Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιωάννης ο Βαπτιστής: Ο τελευταίος Προφήτης και Πρόδρομος του Χριστού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιωάννης ο Βαπτιστής: Ο τελευταίος Προφήτης και Πρόδρομος του Χριστού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιωάννης ο Βαπτιστής: Ο τελευταίος Προφήτης και Πρόδρομος του Χριστού
Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά (Κος Καπετανάκης) Επιμέλεια: Οι Ευαγγελιστές Μέλη ομάδας: Αχιλλεύς-Άγγελος Μπραϊμάκης, Γεώργιος Λεπίδας, Νικόλαος Κουκουδάκης, Θεόδωρος Μαλικούρτης, Χρήστος Μαργαρίτης

2 Ερώτηση Μάθημα 9 σελ. 47 ερώτηση 1
Υπογραμμίστε στο κείμενο α΄ τι έλεγε και τι έπραττε ο Ιωάννης προετοιμάζοντας τους Ιουδαίους για τον ερχομό του Μεσσία (βλ. και Ερμ. 3).

3 Απάντηση Μτ 3, 2 κι έλεγε: «Μετανοείτε, γιατί έφτασε η Βασιλεία του Θεού».  Μτ 3, 6 Έρχονταν και τους βάπτιζε στον Ιορδάνη ποταμό, καθώς ομολογούσαν τις αμαρτίες τους. Μτ 3, 8  «Αν θέλετε να γλιτώσετε, κάνετε έργα που ταιριάζουν σε αυτούς που πραγματικά μετανοούν. 

4 Απάντηση (2) Λκ 3, 11 11 Κι εκείνος τους απαντούσε: «Όποιος έχει δύο χιτώνες ας δώσει τον ένα σε αυτόν που δεν έχει, κι όποιος έχει τρόφιμα ας κάνει το ίδιο».  Λκ 3, 14  Τον ρωτούσαν ακόμη και στρατιώτες: «Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε;» Και τους έλεγε: «Μην παίρνετε λεφτά από κανέναν με ψεύτικες κατηγορίες ούτε με τη βία, αλλά να αρκείστε στον μισθό σας». 

5 Απάντηση (3) Μτ 3, 11  «Εγώ σας βαπτίζω με νερό, και το βάπτισμά μου είναι βάπτισμα μετάνοιας. Αυτός όμως που έρχεται ύστερα από μένα είναι πιο ισχυρός από μένα, και δεν είμαι άξιος ούτε τα υποδήματά του να κρατήσω. Αυτός θα σας βαπτίσει με Άγιο Πνεύμα...» 

6 Φωτογραφίες

7 Φωτογραφίες (2)

8 Πηγές Εικόνα: www.sansimera.gr
Βιβλίο Θρησκευτικών Β΄ Γυμνασίου: Εικόνα: Εικόνα: Εικόνα: el.wikipedia.org Εικόνα: Εικόνα:

9 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!!!
ΤΕΛΟΣ!!! Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!!!


Κατέβασμα ppt "Ιωάννης ο Βαπτιστής: Ο τελευταίος Προφήτης και Πρόδρομος του Χριστού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google