταναλώνει τους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, όπως το πετρέλαιο, με ταχείς ρυθμούς και έτσι σύντομα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, αφού κάποτε θα εξαντληθούν τα αποθέματά τους.

5 Ήπιο κλίμα, τα σπίτια αποτελούν μόνιμες κατοικίες, οι μετακινήσεις και η επικοινωνία γίνονται πιο εύκολα, το περιβάλλον μας είναι φιλικό και δεν εγκυμονεί φυσικούς κινδύνους, επιδημίες και τέλος υπάρχει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι κάτοικοι των εύκρατων περιοχών προσαρμόζουν τη φύση στις ανάγκες τους κι έτσι οδηγούνται στην αλόγιστη χρήση του φυσικού πλούτου και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Αντίθετα οι κάτοικοι των τροπικών δασών και των πολικών περιοχών εξαρτώνται από τη φύση και τη σέβονται.

6

7

8 Οι περιοχές της Γης με εύκρατο κλίμα είναι ευνοϊκές για τη ζωή του ανθρώπου γιατί:
το κλίμα είναι ήπιο και ευνοϊκό το έδαφος ευνοεί την ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας Το περιβάλλον είναι φιλικό προς τον άνθρωπο Η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο είναι πολύ εύκολη Οι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν ευκολότερα τροφή σε επαρκείς ποσότητες Οι άνθρωποι εκεί μπορούν να φτιάξουν μόνιμη κατοικία.

9 Άνετη κατοικία, άνετη επικοινωνία και συγκοινωνία, δυνατότητα μόρφωσης , άθλησης και επικοινωνίας, νοσοκομεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ευκαιρίες εργασίας Απομάκρυνση από τη φύση, ρύπανση και ηχορρύπανση, κυκλοφοριακό πρόβλημα, καταναλωτισμός

10 Από το Βόρειο πολικό κύκλο έως τον τροπικό του Καρκίνου απλώνεται η βόρεια εύκρατη ζώνη και από τον τροπικό του Αιγόκερω έως το νότιο πολικό κύκλο απλώνεται η νότια εύκρατη ζώνη. Η τάϊγκα (δάση από κωνοφόρα δέντρα) , δάση από φυλλοβόλα δέντρα (οξιές, βελανιδιές) μεσογειακή βλάστηση (ελιές, αμπέλια), στέπες (αποτελούνται από λιβάδια με ξηρό κλίμα) Στις πολικές και τροπικές περιοχές οι άνθρωποι προσαρμόζονται στις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο που ζουν. Οι κλιματικές συνθήκες είναι ακραίες και καθορίζουν όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Αντίθετα στις εύκρατες περιοχές δεν επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες. Το κλίμα είναι ήπιο και οι άνθρωποι αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους χωρίς να εξαρτώνται από τη φύση. Επεμβαίνουν όμως σ’ αυτήν με την κατασκευή έργων ή την ανεύρευση περισσότερων φυσικών πόρων. Δηλαδή προσαρμόζουν τη φύση στις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.


Κατέβασμα ppt "Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google