Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

2 Τεχνικό έργο monadiki-organosi-vinteo Ονομάζουμε τα οικοδομικά, υδραυλικά συγκοινωνιακά και άλλα έργα που αποσκοπούν στην διευκόλυνση διαβίωσης επικοινωνίας και εργασίας των ανθρώπων ή στη μεταφορά και αποθήκευση αγαθών (Σχολικό βιβλίο ΕΠΑΛ β λυκείου) Νοείται κάθε νέα κατασκευή ή επέκταση ή ανακαίνιση ή επισκευή ή συντήρηση και η οικονομικά ή τεχνικά αυτοτελής λειτουργία, καθώς και κάθε σχετική ερευνητική εργασία που απαιτεί τεχνική γνώση και επέμβαση (Ν3669/2008) Τα τεχνικά έργα παράγονται από την διαμόρφωση του φυσικού εδάφους και την επεξεργασία και τοποθέτηση διαφόρων υλικών σε κατάλληλη διάταξη.

3 Τεχνικό έργο

4 Τεχνικό έργο Τα τεχνικά έργα τα χωρίζουμε σε ιδιωτικά και δημόσια.
Τα τεχνικά έργα τα χωρίζουμε σε ιδιωτικά και δημόσια. Ιδιωτικά έργα ονομάζονται τα έργα που εκτελούνται για ιδιώτες Δημόσια έργα είναι όλα τα έργα που εκτελούν φορείς του δημόσιου τομέα και συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με το έδαφος, το υπέδαφος ή τον υποθαλάσσιο χώρο, όπως και τα πλωτά τμήματα των τεχνικών έργων. Ένα Έργο χαρακτηρίζεται από τρεις κύριες διαστάσεις, κοινώς γνωστές ως το «μαγικό τρίγωνο» του Έργου, οι οποίες φαίνονται στο ακόλουθο Σχήμα:

5 Εργοτάξιο Ποιότητα Οργάνωση- έλεγχο προγραμματισμό
Ποιότητα Οργάνωση- έλεγχο προγραμματισμό Για την παραγωγή ενός κατασκευαστικού έργου απαιτούνται άνθρωποι, μηχανήματα και υλικά που συμμετέχουν στην παραγωγική δημιουργία που μπορεί να διαρκέσει μήνες η και χρόνια. Εργοτάξιο είναι ο χώρος μέσα η κοντά στο έργο που εξυπηρετεί στην κατασκευή του.

6 Εργοτάξιο

7 Εργοτάξιο Κατηγορίες εργοταξίου ανάλογα με τα τεχνικά έργα: Οικοδομικά
Συγκοινωνιακά Λιμενικά Κατηγορίες εργοταξίου ανάλογα με την σημαντικότητα ενός έργου: Συνηθισμένα εργοτάξια οι χώροι που απαιτούνται για συνηθισμένα εργα, όπως πολυκατοικίες οδοποιίες κλπ Απαιτούν συνηθισμένο εξοπλισμό, μικρό κόστος επένδυσης Ασυνήθιστα εργοτάξια έργα πολύ μεγάλης εμβέλειας, μεγάλου προϋπολογισμού, περίπλοκης κατασκευής Απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό, και πολύ μεγάλο κόστος επένδυσης

8 Τι είδους εργοτάξια είναι τα παρακάτω έργα;

9 Τι είδους εργοτάξια είναι τα παρακάτω έργα;


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google