Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τροφική αλυσίδα: Με τον όρο τροφική αλυσίδα χαρακτηρίζεται γενικά η ακολουθία της μεταφοράς ύλης και ενέργειας από οργανισμό σε οργανισμό με τη μορφή τροφής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τροφική αλυσίδα: Με τον όρο τροφική αλυσίδα χαρακτηρίζεται γενικά η ακολουθία της μεταφοράς ύλης και ενέργειας από οργανισμό σε οργανισμό με τη μορφή τροφής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τροφική αλυσίδα: Με τον όρο τροφική αλυσίδα χαρακτηρίζεται γενικά η ακολουθία της μεταφοράς ύλης και ενέργειας από οργανισμό σε οργανισμό με τη μορφή τροφής.

2 Τα τελευταία 100 χρόνια η θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε κατά 0,8 C
Τα τελευταία 100 χρόνια η θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε κατά 0,8 C. Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μικρός, όμως προκαλεί τεράστιες αλλαγές στο κλίμα της γης, το οποίο με τη σειρά του αλλάζει την όψη του πλανήτη και επηρεάζει όλες τις μορφές ζωής. * oι πάγοι λιώνουν... * oι ωκεανοί θερμαίνονται, η στάθμη τους αυξάνεται και το pH τους γίνεται πιο όξινο... * πολλές περιοχές του πλανήτη θα αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά κύματα καύσωνα με ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη διάρκεια καθώς και πιο έντονες και πιο παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας... * Την ίδια στιγμή άλλες περιοχές του πλανήτη θα πλήττονται ταχτικότερα από καταστροφικές καταιγίδες, τυφώνες και πλημμύρες.

3 Η Ευρώπη αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς εξωτικών ή άγριων ζώων που προορίζονται για πώληση ως κατοικίδια, όπως θηλαστικά, πουλιά, ερπετά, αμφίβια και ψάρια. Εκτιμάται ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζουν σήμερα δεκάδες εκατομμύρια εξωτικά ζώα, πολλά εκ των οποίων έχουν εισαχθεί λαθραία χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά της σύμβασης CITES για το διεθνές εμπόριο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας. Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένα από περιβαλλοντικές, φιλοζωικές και κτηνιατρικές οργανώσεις πολλά από αυτά τα ζώα είναι ακατάλληλα να ζήσουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και αποτελούν απειλή για τη βιοποικιλότητα αλλά και την υγεία ανθρώπων και ζώων.


Κατέβασμα ppt "Τροφική αλυσίδα: Με τον όρο τροφική αλυσίδα χαρακτηρίζεται γενικά η ακολουθία της μεταφοράς ύλης και ενέργειας από οργανισμό σε οργανισμό με τη μορφή τροφής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google