Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΝΕΟΓΝΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ Κοκκινάκη Ιωάννα Νoσηλεύτρια ΤΕ,Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η εμφάνιση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΝΕΟΓΝΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ Κοκκινάκη Ιωάννα Νoσηλεύτρια ΤΕ,Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η εμφάνιση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΝΕΟΓΝΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ Κοκκινάκη Ιωάννα Νoσηλεύτρια ΤΕ,Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η εμφάνιση οξέος νεογνικού πόνου είναι συνήθης στα νοσηλευόμενα νεογνά και ενδέχεται να οφείλεται σε μεγάλο εύρος παθοφυσιολογικών αιτίων αλλά και ιατρονοσηλευτικών διαγνωστικών ή θεραπευτικών παρεμβάσεων. ΣΚΟΠΟΣ: Η διερεύνηση της συμμέτοχης των γονέων στη διαχείριση του οξέος νεογνικού πόνου, τις τεχνικές που οδηγούν στην αποτελεσματική ανακούφισή του και την επίδραση της συμμετοχής τους στα νεογνά. ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ: Πραγματοποιήθηκε συστηματική ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων PubMed, Cinahl και Cochrane για την αναγνώριση σχετικών μελετών, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην Αγγλική γλώσσα από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 με χρήση των λέξεων-κλειδιών: γονείς(parents), νεογνικός(neonatal), πόνος(pain),οξύς πόνος(acute pain),διαχείριση(management), συμμετοχή(participation),βρέφη(infants),intensive care,relief(ανακούφιση),procedural pain. e ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα η συμβολή των γονέων με συγκεκριμένες παρεμβάσεις αλλά και με την φυσική τους παρουσία συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείριση του οξέος πόνου και στη μείωση των συνεπειών εξαιτίας αυτού του βιώματος.

2 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΝΕΟΓΝΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΝΕΟΓΝΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ Οι γονείς επιθυμούν πληροφόρηση και ενεργή συμμετοχή. Οι γονείς αποφάσισαν αύξηση της ευαισθησίας στη νεογνική φροντίδα , χρήση παρεμβάσεων ανακούφισης του πόνου. Ικανοποίηση των γονέων για την φροντίδα του πόνου και τη διαχείριση του από το προσωπικό. Η μητρική φωνή μειώνει τον πόνο κατά τη διάρκεια μιας επώδυνης διαδικασίας Οι δεξιότητες στη διαχείριση του νεογνικού πόνου,η σωστή κατανομή χρόνου, το απαιτούμενο προσωπικό συμβάλλουν στην επιτυχή αντιμετώπιση του πόνου, διαφορετικά την εμποδίζουν. Συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη των γονέων, κοινωνική πρόνοια. Επικοινωνία με τους γονείς, εγκαταστάσεις φιλικές προς την οικογένεια. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η κουλτούρα στο χώρο εργασίας από τους επαγγελματίες υγείας και τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης μιας νεογνικής ΜΕΘ ,είτε διευκολύνουν είτε εμποδίζουν τη συμμετοχή των γονέων στη διαχείριση του πόνου. Oι πρακτικές διαχείρισης του πόνου επιβάλλεται να αλλάξουν και να κατευθυνθεί η διοίκηση του νοσοκομείου προς μια γονεο – κεντρική φροντίδα κυρίως στις ΜΕΘ νεογνών. H γονική συμμετοχή μπορεί να προωθηθεί παρέχοντας επαρκή συμβουλευτική βασισμένη στις ανάγκες των γονέων και δημιουργώντας συνθήκες και εγκαταστάσεις που την επιτρέπουν ( ειδικά εάν πρόκειται για το χώρο των ΜΕΘ). Η φωνή της μητέρας συστήνεται να χρησιμοποιείται ως μέθοδος ανακούφισης σε όλες τις επώδυνες διαδικασίες ρουτίνας (αιμοληψίες, φλεβοκεντήσεις κτ.λ.) μιας και είναι μια μέθοδος απλή, φθηνή και χωρίς παρενέργειες. Η βιβλιογραφία είναι φτωχή πάνω στο συγκεκριμένη θεματολογία της μελέτης με συνέπεια να κρίνεται επιβεβλημένο αυτή η ανασκόπηση να αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικών ερευνών.


Κατέβασμα ppt "Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΝΕΟΓΝΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ Κοκκινάκη Ιωάννα Νoσηλεύτρια ΤΕ,Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η εμφάνιση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google