Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα σκυλιά είναι φίλοι των ανθρώπων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα σκυλιά είναι φίλοι των ανθρώπων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα σκυλιά είναι φίλοι των ανθρώπων
ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΙΩΝ Τα σκυλιά είναι φίλοι των ανθρώπων

2 ΧΑΣΚΙ Διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά των βόρειων φυλών: διπλό τρίχωμα, ένα μαλακό, απαλό υπόστρωμα πάνω από το δέρμα που καλύπτεται από ένα πιο μακρύ και σκληρό εξωτερικό. Το απαλό υπόστρωμα παγιδεύει τη θερμότητα του σώματος του σκύλου και το εξωτερικό τρίχωμα δεν αφήνει το νερό να φτάσει στο δέρμα. 

3 ΑΚΙΤΑ Τα ακίτα είναι μεγαλόσωμη ράτσα σκύλου η οποία κατάγεται από τις ορεινές περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας. Υπάρχουν δύο στελέχη, ένα ιαπωνικό και ένα αμερικανικό. Το ιαπωνικό έχει συγκεκριμένη γκάμα χρωμάτων, ενώ το αμερικανικό έχει μεγαλύτερη ποικιλία. Είναι κοντότριχο με διπλή γούνα, παρόμοια με αυτή των χάσκυ.

4 ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ Τα Λαμπραντόρ είναι σκυλιά μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους. Συγκεκριμένα, το ύψος ενός αρσενικού Λαμπραντόρ κυμαίνεται από 56 έως 63 εκατοστά, ενώ το αντίστοιχο του θηλυκού από 54 έως 60 εκατοστά. Όσον αφορά το βάρος, ένα αρσενικό Λαμπραντόρ συνήθως ζυγίζει από 30 έως 36 κιλά, ενώ ένα θηλυκό από 27 έως 32 κιλά.

5 ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ Τα Τσιουάουα είναι ράτσα μικρόσωμου σκύλου με κοντό τρίχωμα.Έχει προέλευση από το Μεξικό Υπάρχουν πολλά ειδή Τσιουάουα. Τα Τσιουάουα δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο χρώμα. Μπορούμε να βρούμε μονόχρωμα ,δίχρωμα, ακόμα και τρίχρωμα. Λόγω του ότι είναι μικρόσωμα νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια και γι΄αυτο συνήθως τα βλέπουμε να είναι άγρια. Ανεξάρτητα του ύψους τους γαβγίζουν πάρα πολύ. Έχουν μια ευαισθησία στον λαιμό τους. Ο λαιμός του στεγνώνει πολύ εύκολα και γι’ αυτό χρειάζεται συνεχώς νερό.

6 ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ Ο σκύλος της Δαλματίας πήρε το όνομά του από την περιοχή Δαλματία της Κροατίας και τα σκυλιά αυτά έγιναν ευρύτερα γνωστά μετά το έργο του Ντίσνεϋ τα 101 σκυλιά της Δαλματίας. Εκτράφησαν σαν φυλή να τρέχουν μαζί με τις άμαξες ή κάτω από αυτές αλλά κατόπιν έγιναν σκυλιά συντροφιάς και μπήκαν μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες. το χαρακτηριστικό της ράτσας είναι οι μαύρες βούλες που είναι διάσπαρτες σε όλο το σώμα τους και άλλοτε είναι πολλές και άλλοτε λίγες ή και ελάχιστες. Τα μωρά γεννιούνται λευκά χωρίς καθόλου βούλες που τις αποκτούν αργότερα στη ζωή τους. Εξ αιτίας της λευκότητας του δέρματός του στη γέννα πολλά κουτάβια γεννιούνται κουφά.

7 ΠΙΤΜΠΟΥΛ Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, στην Αγγλία, στην Ιρλανδία και στη Σκωτία, άρχισαν να πειραματίζονται διασταυρώνοντας μπουλντόγκ και τεριέ, ψάχνοντας για ένα σκυλί που να συνδύαζει την προθυμία, την ταχύτητα, την ευελιξία του τερριέ με την δύναμη και το αθλητικό παράστημα του μπουλντόγκ. Στις αρχές του 20ου αιώνα θέλησαν να αναγνωρίσουν την φυλή αυτή. Στην αρχή η φυλή αναπαράχθηκε σαν δόλωμα για αρκούδες και ταύρους. Αυτό αργότερα κρίθηκε πολύ σκληρό για τα σκυλιά. Αργότερα το Αμέρικαν πίτμπουλ τεριέ χρησιμοποιήθηκε για φύλακας προστασίας ανθρώπων, αλιευμάτων και βοοειδών. Στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποιείται σαν σκυλί μηνυμάτων στα πεδία των μαχών.

8 ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ Το Chow Chow είναι ένας στιβαρός σκύλος, τετράγωνος στο προφίλ, με ένα μεγάλο κεφάλι, μικρά, τριγωνικά, όρθια αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες και μικρά ματάκια χωμένα κάτω από ένα ζάρωμα που μοιάζει με φρύδι πάνω από κάθε μάτι. Έχει ένα πολύ πυκνό διπλό παλτό που είναι είτε λείο ή τραχύ. Η γούνα του είναι ιδιαίτερα παχιά στην περιοχή του λαιμού, του δίνει μια χαρακτηριστική χαίτη λεονταριού. Το τρίχωμα μπορεί να είναι κόκκινο, μαύρο, μπλε, κανελί / fawn, ή χρώμα κρέμας γάλακτος. Τα Chow Chow έχουν μάτια που είναι συνήθως βαθιά που και σε σχήμα αμυγδάλου.

9 Θιβετιανο μαστιφ Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Το Θιβετιανό Μαστίφ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που απαιτούνται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα.

10 μαλτεζ Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Μπορεί να συνυπάρξει εύκολα με άλλα κατοικίδια.

11 Γερμανικος ποιμενικος
Γερμανικος ποιμενικος Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα: α. του ποιμενικού της βόρειας φυλής,

12 Γιοργσουν Τεριε Η ιστορία του Γιόρκι ξεκινά στις αρχές του 19ου αιώνα όταν οι άγγλοι ανθρακωρύχοι θέλησαν να δημιουργήσουν μικρόσωμα σκυλιά για να κυνηγάνε τα ποντίκια και τα άλλα ζώα στις στοές των ανθρακωρυχείων. Άλλοι λένε ότι κυνηγετικά σκυλιά Τεριέ ακολούθησαν τους σκωτσέζους υφαντουργούς στην Βόρεια Αγγλία, εκεί διασταυρώθηκαν με άλλες μικρόσωμες ράτσες και έτσι οι εργάτες που ήθελαν για τα μικρά καλύβια τους μικρόσωμα σκυλιά για να μπορούν να ζουν μαζί και να εξολοθρεύουν τα τρωκτικά δημιούργησαν το Τεριέ Γιορκσάιρ που σήμερα είναι σκυλί “σαλονιού” και πολύ καλός σύντροφος.

13 ΠΟΜΕΡΑΝΙΑ Η Πομερανία ή Πομμερανία (γερμανικά Pommern, Πόμμερν, πολωνικά Pomorze, Πομόρζε, "παραθαλάσσια") είναι πια περιοχή που εκτείνεται εκατέρωθεν των εκβολών του ποταμού Όντερ, στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας. Από το 1945 είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην Γερμανία (Δυτική Πομερανία) και την Πολωνία (Ανατολική Πομερανία).

14 ΠΑΓΚ Τα Πάγκ πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους δίπλα σε Κινέζους ηγεμόνες κατά τη διάρκεια της δυναστείας Σάνγκ (πριν από το 400 π.Χ.). Επισήμως έχουν καταγραφεί από το 551 π.Χ. και από τον Κομφούκιο, ο οποίος αναφέρεται σε ένα είδος "μικρού σκυλιού με περίεργο στόμα". Η δημοτικότητα τους εξαπλώθηκε στο Θιβέτ, όπου κυρίως συντρόφευαν βουδιστές μοναχούς, και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη.

15 ΛΕΟΝΜΠΕΡΓΚΕΡ Ένα λιοντάρι στο σπίτι σας άκακο και φιλικό σαν αρνάκι. Τι υπέροχο πλάσμα είναι αυτό! Τόσο ανεκτικό με τα παιδιά ακόμα και τα πιό δύστροπα. Ένας γίγαντας με καρδιά αγγέλου. Παρόλα αυτά δεν είναι οκνηρό σκυλί. Είναι πιστό, θαρραλέο και αποφασιστικό, αλλά για να σας ευχαριστήσει μπορεί να είναι μαζί σας στον καναπέ με τις ώρες.Ένας γερμανός εκτροφέας ήθελε να φτιάξει ένα σκυλί που να θυμίζει λεοντάρι. Πήρε λοιπόν μεγαλόσωμα σκυλιά, όπως αγίου βερνάρδου, μολλοσούς, κλπ. και έφτιαξε αυτό το σκυλί που έχει όλα τα πλεονεκτήματα όλων και ελάχιστα από τα μειονεκτηματά τους. Ένας λέοντας στο κήπος σας.

16 ΜΠΟΞΕΡ Μπόξερ ονομάζεται μια ράτσα σκύλου, μεσαίου μεγέθους, με κοντό τρίχωμα, που ανήκει στην οικογένεια των μολοσσών.Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία (2010) του AKC (American Kennel Club) είναι η έβδομη πιο δημοφιλής ράτσα στις Η.Π.Α..[1]

17 ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ Το Ντόμπερμαν είναι μια ράτσα που αναπτύχθηκε αρχικά γύρω στο 1890 από τον Karl Friedrich Louis Dobermann. Τα Ντόμπερμαν είναι από τα πιο διαδεδομένα κατοικίδια ζώα και η ράτσα αυτή είναι γνωστή ως ευφυής, άγρυπνη και πιστή.

18 ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ Η προσωποποίηση της Χαράς της Ζωής. Ένα σκυλί χαρούμενο, αισιόδοξο, εύθυμο, ισορροπημένο, καλόβολο, εύπλαστο, χωρίς καμία απολύτως τάση επιθετικότητας ή νευρικότητας, με άλλα λόγια, τελείως αξιόπιστο.

19 ΣΙΧ ΤΣΟΟΥ Απόγονος των ιερών σκύλων των μοναχών του Θιβέτ, που θεωρούσαν ότι διώχνει τα κακά πνεύματα, το Σιχ Τσου σήμερα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μικρόσωμα κατοικίδια.

20 ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΝΟΣ O Μεγάλος Δανός είναι αρχαία ράτσα σκύλων που αρχικά χρησίμευε ως κυνηγόσκυλο και φύλακας, ενώ στις μέρες μας είναι ο σύντροφος και προστάτης της οικογένειας. Θεωρείται ο "Απόλλωνας" των σκύλων, και όχι τυχαία!

21 ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΛΕΙ Είναι φιλικό, ευαίσθητο και πανέξυπνο σκυλί που δένεται με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τα παιδιά και του αρέσει να τα συντροφεύει στα παιχνίδια τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι πανέξυπνο σκυλί, κάνει αυτό που θες, πριν καν το ζητήσεις


Κατέβασμα ppt "Τα σκυλιά είναι φίλοι των ανθρώπων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google