Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

τμημα Τεχνολογιασ αλιειασ & υδατοκαλλιεργειων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "τμημα Τεχνολογιασ αλιειασ & υδατοκαλλιεργειων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 τμημα Τεχνολογιασ αλιειασ & υδατοκαλλιεργειων
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ τμημα Τεχνολογιασ αλιειασ & υδατοκαλλιεργειων ακαδημαΪκο ετοσ: ΧΗΜΙΚΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΩΡΙΑΣ Ισοζύγιο ύδατος στον πλανήτη Γη, υδρολογικός κύκλος Το νερό (δομή, επιδράσεις πιέσεων – θερμοκρασιών – ηλεκτρολυτών) Παρουσίαση: Γιώργος Λάρδης, Κώστας Δεβετζόγλου Ομάδα εργασίας: Χριστίνα Κωνσταντοπούλου Νεφέλη Γιατράκου Γιώργος Λάρδης Κώστας Δεβετζόγλου Υπεύθυνοι καθηγητές: Β.ΜΠΕΚΙΑΡΗ Ν.ΒΛΑΧΟΣ

2 Κύκλος του νερού

3 1. Προσαρμογή του υδρολογικού κύκλου στις εποχές (σπάνια η εμφάνιση καιρικών φαινόμενων έκτος εποχής π.χ.: καλοκαίρι/βροχές και κρύο) 2. Συνεχή και επαναλαμβανομένη διαδικασία

4 Φυσικές διαδικασίες του υδρολογικού κύκλου

5 Κατανομή του νερού στη Γη

6 1. Η συνολική ποσότητα του νερού στον πλανήτη μας θεωρείται σταθερή. 2
1. Η συνολική ποσότητα του νερού στον πλανήτη μας θεωρείται σταθερή. 2. Οι θάλασσες διαμορφώνουν σημαντικά τον υδρολογικό κύκλο καθώς δέχονται, συγκριτικά με τις εδαφικές επιφάνειες, μεγαλύτερο όγκο ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων, ενώ παράγουν, μέσω εξάτμισης, περισσότερους υδρατμούς.

7 http://epasxaligeology. weebly
Εξίσου σημαντικό είναι ότι το νερό που μεταφέρεται στην επιφάνεια της Γης με τη βροχή εκτιμάται σε Km3 περίπου από τα οποία τα 40000Km3 απορρέουν προς τη θάλασσα (μέσο των ποταμών και των λεκανών απορροής) και τα 70000Km3 επιστρέφουν στην ατμόσφαιρα.

8 Δομή του μορίου του νερού
1. Το μόριο του νερού δεν είναι γραμμικό, δηλαδή οι δεσμοί Ο-Η δε βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία, αλλά σχηματίζουν γωνία. 2. Λόγω της γωνιακής διάταξης του δεσμού Ο-Η, το μόριο του νερού είναι ασύμμετρο και έχει υψηλή διπολική ροπή.

9 Μορφές του νερού (επιδράσεις πίεσης και θερμοκρασίας)
Μορφές του νερού (επιδράσεις πίεσης και θερμοκρασίας) Όπως και πολλές άλλες ουσίες, το νερό μπορεί να πάρει μέρος σε πολλές μορφές, που γενικά χαρακτηρίζονται από την κατάσταση της ύλης στην οποία βρίσκονται.

10 Ηλεκτρολύτης Χημικός τύπος: NaCl(s) → Na+(aq) + Cl−(aq). Ηλεκτρολυτικά διαλύματα μπορούν επίσης να προκύψουν από την διάλυση μερικών βιολογικών (π.χ. DNA) και συνθετικών πολυμερών (π.χ. πολυστερίνη), πολυ-ηλεκτρολυτών, που περιέχουν πολλαπλά φορτισμένες χαρακτηριστικές ομάδες.

11 «Σας ευχαριστούμε»


Κατέβασμα ppt "τμημα Τεχνολογιασ αλιειασ & υδατοκαλλιεργειων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google