Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές
Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών περιοχών σε μη επιχορηγούμενα κεφάλαια Επιμέλεια των φορέων του έργου: “Irish Rural Link – National University of Ireland Maynooth- CDI – EEO GROUP SA- IHF asbl – IDP - Internet Web Solutions SL”

2 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Γενική Επισκόπηση Αριθμός διαφανειών 13 διαφάνειες στο σύνολο Διάρκεια παρουσίασης 15 λεπτά (μη συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης του περιεχομένου των συνδέσμων που παρατίθενται στις διαφάνειες) Που αποσκοπεί η παρουσίαση Βλ. σκοπό ενότητας και αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα στις επόμενες διαφάνειες

3 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Σκοπός Ενότητας Σε αυτή την ενότητα θα μάθουμε για τη συμμετοχική χρηματοδότηση, τι είναι και πώς να την προσεγγίσετε, καθώς και ποια είδη υπάρχουν

4 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα Στο τέλος της παρούσας ενότητας θα έχετε τη δυνατότητα να: Γνωρίζετε τη είναι η συμμετοχική χρηματοδότηση Γνωρίζετε τα διάφορα είδη της συμμετοχικής χρηματοδότησης

5 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τι είναι (1 από 5) Η συμμετοχική χρηματοδότηση είναι είναι μια μορφή πληθοπορισμού (crowdsourcing) και εναλλακτικής χρηματοδότησης. To Crowdfunding είναι η πρακτική της χρηματοδότησης ενός έργου ή μιας επιχείρησης με την αύξηση των χρηματικών συνεισφορών από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Η συμμετοχική χρηματοδότηση (Crowdfunding) είναι κυρίως προσανατολισμένη προς τις ‘start up’ επιχειρήσεις.

6 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τι είναι (2 από 5) Τα άτομα που υποστηρίζουν αυτή τη μέθοδο χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων οργανώνονται μέσω διαφόρων οργανισμών, συνεταιρισμών, ΜΚΟ, επιταχυντών επιχειρήσεων, επιχειρηματικών φυτωρίων και πρόσφατα ακόμη και μέσω του διαδικτύου.

7 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τι είναι (3 από 5) Παρόλο που η συμμετοχική χρηματοδότηση μπορεί να εκτελεστεί και μέσω ταχυδρομικών συνδρομών, events προσέλκυσης και άλλων μεθόδων, συνήθως εκτελείται μέσω διαδικτυακού μητρώου.

8 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τι είναι (4 από 5) Αυτό το σύγχρονο μοντέλο συμμετοχικής χρηματοδότησης αποτελείται από τρία επίπεδα δράσης: τον ‘εισηγητή’ του έργου που προτείνει την ιδέα ή / και το έργο που θα χρηματοδοτηθεί, τα άτομα ή τις ομάδες που υποστηρίζουν την ιδέα και μια δομή διαμεσολάβησης (η "πλατφόρμα") η οποία αποτελεί το σημείο σύζευξης των δύο παραπάνω μερών, ώστε να ξεκινήσει η ιδέα.

9 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τι είναι (5 από 5) Η συμμετοχική χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση ενός ευρέος φάσματος επιχειρηματικών εγχειρημάτων με «κερδοσκοπικό χαρακτήρα», καθώς και έργων καλλιτεχνικού και δημιουργικού χαρακτήρα, ιατρικά έξοδα, ταξίδια ή πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Έχουν δημιουργηθεί συλλογικές ομάδες, όπως κοινοτικές ομάδες ή ομάδες συμφερόντων, που συγκεντρώνουν συνδρομητικά κεφάλαια για την ανάπτυξη νέων εννοιών, προϊόντων και μέσων διανομής και παραγωγής, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.

10 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τύποι συμμετοχικής χρηματοδότησης (1 από 3) Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμμετοχικής χρηματοδότησης, όπως: Bάσει αμοιβής: Χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για την προώθηση κινηματογραφικών ταινιών, την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, την ανάπτυξη καινοτομιών, την επιστημονική έρευνα και τα έργα αστικής ανάπτυξης. Βάσει μετοχικών κεφαλαίων: στήριξη προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει άλλοι άνθρωποι ή οργανισμοί μέσω της παροχής χρηματοδότησης με τη μορφή ιδίων κεφαλαίων.

11 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τύποι συμμετοχικής χρηματοδότησης (2 από 3) Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμμετοχικής χρηματοδότησης, όπως: Βάσει χρέους: η αίτηση εξετάζεται και επαληθεύεται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο καθορίζει επίσης τον πιστωτικό κίνδυνο και το επιτόκιο του δανειολήπτη Ειδικό λογισμικό νόμισμα: είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων για ένα έργο στο οποίο προσφέρεται ως ανταμοιβή για τους χρηματοδότες ένα ειδικό λογισμικό νόμισμα.

12 Συμμετοχική χρηματοδότηση
Τύποι συμμετοχικής χρηματοδότησης (3 από 3) Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμμετοχικής χρηματοδότησης, όπως: Βάσει δωρεάς: είναι η συλλογική προσπάθεια των ατόμων να προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο. Σε φιλανθρωπική συμμετοχική χρηματοδότηση, τα κεφάλαια συγκεντρώνονται για φιλο-κοινωνικούς ή φιλο-περιβαλλοντικούς σκοπούς. Δίκη: επιτρέπει στους ενάγοντες ή τους κατηγορούμενους να απευθύνονται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες ομότιμούς τους κατά τρόπο ημι-ιδιωτικό και εμπιστευτικό για να λάβουν χρηματοδότηση, είτε αναζητώντας δωρεές είτε παρέχοντας ανταμοιβές σε αντάλλαγμα χρηματοδότησης.

13 Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας
Τέλος Ενότητας Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google