Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γλωσσοδέτες για να γλωσσέψετε Την μπέρδα σας… Χαχαχαχα…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γλωσσοδέτες για να γλωσσέψετε Την μπέρδα σας… Χαχαχαχα…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γλωσσοδέτες για να γλωσσέψετε Την μπέρδα σας… Χαχαχαχα…

2 Γλωσσοδέτες είναι φράσεις και αποτελούνται από λέξεις
δύσκολες που μοιάζουν μεταξύ τους. Όταν προσπαθήσουμε να τις πούμε γρήγορα μπερδευόμαστε και κάνουμε αστεία λάθη…

3 Της καρέκλας το ποδάρι ξεκερεκλοποδαρώθηκε και την πήγαν στον ξεκαρεκλοποδαροτή να την ξεκαρεκλοποδαρώσει. Ο γιος του Ρουμπή, του Κουμπή, του ρουμποκομπολογή, βγήκε να ρουμπέψει, να κουμπέψει, να ρουμποκομπολογέψει, και τον πιάσαν οι ρουμπήδες, οι κουμπήδες, οι ρουμποκομπολογήδες. Έφαγα και χόρτασα, ζεστά, ξερά, σκαστά κουκιά, με τη ζεστή, ξερή σκαστή κουτάλα. Μια κούπα καπακωτή, μια κούπα ξεκαπάκωτη, μια κούπα καπακωμένη, μια κούπα ξεκαπακωμένη. Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή. Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;

4 Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη.
Μια πάπια μα ποια πάπια; Μια πάπια με παπιά. "Μια εκκλησιά μολυβδωτή, μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή, ποιος την μολυβδοκοντυλογλυπτοπελέκησε; Ο γιος του μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή; Αν είχα εγώ τα σύνεργα, τα μίνεργα του γιου του μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή, θα τη μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκούσα καλύτερα από το γιο του μολυβδοκοντυλογλυπτοπελεκητή»

5 Καλημέρα, καμηλάρη καμηλάρη, καλημέρα!
Μια καμήλα ,μα ποια καμήλα ;Μια καμήλα που τρώει μήλα και την έπιασε τσαντίλα. Ανέβηκα στη μιτσιριά, στη τσιτσιριά, στη τσιτσιχομιτσιριά, να κόψω μίτσιρα, τσίτσιρα τσιτσιχομιτσιχότσιρα και έσπασε η μιτσιριά, η τσιτσιριά, η τσιτσιχομιτσιριά και μου έπεσαν τα τσίτσιρα, τα μίτσιρα, τα τσιτσιχομιτσιχότσιρα. Φίλος έδωσε σε φίλο τριαντάφυλλο με φίλο. Φίλε φύλαγε το φύλλο, μην το δώσεις σε άλλο φίλο. Πίτα σπανακόπιτα, σπανακολαδοφραγκοσυκοπαντζαροκολοκυθόπιτα.

6 «Γλωσσοδέτες» Γλώσσα Β΄τάξης
Μαρία Σκάρκου


Κατέβασμα ppt "Γλωσσοδέτες για να γλωσσέψετε Την μπέρδα σας… Χαχαχαχα…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google