Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 O Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα 
Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου Μάθημα: Θρησκευτικά (Κος Καπετανάκης) Επιμέλεια: Κουκουδάκης Νικόλαος

2 ΕΡΩΤΗΣΗ Βιβλίο μαθητή σελ. 75 ασκ. 1 Κείμενο α': Ποια συναισθήματα φαντάζεστε ότι είχε αυτή η γυναίκα; (βλ. και Ερμ. 1) Τι σας κάνει εντύπωση στον τρόπο με τον οποίο την υπερασπίστηκε ο Ιησούς;

3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το αδίκημα της μοιχείας στον αρχαίο ιουδαϊκό κόσμο ήταν πολύ σοβαρό. Οι παραβάτες, που συνήθως ήταν γυναίκες, αφού υπέμεναν πολλές ταπεινώσεις και εξευτελισμούς, τιμωρούνταν με την ποινή του λιθοβολισμού.

4 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Οι Ιουδαίοι, όταν συνέλαβαν την γυναίκα αυτή, την εξευτέλισαν καταρρακώνοντας κάθε ίχνος της προσωπικής της αξιοπρέπειας και υπόληψης. Κατόπιν την οδήγησαν μπροστά στον Ιησού, με τις τύψεις να βαραίνουν τη συνείδησή της και με τον φόβο ότι θα χάσει τη ζωή της. Ήταν σίγουρη ότι κι αυτός, ως άνδρας θα επικύρωνε με την κρίση του την απόφαση των συμπατριωτών της. Αγανακτισμένη για την ασπλαχνία των ανθρώπων θα πρέπει να αισθανόταν πολύ δυστυχισμένη που είχε γεννηθεί γυναίκα.

5 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Ο Ιησούς, αντίθετα, δείχνει κατανόηση στη γυναίκα και την υπερασπίζεται με έναν ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο, στρέφοντας την προσοχή των κατήγορων στα δικά τους σφάλματα. Όταν αυτοί έστρεψαν τα μάτια στον εαυτό τους, δεν είχαν το κουράγιο να την κατηγορήσουν κι έφυγαν. Μετά τη συμβουλεύει να μην επαναλάβει το ίδιο σφάλμα, δίνοντάς της την ευκαιρία να μετανοήσει.

6 ΤΕΛΟΣ! Ευχαριστώ για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google