Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές
Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών περιοχών σε μη επιχορηγούμενα κεφάλαια Επιμέλεια των φορέων του έργου: “Irish Rural Link – National University of Ireland Maynooth- CDI – EEO GROUP SA- IHF asbl – IDP - Internet Web Solutions SL”

2 Που αποσκοπεί η παρουσίαση
Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων Γενική επισκόπηση Αριθμός διαφανειών 23 διαφάνειες στο σύνολο Διάρκεια παρουσίασης 15 λεπτά (μη συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης του περιεχομένου των συνδέσμων που παρατίθενται στις διαφάνειες) Που αποσκοπεί η παρουσίαση Βλ. σκοπό ενότητας και αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα στις επόμενες διαφάνειες

3 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Unit Aim Στην παρούσα ενότητα θα μάθουμε για τα μη επιχορηγούμενα κεφάλαια των πολύ μικρών επιχειρήσεων και για τα πιο συνήθη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που χρηματοδοτούν τέτοια κεφάλαια στις πολύ μικρές επιχειρήσεις

4 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα Στο τέλος της παρούσας ενότητας θα έχετε τη δυνατότητα να: Γνωρίζετε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιχορήγησης πολύ μικρών επιχειρήσεων Γνωρίζετε τους συνηθέστερους τρόπους επιχορήγησης πολύ μικρών επιχειρήσεων

5 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια πολύ μικρών επιχειρήσεων (1 από 3) Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τον κινητήριο μοχλό κάθε υγιούς οικονομίας. Παρά το μικρό μέγεθος των πολύ μικρών επιχειρήσεων, είναι πολύτιμες για την οικονομία κάθε χώρας, χάρη στη συμβολή τους στην απασχόληση και την παραγωγικότητα, καθώς και για τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν.

6 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια πολύ μικρών επιχειρήσεων (2 από 3) Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, λόγω της μικρής τους παραγωγικής ικανότητας, είναι πολύ αδύναμες και ευάλωτες αναφορικά με το χρηματοπιστωτικό τομέα. Εξαιτίας αυτού, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι πολύ σημαντική για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

7 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια πολύ μικρών επιχειρήσεων (3 από 3) Τα μη επιχορηγούμενα κεφάλαια αποτελούν τον πιο συνηθισμένο τρόπο για την εισροή χρημάτων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά δηλαδή, για τα κεφάλαια αυτά, οι επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τη μορφή δανείου ή εταιρικής επένδυσης.

8 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Υπάρχουν πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεσάζοντες που μπορούν να παρέχουν χρηματοδότηση, αλλά τα κυριότερα για τις μικρές επιχειρήσεις είναι: τράπεζες, ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, επιχειρηματικοί άγγελοι, crowd funding κ.λπ..

9 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (1 από 12)  Τράπεζες Οι τράπεζες είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διαμεσολαβούν σε διαδικασίες πληρωμών και τα χρήματα αποτελούν το κύριο προϊόν γι 'αυτές.

10 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (2 από 12)  Τράπεζες Οι τράπεζες συλλέγουν κεφάλαια από ιδιώτες ή εταιρείες και καταβάλλουν τόκους για αυτό (κατάθεση). Ο βασικός τους ρόλος ως χρηματοπιστωτικοί μεσάζοντες είναι να ανακατευθύνουν στη συνέχεια τα κεφάλαια που εισπράττονται μέσω καταθέσεων, μέσω δανείων προς ιδιώτες και επιχειρήσεις (δάνεια). Οι τράπεζες χρεώνουν εταιρείες και ιδιώτες με υψηλότερο επιτόκιο στα δάνεια.

11 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (3 από 12)  Τράπεζες Οι τράπεζες είναι τα κυριότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

12 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (4 από 12)  Τράπεζες Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βασίζονται συνήθως στις τραπεζικές υπηρεσίες για τη διενέργεια πληρωμών και πολύ συχνά χρησιμοποιούν λοιπές τραπεζικές υπηρεσίες όπως: δάνεια, εγγυήσεις, πιστωτικές επιστολές, factoring κ.λπ.

13 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (5 από 12)  Τράπεζες Οι τράπεζες συνήθως απαιτούν εγγύηση (δηλαδή ένα περιουσιακό στοιχείο ως εγγύηση για το δάνειο) όταν εκδίδουν δάνεια σε εταιρείες.

14 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (6 από 12)  • Ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Τα ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προσανατολίζονται κυρίως στη χρηματοδότηση κερδοφόρων ιδεών.

15 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (7 από 12)  • Ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Η βασική διαφορά των ταμείων επιχειρηματικών κεφαλαίων σε σχέση με τις τράπεζες είναι ότι επενδύουν σε καλές ιδέες αναζητώντας υψηλές αποδόσεις της επένδυσής τους σε σχετικά μικρότερες χρονικές περιόδους.

16 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (8 από 12)  • Ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Στην περίπτωση αυτή, καλή ιδέα αποτελεί μόνο μια κερδοφόρα ιδέα η οποία προβλέπει σύντομη περίοδο επιστροφής της επένδυσης.

17 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (9 από 12)  • Ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Πριν επενδύσουν, τα ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου εκτελούν την αποκαλούμενη "δέουσα επιμέλεια" για να αναλύσουν και να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής ιδέας, συμπεριλαμβανομένου: της αναθεώρησης των προηγούμενων εργασιών της εταιρείας, της διαχείρισης της εταιρείας, των αναλύσεων της αγοράς και των αναλύσεων προϊόντων και της περιόδου επιστροφής της επένδυσης.

18 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (10 από 12)  • Ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Για τις υπηρεσίες αυτές τα ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων δεν αναζητούν εγγυήσεις. Εξαλείφουν τον κίνδυνο με καλές αναλύσεις.

19 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (11 από 12)  •Επιχειρηματικοί άγγελοι Οι επιχειρηματικοί άγγελοι είναι ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών που αναζητούν μια επιχείρηση ή μια καλή ιδέα στην οποία θα επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους και η οποία θα αποτελέσει το μέσο για τη διαφοροποίηση του επιχειρηματικού τους χαρτοφυλακίου. Συχνά οργανώνονται σε δίκτυα για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας αλλά και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.

20 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (12 από 12)  • Επιχειρηματικοί άγγελοι Οι επιχειρηματικοί άγγελοι είναι ανοικτοί σε καλές επιχειρηματικές ιδέες ή σε καλά οργανωμένες επιχειρήσεις και συμβάλουν ολοένα και περισσότερο στη στήριξη καινοτόμων νεοσύστατων επιχειρήσεων.

21 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Κυριότεροι τρόποι χρηματοδότησης μιας πολύ μικρής επιχείρησης (1 από 2) Κάθε πολύ μικρή επιχείρηση θα πρέπει να βρει το βέλτιστο τρόπο χρηματοδότησής της. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση πρέπει να αποφασίσει τι είδους χρηματοδότηση είναι η πλέον κατάλληλη για την εταιρεία, εξισορροπώντας διάφορες πτυχές, όπως η ανάγκη χρηματοδότησης, το ύψος χρηματοδότησης, το χρονοδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.

22 Ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Κυριότεροι τρόποι χρηματοδότησης μιας πολύ μικρής επιχείρησης (2 από 2) Επίσης, η διεύθυνση θα πρέπει να λάβει υπόψη της το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αίτησης εκχώρησης του δανείου ή της επένδυσης. Συνήθως, λόγω των παραπάνω παραγόντων, το τραπεζικό χρέος (ένα παραδοσιακό δάνειο από μια εμπορική τράπεζα) αποτελεί συχνά το καταλληλότερο μέσο χρηματοδότησης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

23 Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας
Τέλος ενότητας Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google