Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μαθημα 11 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης 8/11/2018 1:41 πμ
2
Παραθεση ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Επεξηγεί τη θέση των επιδορπίων στο μενού. Διακρίνει και ταξινομεί τα επιδόρπια Ονομάζει τα κυριότερα είδη επιδορπίων. Περιγράφει τις μεθόδους παράθεσης των επιδορπίων στο εστιατόριο. Αναφέρει τα συνοδευτικά των επιδορπίων. 8/11/2018 1:41 πμ
3
Α) Αυτά που σερβίρονται ως φαγητά. β) Αυτά που σερβίρονται ως ποτά
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - Desserts ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ: ονομάζονται τα διάφορα ποτά ή φαγητά το οποία σερβίρονται μετά το τέλος ενός γεύματος και είναι συνήθως γλυκά στην γεύση [dessert]. Α) Αυτά που σερβίρονται ως φαγητά. β) Αυτά που σερβίρονται ως ποτά 8/11/2018 1:41 πμ
4
ΕΙΔΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ
Διάφορες κρέμες Παγωτά Φρούτα Γλυκίσματα Κομπόστα Κρέπες Γλυκά κουταλιού Τυριά. 8/11/2018 1:41 πμ
5
ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ
Σερβίρισμα από γκέριτον στο τραπέζι του πελάτη [Gueridon service]. Σερβίρισμα από Το μπουφέ [Buffet service]. Σερβίρισμα με πιάτο [plate service] 8/11/2018 1:41 πμ
6
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΥ
Το στρώσιμο του τραπεζιού για φαγητό επιδορπίου γίνεται αναλόγως του γλυκού που θα σερβιριστεί. Για τις διάφορες κρέμες και παγωτά χρησιμοποιούμε το κουτάλι επιδορπίου. Για τα διάφορα φρούτα εποχής χρησιμοποιούμε μαχαιροπίρουνο του επιδορπίου. Για τα διάφορα γλυκίσματα χρησιμοποιούμε κουτάλι και πιρούνι του γλυκού. Για τις κρέπες τα τυριά και τα γλυκά του κουταλιού χρησιμοποιούμε μαχαιροπίρουνο του επιδορπίου. 8/11/2018 1:41 πμ
7
ΕΙΔΗ ΠΟΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ Ενδυναμωμένα κρασιά: κουμανταρία, πόρτ σιέρι και γλυκό βερμούτ. Λικέρ: αμυγδάλου, πορτοκαλιού και διαφόρων άλλων φρούτων. Λικέρ με βάση την κρέμα με καφέ και αλκοόλ(Baileys). Μπράντυ. 8/11/2018 1:41 πμ
8
ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΤΩΝ ΕΠΙΔΟΡΠΙΩΝ
Σερβίρισμα από το τραπεζάκι του Γκέριντον από τον τραπεζοκόμο στο τραπέζι του πελάτη. Σερβίρισμα από τον τραπεζοκόμο απ’ ευθείας στο τραπέζι του πελάτη. 8/11/2018 1:41 πμ
9
Ανακεφαλαίωση Στοχων:
Επεξηγεί τη θέση των επιδορπίων στο μενού. Διακρίνει και ταξινομεί τα επιδόρπια Ονομάζει τα κυριότερα είδη επιδορπίων. Περιγράφει τις μεθόδους παράθεσης των επιδορπίων στο εστιατόριο. Αναφέρει τα συνοδευτικά των επιδορπίων. 8/11/2018 1:41 πμ
10
Εργασία στην ταξη: Σελιδα 27, Σωστό / Λάθος 8/11/2018 1:41 πμ
11
Εργασία στο σπίτι: Σελιδα 27, ερωτησεις 2, 4, 8 8/11/2018 1:41 πμ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.